«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Για Σ.ΕΠ.Ε και ...ΤΕΜΠΜΕ

Άμεση ήταν η απάντηση σε ερώτηση του Βουλευτή κου Παναγιώτη Κουρουμπλή με τη συνυπογραφή των Βουλευτών του νομού Αιτωλοακαρνανίας κου Ανδρέα Μακρυπίδη και κας Σοφίας Γιαννακά, προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέα Λοβέρδο, αναφορικά με την επαναλειτουργία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας στη Ναύπακτο.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως είναι απόλυτα βάσιμο το αίτημα του κου Κουρουμπλή για επαναλειτουργία του Σ.ΕΠ.Ε. Ναυπάκτου, όμως με δεδομένο ότι το προσωπικό που σήμερα υπηρετεί στις Υπηρεσίες του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας δεν επαρκεί για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του, είναι δύσκολο να προγραμματισθεί στελέχωση νέου τμήματος από το ήδη υπηρετούν προσωπικό.
Ωστόσο η κάλυψη των υφιστάμενων κενών οργανικών θέσεων, αλλά και η δημιουργία νέων τμημάτων Επιθεώρησης με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα.
Βάση των σημερινών δύσκολων για την χώρα μας συγκυριών, δεν είναι εφικτή η προκήρυξη νέων θέσεων εργασίας, ωστόσο η υπηρεσία Σ.ΕΠ.Ε. καταγράφει και μελετά τα αιτήματα και τις επισημάνσεις που αφορούν την κάλυψη των υφιστάμενων κενών οργανικών θέσεων αλλά και τη λειτουργία νέων Επιθεωρήσεων, έχοντας στόχο τη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.
Επίσης, ο κος Κουρουμπλής «χαιρέτισε» την απόφαση της Υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κας. Λούκας Κατσέλη που αφορά την άμεση χρηματοδότηση συνολικού ύψους 2 δισ. ευρώ με την εγγύηση του Δημοσίου μέσω του ΤΕΜΠΜΕ, 100.000 επιχειρήσεων για την εξόφληση φορολογικών - ασφαλιστικών υποχρεώσεων και οφειλών σε προμηθευτές. Ο κος Κουρουμπλής στο παρελθόν είχε επανειλημμένα τονίσει πως πρέπει να προωθηθεί το πρόγραμμα ΤΕΜΠΜΕ, με τη δέσμευση, πως με τα πρώτα χρήματα που θα λαμβάνει κάθε επιχειρηματίας, θα αποπληρώνει τις υποχρεώσεις του στα ασφαλιστικά ταμεία και στην Εφορία.