«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Το Ν. Σ. Αιτωλ/νίας ενέκρινε τη σύμβαση μακροχρόνιας εκμίσθωσης του ακινήτου κληροδοτήματος «Κων/νος Μούτσος» στο Καινούργιο του δήμου Θεστιέων!

Τη σύμβαση μακροχρόνιας εκμίσθωσης του ακινήτου κληροδοτήματος «Κων/νος Μούτσος» στο Καινούργιο του δήμου Θεστιέων, ενέκρινε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση (8 Μαρτίου 2010), η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αιτωλοακαρνανίας.
Πρόκειται για ένα ημιτελές κτίριο 1080 τ.μ., το οποίο περιβάλλεται από οικόπεδο 520 τ.μ. και απαρτίζεται από τρία ισομεγέθη μέρη (υπόγειο, ισόγειο και 1ο όροφο), 360 τ.μ.το κάθε ένα.
Το κτίριο το διαχειρίζεται ως κληροδότημα ο Χριστιανικός – Φιλανθρωπικός Σύλλογος « Άγιος Νικόλαος» και σύμφωνα με τη βούληση της διαθήκης του Κ. Μούτσου αλλά και των μελών του συλλόγου, θα χρησιμοποιηθεί μετά την αποπεράτωση του και για 55 χρόνια με συμβολικό ενοίκιο, για πολιτιστικούς, εκπαιδευτικούς, μορφωτικούς και περιβαλλοντικούς σκοπούς.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας μετά την υπογραφή της σύμβασης, θα αναλάβει πρωτοβουλίες ένταξης και επιχορήγησης της αποκατάστασης του κτιρίου μέσω ειδικών περιφερειακών - τομεακών προγραμμάτων, έτσι ώστε το συντομότερο δυνατόν η περιοχή και της ευρύτερης Τριχωνίδας, να αποκτήσει ένα πνευματικό κέντρο υπερτοπικής εμβέλειας, ικανό να φιλοξενήσει συνέδρια, συμπόσια και εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα.