«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Ο Βουλευτής κος Παναγιώτης Κουρουμπλής, επισκέφθηκε το Κ.Α.Φ.Κ.Α. Αμφιλοχίας

Το Σάββατο 6 Μαρτίου ο Βουλευτής κος Παναγιώτης Κουρουμπλής, επισκέφθηκε το Κ.Α.Φ.Κ.Α. Αμφιλοχίας όπου και συζήτησε με εργαζόμενους και ασθενείς, προβλήματα που έχουν προκύψει από την εκβιαστική συμπεριφορά της απερχόμενης διοίκησης. Ο κος Κουρουμπλής τόνισε πως στόχος είναι το Κ.Α.Φ.Κ.Α. Αμφιλοχίας, σε εύλογο χρόνο να είναι ένα κέντρο αποκατάστασης που δεν θα έχει να «ζηλέψει» τίποτα από πλευράς υπηρεσιών από τα αντίστοιχα κέντρα της Ευρώπης.
Την επόμενη ημέρα ο κος Κουρουμπλής παρευρέθηκε σε ημερίδα που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας και ο Δήμος Ανακτορίου με θέμα την «Ανάδειξη του Κάστρου της Βόνιτσας». Κατά την ομιλία του, ο κος Κουρουμπλής αναφέρθηκε στην αρχαία ρήση «΄Ολβιος όστις της ιστορίης έσχεν μάθησιν», σημειώνοντας πως με αυτόν τον τρόπο οι αρχαίοι ήθελαν να τονίσουν «την ανάγκη τα μνημεία να εκπέμπουν μνήμη διδακτική και να μη μετατρέπονται σε μνήματα». Ο ίδιος επίσης, δεσμεύτηκε να φέρει προς συζήτηση στη Βουλή, πρότασή του ώστε το 20% της διδασκόμενης ύλης της ιστορίας να αφορά την τοπική κοινωνία.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, συμμετείχε σε εκδήλωση αφιερωμένη στη μονογονεϊκή οικογένεια κυρίως με έμφαση στη μόνη μητέρα, τονίζοντας ότι «όλοι οφείλουμε να απελευθερωθούμε από συμπλέγματα που γεννούν διακρίσεις, ρατσισμό και αποκλεισμό».
Σήμερα, ο κος Κουρουμπλής συμμετείχε σε σύσκεψη που προκάλεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας με την παρουσία όλων των Βουλευτών της περιφέρειας. Κατά την ομιλία του, τόνισε πάλι την ανάγκη πραγματοποίησης συνάντησης με την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Λούκα Κατσέλη και τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα και αν χρειαστεί ακόμη και με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ώστε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να διεκδικήσει τον περιορισμό του αναπτυξιακού ελλείμματος που χρεώνεται κάθε φορά από τις κατανομές μεγάλων προγραμμάτων.