«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017

Ομιλία Ρίζου Μαρούδα στο Κιλελέρ εκ΄ μέρους της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων

Ομιλία Ρίζου Μαρούδα στο Κιλελέρ εκ΄ μέρους της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων


ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ  19 ΜΑΡΤΗ 2017
Συνάδελφοι αγρότες, εργαζόμενοι αυτοαπασχολούμενοι
Τιμάμε αγωνιστικά εδώ, στο χώρο της θυσίας στο Κιλελέρ, την μεγάλη εξέγερση των Θεσσαλών κολίγων, που έβαλε ανεξίτηλη την σφραγίδα της στην ιστορία του αγροτικού και, γενικότερα, του λαϊκού κινήματος, στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας.
Είμαστε σήμερα εδώ για ν' αποτίσουμε φόρο τιμής στους ηρωικούς προγόνους μας. Να δώσουμε όρκο πίστης, τιμής κι ευθύνης ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση εκείνης της θυσίας...

Τιμάμε τον Μαρίνο Αντύπα τον πρωτεργάτη της αγροτικής ιδέας, τους νεκρούς κολλίγους σε αυτό εδώ το σημείο αλλά και στο πρωτοφανές για εκείνη την περίοδο συλλαλητήριο που έγινε την ίδια μέρα στην Λάρισα.
Το σημερινό πανελλαδικό παλλαϊκό συλλαλητήριο στο Κιλελέρ που διοργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων αποτελεί τη συνέχεια των αγροτικών κινητοποιήσεων που κράτησαν 25 μερόνυχτα με πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις, με χιλιάδες τρακτέρ στους δρόμους της χώρας.
Το Κιλελέρ για μας, δεν ήταν και δεν πρόκειται να γίνει μουσειακή επέτειος, γιορτή, παρέλαση κουστουμαρισμένων υποτακτικών και υποστηρικτών των πολιτικών που μας ξεκληρίζουν.  Συμβολίζει το ανυπότακτο πνεύμα και αγώνα για το δίκιο του λαού μας μέρος του οποίου είναι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, εμπνέει τα νέα βλαστάρια της αγροτιάς, αποτελεί φάρο και οδηγό για τους Αγροτικούς Συλλόγους και τις αγωνιστικές Ομοσπονδίες.
Το Κιλελέρ αποτελεί σημείο - σταθμό στο αγροτικό κίνημα που παραδειγματίζει στους αγώνες τού σήμερα γιατί:
-- Οργανώθηκε από τους πρώτους "πεδινούς γεωργικούς συλλόγους" που συγκροτήθηκαν  σε πόλεις και χωριά της Θεσσαλίας κυρίως από τον σπόρο που έριξε ο Αντύπας και μετέπειτα τον θάνατο του. Η εξέγερση των κολίγων δεν έγινε από την μια στιγμή στην άλλη ούτε έγινε μόνο κάτω από την πίεση και όξυνση των προβλημάτων, έγινε και ήταν επιτυχημένη γιατί οργανώθηκε από το κίνημα της εποχής. Προβάλλει την αναγκαιότητα για συσπείρωση σε δραστήριους, μαζικούς Αγροτικούς Συλλόγους που να λειτουργούν ουσιαστικά, να ενημερώνουν έγκαιρα τους αγρότες και κτηνοτρόφους, να τους κινητοποιούν για την αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων, παλεύουμε για  τη συγκρότηση πολύ περισσότερων. Σήμερα, μόνο το οργανωμένο αγροτικό κίνημα που εκφράζεται από τις Ομοσπονδίες και τους Αγροτικούς Συλλόγους που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων είναι ο σταθερός και συνεπής εκφραστής των συμφερόντων χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων. Είναι ζωτικής σημασίας και μεγάλη επιτυχία των αγώνων μας ότι από πέρυσι τέτοιες ημέρες ως φέτος συγκροτήθηκαν πάνω από 40 ΑΣ σε όλη την χώρα σε επίπεδο χωριού ή ομάδας χωριών ή ακόμη και Δήμου και 3 Ομοσπονδίες και έχουμε σαν στόχο την συγκρότηση άλλων 5 Ομοσπονδιών σε επίπεδο Νομού ως τέλος του χρόνου.
-- Η εξέγερση των κολίγων στηρίχθηκε στη συμπαράσταση και αλληλεγγύη των εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων της εποχής τις μέρες του ξεσηκωμού. Από τα πρώτα βήματα του το οργανωμένο αγροτικό κίνημα συναντήθηκε με το εργατικό σε μια φωνή και μια γροθιά Σήμερα, ενισχύεται η κοινή δράση, η συμμαχία με τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους ενάντια στον κοινό αντίπαλο και μπορεί να δώσει δύναμη και προοπτική στον αγώνα μας για αξιοποίηση των τεράστιων παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας προς όφελος του λαού μας.
-- Απέδειξε ότι κανένας αγώνας και καμία θυσία δεν πάνε χαμένα. Ο,τι κερδίσαμε είναι αποτέλεσμα των σκληρών αγώνων μας, τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Το Κιλελέρ ήταν αρχή της  νίκης και των αιτημάτων που ικανοποιήθηκαν και ολοκληρώθηκαν μετά από πολλά χρόνια αγώνων. Καλούμε όλους τους αγρότες να σκεφτούν βαθύτερα τι σημαίνει αγώνας, ποια είναι τα στοιχεία που καθορίζουν αν ένας αγώνας είναι κερδισμένος. Οι αγώνες δεν μετριούνται μόνο με το τι παίρνεις στο χέρι κάθε φορά. Μετριούνται και με την επίθεση που σταματάς ή ανακόπτεις, από τα μέτρα που έχει έτοιμα η εκάστοτε κυβέρνηση αλλά δεν τα παίρνει κάτω από την πίεση των αγώνων. Μετριέται από τα βήματα στην ενότητα που κάνεις στο κίνημα, ενότητα που δεν στηρίζεται μόνο στο κοινό πρόβλημα αλλά στην συμφωνία και με το πλαίσιο αιτημάτων. Μετριέται με την συγκρότηση και λειτουργία οργανωμένου αγροτικού κινήματος και πόσο δυναμώνει. Με το γεγονός ότι κερδίζεις χρόνο ώστε να προετοιμάσεις τον επόμενο αγώνα, κινητοποίηση, μπλόκο να είναι πιο δυνατό άρα και πιο αποτελεσματική η πάλη.

Σήμερα, εδώ στο Κιλελέρ, συνεχίζουμε αυτόν τον αγώνα και σαλπίζουμε την έναρξη του νέου κύκλου αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Στέλνουμε  μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η απόφασή της να μην ικανοποιήσει ούτε ένα από τα δίκαια και ζωτικά αιτήματά μας, όχι μόνο δεν μας οδηγεί στην αγωνιστική υποχώρηση αλλά, αντίθετα, μας πεισμώνει περισσότερο κι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την πάλη μας.
Είμαστε περήφανοι για τον αγώνα μας, για τα μπλόκα, χαιρετίζουμε για μια ακόμη φορά όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν αψηφώντας εκβιασμούς και πιέσεις και  απλώνουμε το χέρι σε αυτούς που ήταν διστακτικοί να κάνουν αυτό το βήμα και τους καλούμε να συμπαραταχθούν  στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα.
Τα μπλόκα είναι μια μορφή πάλης η οποία πιέζει την κυβέρνηση και  δημιουργεί αγωνιστικές διαθέσεις όχι μόνο στους αγρότες αλλά και στα άλλα τμήματα του λαού και για αυτό πολεμήθηκαν ως μορφή κινητοποίησης είτε από την κυβέρνηση και τα κόμματα που ψήφισαν και στηρίζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές, τα μνημόνια, την πολιτική της Ε.Ε αλλά και από κάποιους συνδικαλιστές που με διάφορα τοπικά συντονιστικά που έχουν δημιουργήσει προσπαθούν να γίνουν αρεστοί και να είναι οι προνομιακοί συνομιλητές της εκάστοτε κυβέρνησης.  με πρόσχημα «ότι θα ταλαιπωρηθεί ο κόσμος».
Ο κόσμος, η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας «ταλαιπωρείται» και στενάζει από τα αντιλαϊκά μέτρα, από τις αποφάσεις που παίρνονται στην Βουλή, από τα μνημόνια διαρκείας, τις συνεχείς θυσίες χωρίς αντίκρισμα και ιδιαίτερα στον δρόμο ταλαιπωρείται από τα πανάκριβα χαράτσια των διοδίων των επιχειρηματιών που πληρώνει καθημερινά και τα οποία παλεύουμε να καταργηθούν. Δεν ταλαιπωρείται από τις αγροτικές κινητοποιήσεις, ίσα-ίσα στηρίζει τον αγώνα μας και για αυτό το λόγο οι φιλότιμες προσπάθειες να δημιουργήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό να στρέψει τον κόσμο ενάντια στους αγρότες των μπλόκων απέτυχε παταγωδώς.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσοι στηρίζουν αυτές τις πολιτικές, τα κόμματα που ψήφισαν τα μνημόνια, η ΝΔ που ως αντιπολίτευση ευελπιστεί να γίνει η επόμενη κυβέρνηση και ξέρει ότι θα εφαρμόσει αντίστοιχα μέτρα δεν θέλουν ένα δυνατό οργανωμένο αγροτικό κίνημα και προσπάθησαν να το αποδυναμώσουν στρέφοντας τα βέλη τους εκεί που ξέρουν ότι υπάρχουν οι συνεπείς δυνάμεις που δεν θα προδώσουν τους αγρότες και κτηνοτρόφους και θα ηγηθούν των κινητοποιήσεων. Την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, τις Ενωτικές Αγωνιστικές Ομοσπονδίες, τους Αγροτικούς Συλλόγους.
Ακούσαμε για υποκινούμενες κομματικές κινητοποιήσεις και αγώνες από την πλευρά της κυβέρνησης, δια στόματος του υπουργού, του κ. Καμμένου και της ναζιστικής συμμορίας της ΧΑ που ενορχήστρωσε την περυσινή και φετινή επίθεση για δήθεν ξεπούλημα των αγώνων από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα.
Ακούσαμε ότι το 95% των αγροτών δεν θα πληρώσουν φόρο, ότι περνάμε καλύτερα από τον υπόλοιπο ελληνικό λαό, ότι είμαστε ευνοούμενοι.
Ακούσαμε και διαβάσαμε σε ανακοινώσεις της ΛΑΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για μπλόκα στα οποία ο μόνος αγώνας που γίνεται είναι η τσίκνα από τα λουκάνικα και τα τσίπουρα/κρασιά που καταναλώνουν οι αγρότες και μετά πάνε και κάνουν παρέλαση στην Αθήνα και ξεπουλάνε το κίνημα.
Όλοι μα όλοι προσπάθησαν και προσπαθούν να μας πείσουν ότι με τους αγώνες δεν γίνεται τίποτα, δεν αλλάζει τίποτα, δεν κερδίζουμε τίποτα. Μα τότε πως κερδήθηκε πέρυσι το αφορολόγητο 8636-9500€, αφορολόγητο 12000€ στις συνδεδεμένες ενισχύσεις, στις εξισωτικές, αποζημιώσεις, προγράμματα; Αυτό το αφορολόγητο που θέλουν να το πάρουν πίσω; Κερδήθηκε ή όχι σταδιακή προσαρμογή στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ ως το 2022 ενώ άλλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας πληρώνουν από φέτος 27.2% στον ΕΦΚΑ; Σταμάτησαν τα αγροτοδικεία αν και εδώ πρέπει να καταγγείλουμε τις νέες κλήσεις σε απολογία στις οποίες καλούνται αυτές τις ημέρες διάφοροι συνδικαλιστές ανάμεσα σε αυτούς από το Μπλόκο Νίκαιας και τις Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας και λέμε καθαρά και ξάστερα ότι δεν πρόκειται να μας τρομοκρατήσουν, ότι οι αγώνες μας θα συνεχιστούν και θα δυναμώσουν γιατί είναι η πολιτική τους που μας αναγκάζει να βγούμε στον δρόμο και αφού ψάχνουν για υποκινητές αυτοί είναι οι ένοχοι και οι πολιτικές που εφαρμόζουν.
Υπήρχαν συνεπώς κατακτήσεις με τους αγώνες μας, μπορεί να μην μας ικανοποιούν, όμως οι κατακτήσεις ήταν δεδομένες. Όποιος αγρότης πιστεύει ότι δεν κερδίσαμε τίποτα τότε ας μην κάνει χρήση του αφορολόγητου, ας πάει να πληρώσει από φέτος ΕΦΚΑ στο 27.20%.  Το ίδιο να κάνει και όποιος αγρότης πιστεύει ότι πουλήθηκαν οι αγώνες. Η κριτική του καναπέ, του καφενέ, του facebook, από τους απόντες των αγώνων, μας αφήνει παγερά αδιάφορους.
Βγήκαμε στον αγώνα να παλέψουμε για μια ακόμη φορά για την επιβίωση μας.   Για να παραμείνουμε στα χωριά μας να μπορούμε να καλλιεργούμε και να παράγουμε, να μην προστεθούμε στο 1.200.000 ανέργους. Τα αιτήματα που προβάλλουμε με τον αγώνα μας είναι ζωτικής σημασίας, αφορούν την ίδια την ύπαρξή μας. Είναι αιτήματα δίκαια. Δεν ζητάμε να μας δώσουν χρήματα. Αγωνιζόμαστε για να μη μας πάρουν και τις λίγες πενταροδεκάρες που μας απομένουν στην τσέπη, μετά από σκληρή δουλειά.
Χρειάζεται να συνειδητοποιηθεί σε όλη την έκταση της η επίθεση που γίνεται στους αγρότες. Βασικός στόχος είναι με εργαλεία την ΚΑΠ της Ε.Ε, τα μνημόνια, την άγρια φοροληστεία, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές-χαράτσια του ΕΦΚΑ και ΕΛΓΑ, τα κάθε είδους χαράτσια, να συγκεντρωθεί η γη και η παραγωγή, να δημιουργηθούν τα νέα σύγχρονα τσιφλίκια-επιχειρήσεις στο χώρο της αγροτικής οικονομίας που θα βρίσκονται στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών-επιχειρηματιών. Για να γίνει πιο γρήγορα η συγκέντρωση της παραγωγής επιβάλλεται η επιτάχυνση του βαθμού ξεκληρίσματος μικρών και μεσαίων αγροτών. Κανένας μικρομεσαίος αγρότης δεν πρέπει να νιώθει ασφαλής, κανείς δεν πρέπει να συσκοτίζει τον πραγματικό του αντίπαλο, κανείς δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για το ποιους έχει απέναντι του και είναι:
§                          Το κράτος και οι κυβερνήσεις του που αδειάζει τις τσέπες μας με τους βαρείς φόρους, τις τεράστιες ασφαλιστικές εισφορές, τον ΕΝΦΙΑ και τα άλλα χαράτσια.
§                          Η Ε.Ε και η ΚΑΠ που σε κάθε αναθεώρηση γίνεται χειρότερη με μείωση των ενισχύσεων στους αγροτοκτηνοτρόφους και πακέτα προς τις επιχειρήσεις, τους μεταποιητές, τους εμπόρους.
§                          Οι εμποροβιομήχανοι και τα μονοπώλια που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας, πουλώντας πανάκριβα τα αγροτικά μέσα και εφόδια κι αγοράζοντας σε εξευτελιστικές τιμές τα προϊόντα μας.
§                          Οι τραπεζίτες που μας καταχρεώνουν με τα υψηλά επιτόκια και τα πανωτόκια και απειλούν με κατασχέσεις των σπιτιών και των χωραφιών μας.
§                          Οι μεγαλοαγρότες - επιχειρηματίες που καιροφυλακτούν σαν τις ύαινες ν' αρπάξουν τα χωράφια και το βίος των ξεκληρισμένων μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων.

Δεν υποστέλλουμε την σημαία του αγώνα! Το επόμενο διάστημα θα υπάρξει νέα όξυνση των προβλημάτων και μόνο εμείς, το οργανωμένο αγροτικό κίνημα σε συμμαχία με τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους μπορούμε να οργανώσουμε την αντίσταση σε νέα και παλιά μέτρα. Μπροστά μας έχουμε πέρα από τα οξυμμένα προβλήματα που αντιπαλέψαμε στα μπλόκα νέα ζητήματα όπως τους δασικούς χάρτες, την λειψή δακοκτονία με ευθύνη του κράτους και των περιφερειών που έχουν την ευθύνη να την πραγματοποιήσουν, την συμφωνία για την Φέτα και την νέα μείωση στην τιμή του γάλατος αλλά και του κρέατος οδηγώντας σε αδιέξοδο χιλιάδες κτηνοτρόφους. Προβλήματα με τον ΕΛΓΑ με ζημιές που δεν αποζημιώνονται είτε στην παραγωγή είτε στο κεφάλαιο και είναι επιτακτική η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να καλύπτει και να αποζημιώνει στο 100% από όλα τα φυσικά φαινόμενα και τις νόσους και την παραγωγή και το κεφάλαιο.
Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, οι Ομοσπονδίες και οι ΑΣ που συσπειρώνονται με το πλαίσιο της ήδη αποφάσισαν 10ημέρο πανελλαδικής αγροτικής δράσης το επόμενο διάστημα σε όλες τις περιοχές της χώρας. Ο δικός μας αγώνας δεν αρχίζει και σταματάει μόνο την περίοδο των μπλόκων αλλά συνεχίζεται με πρωτοβουλίες, κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις όλο τον χρόνο. Δεν είμαστε κομήτες που εμφανιζόμαστε περιστασιακά στην περίοδο των μπλόκων στήνοντας μπλόκα που είτε εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών, είτε άλλα κομματικά συμφέροντα με ελεγχόμενο πλαίσιο δράσης και αγώνα.

Και από εδώ σήμερα θέλουμε να χαιρετήσουμε και να ευχαριστήσουμε όλους τους φορείς που συμπαραστάθηκαν στο δίκαιο αγώνα μας και εξέφρασαν την στήριξη και αλληλεγγύη τους στα αιτήματα του αγώνα μας.  Στον αγώνα που κάνουμε στους δρόμους είδαμε και καταλάβαμε ποιοι είναι οι εχθροί μας και ποιοι οι πραγματικοί φίλοι μας. Κοντά μας, από την πρώτη στιγμή, βρέθηκαν εργάτες, άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, αυτοπασχολούμενοι, νέοι των σπουδών, γυναίκες των λαϊκών οικογενειών. Ήρθαν στα μπλόκα, πάλεψαν μαζί μας στο μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις κατά την περίοδο των μπλόκων με κοινές αγωνιστικές συγκεντρώσεις όπως και εμείς συμμετείχαν στα συλλαλητήρια των ταξικών εργατικών συνδικάτων στις 21-22 Φλεβάρη.
Αυτή η κοινωνική συμμαχία που  βασανιστικά δημιουργείται είναι πολύ σημαντικό πράγμα. Γιατί, εμείς οι αγρότες έχουμε καταλάβει από την πείρα μας ότι μόνοι μας δεν μπορούμε να πετύχουμε και να νικήσουμε. Όλοι μαζί, όμως, σε συμμαχία με τους εργάτες και τα άλλα λαϊκά στρώματα, μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Εμείς λέμε: Μαζί είμαστε δυνατοί, χώρια είμαστε αδύναμοι. Αυτή είναι μία ακόμη κατάκτηση των αγώνων μας. Ο αγώνας που δίνουμε θα τραβήξει πολύ. Είναι αγώνας με μάκρος και προοπτική. Παλεύουμε για διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για την ολόπλευρη αξιοποίηση των τεράστιων παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας μας προς όφελος του λαού μας και της ευημερίας του. Η Ελλάδα έχει όλες τις δυνατότητες να καλύψει με επάρκεια, φθηνά και ποιοτικά προϊόντα όλες τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας, να παράγει πρώτες ύλες για την ανάπτυξη της βιομηχανίας και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, να κάνει και εξαγωγές τέτοιων προϊόντων. Έχουμε ιδανικές εδαφοκλιματολογικές συνθήκες, επαρκή μηχανοποίηση της παραγωγής, ο έλληνας αγρότης έχει μεράκι και τεχνογνωσία όμως εξαιτίας της ΚΑΠ, των περιορισμών στην παραγωγή που επέβαλε, των πολιτικών των ελληνικών κυβερνήσεων γίναμε χώρας εισαγωγής αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων. Πουλάμε πάμφθηνα τα προϊόντα και φτάνουν πανάκριβα στην λαϊκή κατανάλωση, αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα, ποιος κερδίζει από την παραγωγή μας, ποιος κερδοσκοπεί σε βάρος παραγωγών και καταναλωτών.
Επιμένουμε και δίνουμε όλες τις δυνάμεις μας για την οργάνωση του αγροτικού κινήματος, το δυνάμωμα των Α.Σ. Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων αποτελεί κατάκτηση του κινήματος, δείγμα της ωριμότητας του, ενισχύουμε την δράση της παντού. Περήφανα βαδίζουμε αυτό τον δρόμο του αγώνα. Είμαστε πιο έμπειροι, καλύτερα συντονισμένοι, πιο αποφασισμένοι να οργανώσουμε ένα αγροτικό κίνημα αντάξιο των προσδοκιών και των απαιτήσεων που θα συμβάλει στο δυνάμωμα της κοινής δράσης με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, την νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών. Θα φρενάρει και θα ανατρέψει στην πορεία τις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν.
Αντάξιο της θυσίας των κολίγων στο Κιλελέρ και των ηρωικών πολυήμερων αγροτικών μπλόκων.
Κολίγοι στα νέα "τσιφλίκια" των μεγαλοεπιχειρηματιών, των τραπεζιτών, των μονοπωλιακών ομίλων δεν θα γίνουμε. Το σύνθημα "τώρα με τα πόδια, μετά με τα τρακτέρ, αν δεν δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ" που φωνάζουμε στις κινητοποιήσεις μας, το εννοούμε κι αν χρειαστεί θα το κάνουμε πράξη.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ - ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!