«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη ημεδαπός στο Μοναστηράκι Βόνιτσας για κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περίπου ένα κιλό και (300)  γραμμάρια κάνναβης και μικροποσότητα κοκαΐνης

Συνελήφθη, χθες (21-03-2017) το μεσημέρι, στο Μοναστηράκι Βόνιτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, ένας 45χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα...
στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου,  εντόπισαν τον 45χρονο έξω από την οικία του και σε σωματική έρευνα που του ενήργησαν, βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν ένα αυτοσχέδιο τσιγαριλίκι με μίγμα καπνού  - κάνναβης και ένα κινητό τηλέφωνο. 

Σε έρευνα που ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 45χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

•    (1.290) γραμμάρια κάνναβης, διαμοιρασμένα σε έξι συσκευασίες,
•    μικροποσότητα κοκαΐνης,
•    (32) σπόρους κάνναβης και
•    μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λευκάδας.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη αλλοδαπού  για καταδικαστική απόφαση

    
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας,  διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κορίνθου, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης (33) μηνών και χρηματική ποινή (3.000)  ευρώ, για παραβίαση περιοριστικών όρων και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Σύλληψη δύο αλλοδαπών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής
 και παράβαση της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών

   
Συνελήφθησαν, χθες τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, δυο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Αλγερίας, ηλικίας 21 και 17 ετών, διότι επιβαίνοντας σε λεωφορείο με προορισμό από Αθήνα προς Πάτρα, ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν από τσάντα 19χρονης συνεπιβάτισσας τους, το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ. Από τον έλεγχο των στοιχείων τους προέκυψε ότι οι δράστες διαμένουν  παράνομα στη Χώρα.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος τριών αγνώστων δραστών για ληστεία κατά συναυτουργία

    
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία σε βάρος τριών αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες το βράδυ, σε περιοχή της Πάτρας, ενεργώντας από κοινού και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε οικία αλλοδαπών, όπου με την απειλή και την άσκηση  σωματικής βίας, ακινητοποίησαν τους παθόντες και τους αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (120) ευρώ, (350) Ελβετικά φράγκα, πέντε ρολόγια και ένα χρυσό βραχιόλι. Οι δράστες αναζητούνται για να συλληφθούν.



ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών κλοπή

    
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι από 20 έως 21/03/2017 στην Αμαλιάδα, αφαίρεσαν δύο μεγάλους συσσωρευτές (μπαταρίες)  από  μηχάνημα έργων, της ΔΕΔΔΗΕ Αμαλιάδας, συνολικής αξίας  (300) ευρώ.



Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση οχήματος υπό την επήρεια μέθης

    
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο 87ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πατρών – Πύργου, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πύργου, ένας 58χρονος ημεδαπός διότι σε τροχονομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε όχημα υπό την επήρεια μέθης. 


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού  για καταδικαστική απόφαση
    
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, 35χρονος ημεδαπός,  διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών ετών για εκβίαση.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή

    
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι από 20 έως 21/03/2017 εισήλθαν από ανασφάλιστο παράθυρο σε Δημοτικό Σχολείο στο Αγρίνιο, όπου αφού παραβίασαν πόρτες γραφείων, αφαίρεσαν οκτώ φορητούς υπολογιστές, εξαρτήματα υπολογιστών και μέσα αναπαραγωγής εικόνας και ήχου.


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
    
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, 17χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε μια νάιλον συσκευασία, που περιείχε 60 γραμμάρια κάνναβης. 


Σύλληψη  δυο  ανηλίκων ημεδαπών  για κλοπή κατά συναυτουργία


    
Συνελήφθησαν, χθες αργά το βράδυ, στη Νεάπολη Αγρινίου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, δυο ανήλικοι ημεδαποί, ηλικίας 17 ετών, διότι ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν νωρίτερα την ίδια ημέρα, μια σταθμευμένη μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας 44χρονου ημεδαπού.  Η μοτοσικλέτα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη οπλοκατοχή 
    
Συνελήφθη, προχθές το μεσημέρι, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, 53χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι κατέχει παράνομα κυνηγετικό όπλο χωρίς να έχει ανανεώσει την άδεια του.