«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 45χρονος για μεταφορά μεγάλης ποσότητας λαθραίου καπνού

Κατασχέθηκαν 400 κιλά σε είκοσι συσκευασίες

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο 75ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος του Κουβαρά Αγρινίου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, 45χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα...


στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων, οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, ακινητοποίησαν φορτηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο δράστης, προκειμένου να το ελέγξουν.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν, οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του οχήματος, βρήκαν και κατέσχεσαν 400 κιλά κατεργασμένου, λαθραίου καπνού, τα οποία ο δράστης είχε διαμοιράσει σε είκοσι συσκευασίες.

Tο αυτοκίνητο του 45χρονου κατασχέθηκε, ως μέσο μεταφοράς του λαθραίου καπνού.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του δράστη, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

***
Συνελήφθη 50χρονος στο Μεσολόγγι για ναρκωτικά

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 80 γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθη, σήμερα το πρωί, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, 50χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες ενήργησαν έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού στην οικία του 50χρονου στο Μεσολόγγι, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής:

•    65 γραμμάρια κάνναβης σε γυάλινο βάζο,
•    15 ακόμα  γραμμάρια της ίδιας ουσίας χύμα,
•    Ένας μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης.

Ο δράστης θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου, ενώ κατασχέθηκε και το κινητό του τηλέφωνο, ως μέσο επικοινωνίας. 

***
Συνελήφθη 34χρονος για κλοπές στο Μεσολόγγι

Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί πέντε περιπτώσεις

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Κατοχή Μεσολογγίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, σε συνεργασία με τους  αστυνομικούς του  Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στην Κατοχή Μεσολογγίου, ο δράστης αποπειράθηκε να διαρρήξει ισόγεια μονοκατοικία, αλλά έγινε αντιληπτός και συνελήφθη από τους αστυνομικούς. 

Σε σωματική έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στον 34χρονο βρήκαν  στη κατοχή του και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των 2.972 ευρώ και ένα τάμπλετ. 

Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, προέκυψε ότι ο δράστης είχε διαπράξει τα τελευταία δυο χρόνια, τέσσερις ακόμα κλοπές σε οικίες στο Μεσολόγγι, στο Ευνηνοχώρι και στο Κάτω Πλατανίτη Ναυπακτίας, κατά τις οποίες είχε αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, καθώς και κοσμήματα, συνολικής αξίας 5.800 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

***
Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε διαρρήξεις σε οικίες  στον Πύργο

Δράστες είναι τρεις ημεδαποί ηλικίας 25, 20 και 16 ετών τα πλήρη  στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί

Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί είκοσι τρεις  (23) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και μία κλοπή σε κατάστημα της περιοχής

Το παράνομο όφελος που αποκόμισε η σπείρα από την δράση της ξεπερνά της 22.000 ευρώ

Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, σπείρα αποτελούμενη από τρεις ημεδαπούς άνδρες, ηλικίας 25, 20, και 16 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Η ίδια κατηγορία βαρύνει δυο ακόμα συνεργούς των κατηγορουμένων, τα πλήρη στοιχεία των οποίων δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί και αναζητούνται. 

Ειδικότερα, το τελευταίο πεντάμηνο,  οι δράστες είχαν συστήσει σπείρα, όπου με συγκεκριμένη μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά,  πραγματοποιούσε διαρρήξεις σε οικίες, κυρίως στις παρυφές της πόλης του Πύργου, αφαιρώντας  χρήματα, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και εργαλεία.

Από την έως τώρα έρευνα των αστυνομικών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί είκοσι τρεις συνολικά κλοπές σε οικίες και μια κλοπή σε κατάστημα της περιοχής. Αναλυτικότερα:

•    Πέντε διαρρήξεις στον Άγιο Γεώργιο,
•    Από τέσσερις διαρρήξεις στην πόλη του Πύργου και στη Βαρβάσαινα,
•    Από τρεις διαρρήξεις στις Κολιρέικες Παράγκες, στη Βιδιά και στο Λαμπέτι και
•    Μια διάρρηξη στον Άγιο Κωνσταντίνο και στην Αγκινάρα.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκε το αυτοκίνητο των δραστών καθώς και δυο κινητά τηλέφωνα, ως μέσα διευκόλυνσης για την τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Παράλληλα, κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και ένα ρολόι χειρός, ως προϊόντα κλοπής. 

Το περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της σπείρας από την παράνομη δράση τους ξεπερνά τις 22.000 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των κατηγορουμένων θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου για εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις βρίσκονται σε εξέλιξη. 

***
Εξιχνιάστηκε άμεσα  η χθεσινή ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου στην Κάτω Αχαία

Δράστες είναι δυο ανήλικοι, οι οποίοι εντοπίστηκαν και προσήχθησαν σε αστυνομική Υπηρεσία

Παράλληλα συνελήφθησαν και οι κηδεμόνες των ανηλίκων δραστών για παραμέληση της εποπτείας τους


Εξιχνιάστηκε άμεσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαίας, ληστεία η οποία τελέστηκε χθες το μεσημέρι, στη Κάτω Αχαία και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο ανηλίκων, ηλικίας 11 και 10 ετών.

Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς οι γονείς του 10χρονου δράστη, ηλικίας 34 και 31 ετών, καθώς και η 70χρονη γιαγιά του 11χρονου.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, οι δυο ανήλικοι προσέγγισαν 84χρονο ημεδαπό, ο οποίος ήταν πεζός και του αφαίρεσαν από την τσέπη του παντελονιού του, το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ, ενώ κατά την διαφυγή τους, τον έσπρωξαν με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και να τραυματιστεί.

Ο 84χρονος μεταφέρθηκε άμεσα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, «Παναγία η Βοήθεια», όπου παραμένει νοσηλευόμενος στη Νευροχειρουργική Κλινική.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού, διενεργήθηκε άμεσα ενδελεχής έρευνα από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, με αποτέλεσμα την ταυτοποίηση των στοιχείων των δυο ανηλίκων, τον εντοπισμό τους και την προσαγωγή τους σε Αστυνομική Υπηρεσία.

Παράλληλα, συνελήφθησαν οι κηδεμόνες των δραστών για παραμέληση της εποπτείας τους, οι οποίοι και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Αχαίας.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της Νομοθεσίας περί όπλων  κατοχή
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Ρίο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαίας, 44χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν, μία απομίμηση πυροβόλου όπλου τύπου πιστολιού, με γεμιστήρα που περιείχε 14  φυσίγγια κρότου αερίων, 52 ακόμα ίδια φυσίγγια και ένα  μαχαίρι.

Σύλληψη  ημεδαπού για κατοχή  ναρκωτικών
    
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαίας, 38χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.


Σύλληψη  αλλοδαπού με ένταλμα σύλληψης
    
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, 40χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας,  διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε  βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Πλημμελειοδικείου Αιγίου, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. 

Σύλληψη ημεδαπού  για καταδικαστική απόφαση
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, 37χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης επτά μηνών για κλοπή.


Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση  του  Τελωνειακού Κώδικα
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, 26χρονος αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 520 πακέτα τσιγάρων και 700 γραμμάρια λαθραίου καπνού.


Τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό
   
Σήμερα τα ξημερώματα, στο Αίγιο, αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε 44χρονη, αλλοδαπή υπήκοος ΗΠΑ και επέβαινε 40χρονος ημεδαπός, από άγνωστης μέχρι στιγμής αιτία, εκτράπη της πορείας του και συγκρούστηκε με σταθμευμένο φορτηγό, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 40χρονου συνεπιβάτη και τον ελαφρύ τραυματισμό της οδηγού.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστων δραστών για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς
   
Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λεχαινών σχηματίστηκε δικογραφία για φορές σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι προχθές το βράδυ, σε σχολείο των Λεχαινών  παραβίασαν
το γραφείο του Διευθυντή δημιουργώντας αναστάτωση στο χώρο χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.
Σύλληψη αλλοδαπού με ένταλμα σύλληψης
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, 54χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης,  του Ανακριτή Αμαλιάδος, για ληστεία.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών, για απόπειρα κλοπής
   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι τα ξημερώματα της 13/03/2017 παραβίασαν δυο Ιερούς Ναούς στην Αγία Μαύρα και στον Κόροιβο, αφαιρώντας από τον ένα το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ και 50 λίτρα ελαιόλαδο.


Σύλληψη  ημεδαπού για κατοχή  ναρκωτικών
    
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Κάτω Σαμικό Ηλείας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, 26χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε όχημα το οποίο οδηγούσε, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν μικροποσότητα κάνναβης και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο. 


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη αλλοδαπής για καταδικαστική απόφαση
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, 27χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ρουμανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που της διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμούσε  απόφαση του Α΄Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιώς, σύμφωνα με την οποία της είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δέκα  μηνών, για κλοπή.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη  ημεδαπής για κλοπή
Συνελήφθη, χθες το πρωί στο Αιτωλικό, από αστυνομικούς τους Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, 41χρονη ημεδαπή, διότι από έλεγχο που ενεργήθηκε στην οικία της με αρμόδιο συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ, διαπιστώθηκε ότι τη ρευματοδοτούσε παράνομα.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή  ναρκωτικών
Συνελήφθη, χθες το πρωί στο Αιτωλικό, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, 39χρονος ημεδαπός,  διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης. 

Σύλληψη  ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών 
Συνελήφθη, χθες το βράδυ στη Διασταύρωση της Εθνικής Οδού Ιτέας – Ναυπάκτου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, 33χρονος ημεδαπός,  διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 5,8 γραμμάρια κάνναβης. 

Σύλληψη αλλοδαπού  για ένταλμα και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, 29χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα του κ. Ανακριτή Μεσολογγίου, για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 70 γραμμάρια λαθραίου καπνού. 


***
Σποτ για την έκθεση ζωγραφικής
Σποτ για την έκθεση ζωγραφικής, που διοργανώνει η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, στο Golden Hall στο Μαρούσι.

Το βίντεο είναι διαθέσιμο στους ακόλουθους συνδέσμους στα social media και την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ.: