«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΟΛΙΟΣ: ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»

Θα περιέχει συνενώσεις μικρών δήμων και ελάχιστες προσαρτήσεις σε μεγάλους
Προχωράει η καταγραφή των αρμοδιοτήτων που θα μεταφερθούν από τα υπουργεία


Μετά το Πάσχα θα δώσει, τελικά, η κυβέρνηση το χωροταξικό για τον «Καλλικράτη». Αυτό προκύπτει από το α΄ μέρος της συνέντευξης του υφυπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργου Ντόλιου στην αυτοδιοίκηση gr. Όπως λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ντόλιος το υπουργείο θα είναι μεν έτοιμο πριν το Πάσχα, ωστόσο «με την ηρεμία των διακοπών θα γίνουν τα τελευταία χτενίσματα, προκειμένου όταν το δώσουμε να μην υπάρχουν ερωτήματα». Παράλληλα ο υφυπουργός Εσωτερικών επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει πριν από μερικές ημέρες η αυτοδιοίκηση gr (http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6063) ότι πλην του ότι δεν θα υπάρχουν συνενώσεις μεγάλων δήμων, θα γίνουν και ελάχιστες προσαρτήσεις μικρών.

Επιπλέον, ο κ. Ντόλιος μιλά επίσης για το stop που βάζει το υπουργείο Εσωτερικών στο κύμα σύναψης δανείων που παρατηρείται από δήμους ενόψει του «Καλλικράτη», ενώ, όσον αφορά τις αρμοδιότητες, με αφορμή την μεταβίβαση μεγάλου μέρους τους από τις νομαρχίες στους δήμους και τις «γκρίνιες» κάποιων νομαρχών, τονίζει ότι θα είναι λάθος οι περιφερειακές αυτοδιοικήσεις να διεκδικήσουν ρόλους στην εξυπηρέτηση του πολίτη. Προσθέτει δε ότι μόνο η αρμοδιότητα διαχείρισης των ΠΕΠ, δηλαδή, ουσιαστικά όλων των δημοσίων επενδύσεων στην ελληνική περιφέρεια, αναδεικνύει το ρόλο τους. Συμπληρώνει, πάντως, ότι προχωράει η καταγραφή των αρμοδιοτήτων που θα μεταβιβαστούν από τα υπουργεία, με βάση τη σχετική εντολή του πρωθυπουργού.

Το πλήρες κείμενο του α΄ μέρους της συνέντευξης του υφυπουργού Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου μπορείτε να το διαβάσετε σήμερα, ενώ το β΄ μέρος που αφορά, κυρίως, το μέλλον των εργαζομένων στους ΟΤΑ, την Δευτέρα (22/3):
http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6125
Πηγή: www.aftodioikisi.gr