«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν δύο διακινητές ηρωίνης στο Αιτωλικό

Πρόκειται για ζευγάρι ημεδαπών, οι οποίοι είχαν αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (καβάντζα) περισσότερα από 200 γραμμάρια ηρωίνης

Συνελήφθη, χθες (22-03-2017) το πρωί, στο Αιτωλικό, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου,  ζευγάρι ημεδαπών, ηλικίας 32 (άνδρας) και 31 (γυναίκα) ετών,  σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών...


Για την σύλληψη των δραστών, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου αξιοποίησαν στοιχεία, που συνέλεξαν κατά το προανακριτικό τους έργο και πραγματοποίησαν έρευνα, στην οικία του ζευγαριού, με τη συμμετοχή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, καθώς και με την παρουσία δικαστικού λειτουργού

Κατά την έρευνα εντόπισαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (καβάντζα), έξω από την οικία των δραστών, μέσα σε βάζο, τέσσερις ανισοβαρείς συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν 208 γραμμάρια ηρωίνης, σε μορφή βράχου.

Επιπλέον, στο εσωτερικό της οικίας βρήκαν και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των (1.280) ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα, τρία πακέτα σύνδεσης καρτών κινητού τηλέφωνου και ένα ναρκωτικό δισκίο.

Σημειώνεται, ότι οι δράστες είχαν αποκρύψει το βάζο με την ηρωίνη κάτω από μπάζα και πέτρες, ενώ στον ίδιο χώρο βρέθηκαν και δύο ακόμη βάζα χωρίς περιεχόμενο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

***
Τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης, συμβουλευτικής και ενημέρωσης του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας με αριθμό 210 - 3410900
Η τηλεφωνική γραμμή είναι διαθέσιμη από σήμερα τα μεσάνυχτα, σε 24ωρη βάση, για όλο το προσωπικό και για τα μέλη των οικογενειών της Ελληνικής Αστυνομίας, με πλήρη διασφάλιση της ανωνυμίας και του απόρρητου της επικοινωνίας
Σε ειδική τελετή που διοργανώθηκε σήμερα στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας,  απονεμήθηκαν πιστοποιητικά σπουδών στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. που στελεχώνει την τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (22 Μαρτίου 2017) το μεσημέρι, στην αίθουσα Παύλος Μπακογιάννης του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, η παρουσίαση της 24ωρης λειτουργίας της τηλεφωνικής γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης, συμβουλευτικής και ενημέρωσης του προσωπικού του Σώματος από την Πολιτική και Φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από σήμερα (22 Μαρτίου 2017) τα μεσάνυχτα, η τηλεφωνική γραμμή κλήσης 210-3410900 είναι διαθέσιμη σε 24ωρη βάση για όλο το προσωπικό (αστυνομικό ή πολιτικό, εν ενεργεία ή σε αποστρατεία) καθώς και για τα μέλη των οικογενειών της Ελληνικής Αστυνομίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται πλήρως η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Η λειτουργία της γραμμής έχει σκοπό να παρέχει επιστημονική υποστήριξη και συμβουλευτική ενημέρωση, που θα βοηθήσει τους ενδιαφερόμενους να διαχειριστούν και να αντιμετωπίσουν διάφορα ζητήματα που τους απασχολούν σε επαγγελματικό, ατομικό, οικογενειακό επίπεδο, ενώ βασικά χαρακτηριστικά της αποτελούν η διασφάλιση της ανωνυμίας και η πλήρης εχεμύθεια.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Ηλίας Μαλεβίτης.
Ακολούθησε απονομή των πιστοποιητικών εκπαίδευσης σε (9) κατάλληλα εκπαιδευμένους αστυνομικούς που στελεχώνουν σε 24ωρη βάση την τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Αντώνιος Μπάκας, Προϊστάμενοι των Κλάδων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, ο Διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, Υποστράτηγος (ε.α) Βασίλειος Γκρίζης, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί και εκπρόσωποι των Συνδικαλιστικών Ενώσεων.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για απόπειρα κλοπής

    
Συνελήφθη, χθες τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, 37χρονος ημεδαπός, διότι προχθές τα ξημερώματα αποπειράθηκε να αφαιρέσει σταθμευμένη μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας 60χρονου ημεδαπού, χωρίς να ολοκληρώσει την πράξη του, καθώς έγινε αντιληπτός από τον παθόντα, ο οποίος ειδοποίησε τους αστυνομικούς και τον συνέλαβαν.


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή  ναρκωτικών και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων
    
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην Ροδοδάφνη Αιγίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αιγίου, 38χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε φορτηγό ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι γραμμάρια κάνναβης και πέντε φυσίγγια. 



ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση Νομοθεσίας περί ναρκωτικών


    
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στον Άγιο Γεώργιο Πύργου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, 25χρονος ημεδαπός, διότι έπειτα από έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της οικίας του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, διαπιστώθηκε ότι καλλιεργούσε σε εγκαταλειμμένο όχημα τρία φυτά κάνναβης, μέσα σε ισάριθμες πλαστικές γλάστρες και σε διπλανό αγροτεμάχιο, ανάμεσα σε χόρτα, πέντε  φυτά κάνναβης, τα οποία εκρίζωσαν και κατέσχεσαν οι αστυνομικοί.  


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών κλοπή και απάτη
    
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και απάτη σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι προχθές το απόγευμα προσέγγισαν με αυτοκίνητο 83χρονη ημεδαπή και την έπεισαν να μεταβούν στην οικία της, προκειμένου να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ, με το πρόσχημα ότι προορίζεται για το γιο της. Στην συνέχεια οι δράστες κατά την παραμονή τους στην οικία της ηλικιωμένης, με την μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν επιπλέον το χρηματικό ποσό των (16.700) ευρώ.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για ληστεία     
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία σε βάρος τριών αγνώστων δραστών, οι οποίοι σήμερα τα ξημερώματα, ενεργώντας από κοινού και  έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορώντας κουκούλες, εισήλθαν σε οικία ηλικιωμένων ημεδαπών, στα Δουνέικα Ηλείας, όπου με την άσκηση σωματικής βίας και την απειλή όπλου (τύπου πιστολιού), τους ακινητοποίησαν και τους αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (800) ευρώ, τιμαλφή, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, το καταγραφικό σύστημα της κατοικίας  και τα κλειδιά του αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας του παθόντα, με το οποίο οι δράστες διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.


Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση


    
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, 58χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν πέντε καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς και Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, σύμφωνα με τις οποίες του είχε επιβληθεί συνολική ποινή φυλάκισης είκοσι δυο μηνών και είκοσι ημερών για παράβαση του νόμου περί επιταγών και του Αγορανομικού  κώδικα.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας

   
Συνελήφθη, χθες αργά το βράδυ, στο Δοκίμι Αιτωλοακαρνανίας από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, ένας 18χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, έπειτα από εμπλοκή του σε τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης και στερούνταν άδεια ικανότητας οδήγησης.



ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για νομοθεσία περί ναρκωτικών

    
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 59χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν τέσσερα ναρκωτικά δισκία. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του δράστη, παρουσία δικαστικού λειτουργού,  οι αστυνομικοί εκρίζωσαν και κατέσχεσαν επτά  δενδρύλλια κάνναβης, που καλλιεργούσε μέσα σε ισάριθμες πλαστικές γλάστρες.