«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Παρουσία του Ανδρέα Μακρυπίδη στο Φεστιβάλ Ελιάς και Λαδιού

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Ανδρέας Μακρυπίδης παρευρέθηκε την Κυριακή 14 Μαρτίου στο Φεστιβάλ Ελιάς και Λαδιού που πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς. Ο Βουλευτής κατά την διάρκειας της παραμονής του στην έκθεση περιηγήθηκε στα περίπτερα των εκθετών και των φορέων του Νομού Αιτ/νίας, συνομίλησε με εμπόρους, τυποποιητές και ελαιοτριβείς του Νομού, του περιγράψανε αναλυτικά τα προβλήματα και άκουσε με ενδιαφέρον τα αιτήματα τους και γεύτηκε τα προϊόντα που παρείχαν
Σε δηλώσεις του ο Βουλευτής επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής: « Τα ελαιοκομικά προϊόντα αποτελούν για τον Νομό Αιτωλοακαρνανίας τον κυρίαρχο πυλώνα του αγροτικού εισοδήματος. Είναι βέβαιο ότι ο Νομός μας συνεχίζοντας να παράγει προϊόντα λαδιού και ελιάς υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας, μπορεί να κατακτήσει ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς. Στην κατεύθυνση αυτή συμβάλλουν ενέργειες που προβάλλουν και προωθούν εμπορικά τα προϊόντα του Νομού, όπως η παρουσία στο σημερινό Φεστιβάλ, αλλά και πρωτοβουλίες που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα, την τεχνογνωσία και την εξωστρέφεια των παραγωγών και που εν τέλει στοχεύουν στην ενίσχυση του εισοδήματος τους.
Τελικά μπροστά στην κρίση που βιώνουμε , η αναγνώριση και η από μεριάς μας στήριξη κλάδων με συγκριτικά πλεονεκτήματα για την χώρα μας, όπως είναι ο κλάδος των προϊόντων που συγκαταλέγονται στην Μεσογειακή Διατροφή, ίσως είναι ο μόνος αναπτυξιακός δρόμος για την χώρα μας.»