«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη δυο  ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών    
Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στην Καμαρούλα Αγρινίου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης  Αστυνομίας Ακαρνανίας, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 20 και 22 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε ένα αυτοσχέδιο τσιγαριλίκι με μίγμα καπνού και κάνναβης, καθώς και μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για ένταλμα
Συνελήφθη, χθες το πρωί στο Αιτωλικό, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, ένας  46χρονος ημεδαπός, διότι...
σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, για υπόθεση ναρκωτικών.

Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη οπλοκατοχή    
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Ναύπακτο,  από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, ένας 70χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι κατείχε ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο, χωρίς να έχει προβεί στην ανανέωση της άδειας κατοχής του.

Σύλληψη  ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Ναύπακτο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης  Αστυνομίας Αιτωλίας, ένας 26χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης και σπόροι της ίδιας ουσίας.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ


Σύλληψη δύο ημεδαπών για κατοχή  ναρκωτικών
Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ..ΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, δυο 24χρονοι ημεδαποί άνδρες, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν  δυο συσκευασίες, που περιείχαν 5,7 γραμμάρια κάνναβης.


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς  του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 21χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δύο αγνώστων δραστών για ληστεία κατά συναυτουργία
   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία σε βάρος δυο αγνώστων δραστών, οι οποίοι σήμερα τα ξημερώματα ενεργώντας από κοινού και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορώντας κουκούλες, παραβίασαν πόρτα οικίας 81χρονου ημεδαπού στον Καστελόκαμπο Πατρών και με την άσκηση σωματικής βίας του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για απόπειρα απάτης
   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης σε βάρος άγνωστου  δράστη, ο οποίος χθες το απόγευμα μετέβη σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής σε χωριό της Κάτω Αχαίας, όπου με το πρόσχημα ότι είναι λογιστής του γιου της, της ζήτησε το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ, προκειμένου να προβεί σε λογιστικές ενέργειες, που θα του απέφεραν υποτιθέμενο κέρδος (4.000)  ευρώ. Ο δράστης δεν ολοκλήρωσε την πράξη του  και τράπηκε σε φυγή όταν εισήλθε στην οικία η κόρη της παθούσας.
 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή
   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βαρθολομιού σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι από 24/03/2017 έως 26/03/2017 παραβίασαν πόρτα  Δημοτικού παιδικού σταθμού στο Βαρθολομιό και αφαίρεσαν τρόφιμα και άλλα αντικείμενα.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή
   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρεστένων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι από 17/03/12017 έως 28/03/2017 παραβίασαν πόρτα χώρου στάθμευσης των οχημάτων του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και αφαίρεσαν (500) λίτρα πετρέλαιο.

***
Συνελήφθησαν δύο δράστες στην Ηλεία για μεταφορά και κατοχή κοκαΐνης

Κατασχέθηκαν περισσότερα από (20) γραμμάρια της ναρκωτικής ουσίας καθώς και έξι κάψουλες που περιείχαν σκόνη άγνωστης σύστασης 

Συνελήφθησαν, χθες (28-03-2017), το απόγευμα, στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου στο ύψος των Λεχαινών, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, ένας 25χρονος ημεδαπός και ένας 43χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες να επιβαίνουν σε αυτοκίνητο και σε σωματικό έλεγχο που τους ενήργησαν, βρήκαν στην  κατοχή τους και κατέσχεσαν μια αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, με κοκαΐνη  συνολικού βάρους  (21,1) γραμμάριων και έξι φαρμακευτικές κάψουλες, με σκόνη άγνωστης χημικής σύστασης. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.      

***
  Εθιμοτυπική επίσκεψη του Συνδέσμου  Αποστράτων Συνταξιούχων  Σωμάτων Ασφαλείας Αιγιαλείας "Ο Άγιος Λεόντιος" στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας


Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου  Αποστράτων Συνταξιούχων  Σωμάτων Ασφαλείας Αιγιαλείας « Ο Άγιος Λεόντιος », κ. Αναστάσιος ΚΑΤΣΩΝΟΠΟΥΛΟΣ  συνοδευόμενος από τα μελή του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, επισκέφθηκαν σήμερα (29-3-2017) το πρωί, τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, όπου συναντήθηκαν με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή, Υποστράτηγο Αδαμάντιο ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ.

Οι απόστρατοι αστυνομικοί ευχήθηκαν καλή δύναμη και επιτυχία στο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδα, με τον οποίο συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ο Υποστράτηγος Αδαμάντιος ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ επισήμανε μεταξύ άλλων ότι: « οι απόστρατοι συνάδελφοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αστυνομικής οικογένειας, ενώ η εμπειρία τους και οι διδαχές τους έχουν συνεισφέρει σημαντικά στην πρόοδο του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας.»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρατείνεται έως και το Σάββατο 8 Απριλίου 2017, η λειτουργία της έκθεσης ζωγραφικής με θέμα: «Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών», που διοργανώνεται από την Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», στο εμπορικό κέντρο "Golden Hall” (Λεωφόρος Κηφισίας 37-A, Μαρούσι).

Υπενθυμίζεται ότι η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό καθημερινά, τις ώρες 09.00-21.00, το Σάββατο 10:00-21:00 και την Κυριακή 12:00-20.00.

Τα σχολεία που επιθυμούν να επισκεφθούν την έκθεση και να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής παρακαλούνται να επικοινωνούν καθημερινά, στα τηλέφωνα 213 - 1520505 και 210 – 6924558.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση μπορείτε να βρείτε στο από 09-03-2017 σχετ. Δελτίο Τύπου.