«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

«…και ούτε νεροπίστολο δεν έχω στην παράγκα»!!!


«…και ούτε νεροπίστολο δεν έχω στην παράγκα»!!!

Κατά καιρούς μια βασανισμένη κι αδικημένη Πατρίδα… η Πατρίδα μας η Ελλάδα… πέρασε και περνάει μέσα από «Επικίνδυνες Συμπληγάδες»!
Είναι του… «Οδυσσέα η ρότα...»!
Είναι η «ρότα του Αγωνιζόμενου πάντα Λαού μας» που μετά από κάθε «πέρασμα των Συμπληγάδων» … λίγα η περσότερα… «απ’ τα φτερά του» χάνει!
Πρώτα… «το περιστέρι – Ελλάδα έχασε φτερά απ’ την ουρά του»…
Μετά έχασε «κάτι απ’ τη φτερούγα την Αριστερά του»…

Ξανάχασε και ξαναχάνει εσαεί «κάτι απ’ την ενυδρωμένη κι αιματοβαμμένη φτερωσιά του»…
Ποτέ όμως δεν έχασε τη βροντερή λαλιά του!
Ποτέ όμως δεν έχασε τα δίκια τα δικά του!!
Ποτέ όμως δεν έχασε…. Την ψυχή και την καρδιά του!!!
Τούτος ο Λαός … απόδειξε κι αποδείχνει πως μπορεί να περνά «Συμπληγάδες του εφικτού και του ανέφικτου, της συμβιβασμένης λογικής και της παρεξηγημένης τρέλας»!
Τ’ απόδειξε πάμπολλες φορές γι’ αυτό είναι δυσκολοχειραγωγήσιμος… δυσκολοκυβέρνητος!!!
Η Ιστορία το κατέγραψε…
Αρκετές φορές με μυστική αυτογνωσία … κι άπειρες… με ριψοκίνδυνο ρίσκο!

Τούτος ο Λαός …
Πάτησε στον «βατήρα» εκτινάχτηκε και πέρασε το «πλινθίο»!!!
(Το θέμα είναι η έξοδος απ’ αυτό… οι ασχοληθέντες με τη γυμναστική πολύ καλά αντιλαμβάνονται τι εννοώ)!!!
Κι οι «εντρυφήσαντες»… στα κατάβαθα του εννοιολογικού, πολιτικού συμβολισμού, πάρα πολύ καλά αντιλαμβάνονται τι επιδιώκω να παραλληλίσω!!!

Τούτος ο Λαός …
Κατά καιρούς έχασε περσότερα φτερά… ο Λαός μας ακόμα .. ΑΝΤΕΧΕΙ…σε πείσμα των εποχών και των αδίσταχτων και βάρβαρων … καπιταλιστών - εκμεταλλευτών δεν έχασε την κρυφή δυναμική του, που μ’ ανεχτικότητα επιμένει «Συμπληγάδες» να περνάει … αναγκαστικά τα στενά…. Τους επικίνδυνους δίαυλους!
Μέχρι πότε;

Τούτος ο Λαός … Εκφράζεται και μέσα απ’ το βαθυστόχαστο στίχο του Νίκου του Ασημόπουλου … (του Άσιμου)! «για πόλεμο δεν έκανα ποτέ εγώ το μάγκα και ούτε νεροπίστολο δεν έχω στην παράγκα»!

Τούτος ο Λαός … Είναι Ειρηνικός…«Νεροπίστολο δεν είχε, δεν έχει κι ούτε ποτέ θα κατέχει… μέσα στην παράγκα»!

Αν «παραστεί όμως ανάγκη» τ' όπλο θα το πάρει απ’ τα χέρια … των κρατούντων!
Τ’ απέδειξε και στην πρόσφατη Ιστορία του… όπλα δεν είχε, αλλά τα πήρε απ’ τους καταχτητές, με την ψυχή του και τη λεβεντιά του, με την Οργανωμένη κι Αποφασιστική Ταξική Παλλαϊκή του Αντίσταση!!!

Τον ξέρει τον τρόπο … κι αν αύριο… (που δεν είναι και τόσο μακριά)… ξαναχρειαστεί να το κάνει…. Θα το κάνει με την «Πρότερη Εμπειρία του», με την πιο Αγαναχτισμένη Αντίστασή του και με το πιο Αποφαστικό και καθοριστικό Αποτέλεσμα… που δεν είναι άλλο … απ’ την Λαϊκή δύναμη για εδραίωση της Λαϊκής εξουσίας!
 
Τον ξέρει τον τρόπο … κι αν δεν το ξέρουν κάποιοι… θα τους τον υποδείξει, θα τους τον διδάξει η Ταξική κι Οργανωμένη Πάλη!

Για να μην ξεχνάμε….
Πήγαινε να καταταχτεί … κάποιος στον ΕΛΑΣ! Για ν’ αντισταθεί στον Γερμανό καταχτητή…
Άπραγο κι Ανυποψίαστο.. πλην όμως Αποφασισμένο, άοπλο παιδί του Περήφανου Λαού μας. « Έπεφτε πάνω σ’ Αντάρτικο τμήμα», τον καλοδέχονταν! Η πρώτη του απαίτηση … «Δώστε μου όπλο να πολεμήσω τον καταχτητή»! Αν είχαν τον εξόπλιζαν… αν δεν είχαν που συνήθως τα πρώτα χρόνια της Αντίστασης δεν είχαν… οι καπετάνιοι του ΕΛΑΣ … Ο ίδιος ο Άρης Βελουχιώτης ξέρετε τι του λέγανε…
«Αν είχαμε τη δυνατότητα λεβέντη μου εμείς να διαθέτουμε όπλα, δεν θα πιάναμε το βουνό… πήγαινε κάτω.. σκότωσε έναν Ιταλό, έναν Γερμανό πάρτου το όπλο κι έβγα στο κλαρί»!!!
 Έτσι και γίνονταν… γι’ αυτό και γιγαντώθηκε η Ηρωϊκή Εθνική μας Αντίσταση! Γι’ αυτό οι «Ήρωες τα κάστρα του Ολύμπου και του Παρνασσού τα φαντάσματα»!!! έγιναν … γίνονταν … και θα ξαναγίνουν σύντομα… να μου το θυμηθείτε… ο φόβος κι ο τρόμος του φασισμού!

Τούτος ο Λαός … Νεροπίστολο δεν είχε δεν έχει κι ούτε ποτέ θα κατέχει… μέσα στην παράγκα!

Αν χρειαστεί όμως και το ξανακρατήσει στα χέρια του…θα το βρεί...κι «Ελάτε να του το πάρετε απ’ την κάνη»!!!

Γιατί ο κάθε Λαός κι ο Λαός μας συγκεκριμένα… «δεν ήταν ποτέ κυρίαρχος στην τόπο του παρά μόνο όταν είχε τα όπλα στα χέρια του»!!!

  Δημήτρης Ντόκας