«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 13 Μάρτη 2017

Τελειώνουμε με τις εκκρεμότητες του σεισμού του 2008: Ο «Άγιος Ανδρέας» ανήκει πλέον στους πολίτες

Την ικανοποίησή του για την παράδοση και έναρξη λειτουργίας του πολυώροφου κτιρίου του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» εκφράζει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Σε δήλωσή του σημειώνει:
«Οι πρώτοι ασθενείς μπήκαν στο πολυώροφο κτίριο. Είμαι υπερήφανος. Η παράδοση του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας στους πολίτες της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδας, δεν ήταν για εμένα ένας υπηρεσιακός στόχος. Ήταν μια ευθύνη.
Αποτελεί δε ένα άριστο παράδειγμα σωστής προετοιμασίας, καλής συνεργασίας, άρα...
αποτελεσματικής και αποδοτικής πρακτικής.
Θέλω να ευχαριστήσω, την τότε ηγεσία των Κτιριακών Υποδομών, που ανταποκρίθηκαν, τότε, το φθινόπωρο του 2011, όταν εμείς αναλάβαμε το ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας, στο κάλεσμα μας να προετοιμάσουν το έργο για να ενταχθεί στις προτεραιότητες του ΕΣΠΑ.
Τον τότε Επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης Γιοχάνες Χαν, που δέχθηκε την πρότασή μας και εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ ως έργο “σημαία”, άρα με υψηλή προτεραιότητα για την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Τα στελέχη των Κτιριακών Υποδομών, για την άριστη συνεργασία στην προετοιμασία και υλοποίηση.
Τέλος, τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που χωρίς αυτούς, το έργο δεν θα είχε υλοποιηθεί.
Όταν αναλάβαμε το 2011, οι εκκρεμότητες από το σεισμό, ήταν μεγάλες σε έργα δημόσιας υποδομής. Δυστυχώς, δεν υπήρχαν για όλα οι προϋποθέσεις αποκατάστασης.
Επεξεργαστήκαμε, τότε, όλα τα στοιχεία που είχαμε στη διάθεσή μας και αφορούσαν δημόσιες υποδομές και χρηματοδοτικά εργαλεία. Καταλήξαμε σε αυτά που μπορούσαμε να σχεδιάσουμε, να χρηματοδοτήσουμε και να υλοποιήσουμε. Αποκαταστάθηκαν σχολεία, ο εμβληματικός για την Πάτρα Ιερός Ναός της Παντάνασσας και σήμερα το Νοσοκομείο μας.
Εμείς, ως Περιφερειακή Αρχή, θα συνεχίσουμε, με ευθύνη και συνέπεια να κάνουμε το καθήκον μας, να κάνουμε έργο. Το έργο εκείνο που χρειάζονται οι συμπολίτες μας».


***

«Let’s Do It Greece» και φέτος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας - Απ. Κατσιφάρας: Προτεραιότητα η διάδοση της αξίας του εθελοντισμού

Για μία ακόμη χρονιά, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει ενεργά την Πανελλήνια Εθελοντική Εκστρατεία «Let’s Do It Greece», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 σε ολόκληρη τη χώρα, την οποία και έχει ήδη θέσει υπό την αιγίδα της.
Σήμερα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας επισημοποίησε την συμμετοχή της Περιφέρειας κατά τη συνάντηση που είχε με τον Εθελοντή – Συντονιστή της Πανελλαδικής Δράσης Νίκο Κιούση, καθώς και τις εθελόντριες Αναστασία Σταμάτη και Φωτεινή Λώζου, ενώ υπέγραψε και στο Λεύκωμα της Εκστρατείας.
«Η διάδοση της αξίας του εθελοντισμού για ένα καλύτερο περιβάλλον και για πιο ενεργούς πολίτες αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Πρέπει όλοι να αποκτήσουμε τη συνείδηση του εθελοντή, να ευαισθητοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε όλους τους συμπολίτες μας στην κατεύθυνση αυτή» τόνισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, καλώντας όλους να στηρίξουν αυτή τη μεγάλη εθελοντική προσπάθεια που γίνεται και όλοι μαζί να καταφέρουμε να φωνάξουμε δυνατά για να μεταδοθεί το μήνυμα του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της περιβαλλοντικής ευαισθησίας.
Από την πλευρά του ο κ. Κιούσης ευχαρίστησε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς αποτέλεσε ένα σημαντικό πρότυπο για όλους, αφού συμμετέχει ενεργά από το 2013 και φέτος πλέον συμμετέχουν όλες οι Περιφέρειες της χώρας, ακολουθώντας το παράδειγμα της Δυτικής Ελλάδας.
Εκτός του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας με τους εθελοντές του «Let’s Do It Greece», συνταντήθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρης Δριβίλας και ο βοηθός Περιφερειάρχη και Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Ολυμπισμού – Εθελοντισμού και Αθλητισμού, Δημήτρης Κωσταριάς.
Ακολούθησε η συντονιστική συνάντηση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τη στήριξη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης «Europe Direct Πάτρας», στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Πάτρα, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων, σχολείων και συλλόγων, που θα συμμετέχουν με τις δράσεις τους στην Πανελλαδική Εθελοντική Εκστρατεία «Let’s Do It Greece» στις 2 Απριλίου.

Δηλώστε συμμετοχή για τη Δράση
Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στη Δράση, είτε είστε φορέας είτε ιδιώτης, στον παρακάτω σύνδεσμο: http://letsdoitgreece.org/δήλωστε-συμμετοχή/