«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

Ενημέρωση από την την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην Αφή της Φλόγας των Special Olympics


Στην Τελετή Αφής και Παράδοσης της Φλόγας της Ελπίδας των Παγκοσμίων Χειμερινών Αγώνων Special Olympics που θα διεξαχθούν στην Αυστρία παρέστη και συμμετείχε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για Θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας....

Τα Special Olympics παρέχουν σε άτομα με νοητικές αναπηρίες την δυνατότητα να συμμετάσχουν σε αθλητικές δραστηριότητες, να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο, να ψυχαγωγηθούν και να αναπτύξουν  δεξιότητες
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε στο δρώμενο της Τελετής με εκπρόσωπό της, ενώ στο περιθώριο της Τελετής ο κ. Χαροκόπος είχε σύντομη συνάντηση με τον Πρόεδρο των Special Olympics Hellas, Διονύσιο Κοδέλλα, δηλώνοντας ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει δράσεις προς όφελος των ατόμων με αναπηρία σε συνεργασία με τους φορείς ΑμεΑ.

***

Έκθεση σχολικών έργων ζωγραφικής «Άλλο Σώμα… Άλλη Σκέψη… Άλλη Αίσθηση… Ίδια Καρδιά και Συναισθήματα»

Το ΕΕΕΕΚ Αχαΐας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη-Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, τη «Γέφυρα Α.Ε.» και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ Αχαΐας, συνδιοργανώνουν την έκθεση έργων του σχολείου από τη Δευτέρα 06 Μαρτίου 2017 έως και την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017 στο χώρο των Δημοτικών Λουτρών στην Πάτρα (οδός Γούναρη και Νικήτα).
Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι 10:00-13:00 και 18:00-21:00.
Τα εγκαίνια της έκθεσης και η τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του Σπύρου Μαρίνη θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017, στις 18:30, στο χώρο των Δημοτικών Λουτρών.

***

Ξεκινά τη λειτουργία της η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Με την προσυπογραφή του Καταστατικού Λειτουργίας της από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, μετά και την υπογραφή όλων των άλλων μελών - εταίρων, ολοκληρώθηκαν οι βασικές ενέργειες από πλευράς Περιφέρειας, για τη σύσταση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».
Τις προσεχείς ημέρες, με την απόκτηση ΑΦΜ και την εγγραφή στο Πρωτοδικείο, ολοκληρώνεται η διαδικασία ίδρυσης και ξεκινά η λειτουργία της Εταιρείας, στην οποία συμμετέχουν 80 φορείς και επιχειρήσεις της Αγροδιατροφικής Αλυσίδας και του Τουρισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. 
«Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αναμένεται να αποτελέσει την ατμομηχανή της αναβάθμισης του αγροδιατροφικού τομέα της περιοχής μας και το βασικό εργαλείο ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας των αγροδιατροφικών μας προϊόντων» τόνισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, κατά την υπογραφή του καταστατικού της Εταιρείας και συνέχισε:
«Η Περιφέρεια μαζί με τους παραγωγικούς, τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς και τις επιχειρήσεις της αγροδιατροφής συμπράττουν και συνεργάζονται όχι μόνο για την πιστοποίηση, προβολή και προώθηση των αγροδιατροφικών μας προϊόντων στις εγχώριες και διεθνείς αγορές αλλά και τη διάχυση της εφαρμοσμένης έρευνας στην παραγωγή και τη μεταποίηση αυξάνοντας την ποιότητα και την προστιθέμενη αξία των προϊόντων μας.
Πρέπει τέλος, να σημειώσουμε ότι ίσως είμαστε η μόνη Περιφέρεια που δεν ξόδεψε ούτε ένα ευρώ για τη σύσταση/ίδρυση της Εταιρείας, αφού το σύνολο των μελετών σύστασης, της ενημέρωσης και της διαδικασίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή όλων των μελών/εταίρων στην Εταιρεία, ανέλαβε και έφερε επιτυχώς εις πέρας η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας».
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Πρόεδρος του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Κωνσταντίνος Μητρόπουλος δήλωσε:
«Η σημερινή ημέρα πράγματι αποτελεί ορόσημο για την αγροδιατροφή της Περιφέρειας. Η μεγαλύτερη Αγροδιατροφική Σύμπραξη της χώρας αρχίζει τη λειτουργία της προσφέροντας ένα αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα στην ανάπτυξη της περιοχής μας, αφού ο αγροτικός και διατροφικός τομέας μαζί με τον Τουρισμό αποτελούν τους πυλώνες ανάπτυξης της Περιφέρειας.
Οι επιχειρήσεις του πρωτογενή και μεταποιητικού τομέα αναμένεται να είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι από τη λειτουργία της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης εκμεταλλευόμενοι στο μέγιστο την ευχέρεια που δίνεται στους επιστημονικούς και ερευνητικούς μας φορείς να εφαρμόσουν τα αποτελέσματα της έρευνας και της καινοτομίας στην παραγωγή, τη μεταποίηση και την εμπορία των αγροδιατροφικών μας προϊόντων».