«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός για διάπραξη  κλοπών στο Αγρίνιο

Συνελήφθη, προχθές το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα, ο 34χρονος τα ξημερώματα της 13-03-2017 στο Αγρίνιο, διέρρηξε σταθμευμένο αυτοκίνητο 37χρονου ημεδαπού και αφαίρεσε μικρό χρηματικό ποσό, κλειδιά και διάφορα έγγραφα.

Από έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία του δράστη, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ προέκυψε ότι πριν ένα μήνα περίπου, είχε διαρρήξει ακόμα ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας ημεδαπού, από το οποίο είχε αφαιρέσει δυο φωτογραφικές μηχανές.

Μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε και αποδόθηκε στους παθόντες, ενώ στην κατοχή του 34χρονου βρέθηκαν πληθώρα ακόμα κλεμμένων αντικειμένων, τα οποία φυλάσσονται στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου, προκειμένου ταυτοποιηθούν και αποδοθούν.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

***
Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί για ναρκωτικά στη Ναύπακτο

Κατασχέθηκαν περισσότερα από τρία κιλά κάνναβης


Συνελήφθησαν, σήμερα τα ξημερώματα, στο 7ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Αντιρρίου – Ναυπάκτου, στη Ναύπακτο, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου και του Τμήματος Τροχαίας Ναυπάκτου δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 35 και 63 ετών, κατηγορούμενοι για μεταφορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της διακίνησης και μεταφοράς ναρκωτικών και της παράνομης κατοχής όπλων, ναρκωτικών και κροτίδων.

Ειδικότερα...
σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί σε όχημα που επέβαιναν οι δυο δράστες, βρήκαν και κατέσχεσαν μια νάιλον σακούλα με κάνναβη βάρους 990 γραμμαρίων.

Σε σωματικές έρευνες που διενεργήθηκαν στους συλληφθέντες βρέθηκαν δυο κινητά τηλέφωνα, τα οποία κατασχέθηκαν ως μέσα επικοινωνίας, καθώς και το χρηματικό ποσό των 145 ευρώ.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των δυο συλληφθέντων στην Άμφισσα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άμφισσας, βρήκαν επιπλέον και κατέσχεσαν τα εξής :

•    Έξι αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 1.354 γραμμαρίων,
•    Τρία βάζα με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 946 γραμμαρίων,
•    Δυο ημερολόγια σημειώσεων,
•    Μια φορητή συσκευή αποθήκευσης δεδομένων, 
•    Δυο κυνηγετικά όπλα,
•    Ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 44 εκατοστών,
•    Έξι κυνηγητικά φυσίγγια,
•    Ένα φυσίγγιο πιστολιού,
•    Τριάντα έξι κροτίδες,
•    Δυο ναυτικές φωτοβολίδες και
•    Μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Παράλληλα, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο των δυο δραστών ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου και κρατούνται, προκειμένου απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή Μεσολογγίου.

Την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ναυπάκτου.

***
Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά στην Ηλεία 
Συνελήφθησαν πέντε συνολικά άτομα, μεταξύ των οποίων και ο 31χρονος αρχηγός της οργάνωσης
Τα μέλη της οργάνωσης  κατείχαν, μετέφεραν και εμπορεύονταν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών
Το περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από τη παράνομη δράση τους εκτιμάται ότι ανέρχεται στο ποσό των (70.000) ευρώ

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούταν στην εμπορία και μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, κυρίως ηρωίνης, στην Ηλεία.
Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης είναι απότοκος πολύμηνων ενδελεχών ερευνών του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, κατά τις οποίες οι αστυνομικοί αξιοποίησαν στοιχεία, που συνέλεξαν με ειδικές ανακριτικές μεθόδους.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες (14.3.2017) το πρωί, στη Γαστούνη, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης, πέντε μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ο 31χρονος αρχηγός της.
Πρόκειται για τέσσερις ημεδαπούς άνδρες, ηλικίας, 21, 31, 40 και 47 ετών και μια ημεδαπή γυναίκα, ηλικίας 33 ετών, σε βάρος των οποίων, σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα, που περιλαμβάνει, τα κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εμπορίας, μεταφοράς και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.
Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν ένα ακόμα 46χρονο ημεδαπό, μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη και ένας 47χρονος ημεδαπός, στη κατοχή του οποίου βρέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης, την οποία  την είχε προμηθευτεί πριν λίγη ώρα, από τους δράστες.
Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η εξαμελής εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε με προκαθορισμένους διακριτούς ρόλους έχοντας συγκεκριμένη ιεραρχική δομή και σύνθεση. Αναλυτικότερα :
•    31χρονος, ήταν ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος φρόντιζε για την αγορά και τη μεταφορά της ηρωίνης από την Αττική στην Ηλεία και στη συνέχεια τη διακίνηση της. 
•    Ο 40χρονος, ο 46χρονος και ο 47χρονος προμηθεύονταν τα ναρκωτικά από τον αρχηγό, έχοντας τον ρόλο του διακινητή στους χρήστες της περιοχής.
•    Ο 21χρονος και η 31χρονη επιτηρούσαν τους χώρους κατά την μεταφορά των ναρκωτικών (τσιλιαδόροι), προκειμένου να ενημερώσουν σε περίπτωση εμφάνισης αστυνομικών.
Από τις έως τώρα έρευνες, που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, έχουν κατασχεθεί ένα πολυτελές αυτοκίνητο, κινητά τηλέφωνα, μικροποσότητες ναρκωτικών και το χρηματικό ποσό των 1.150 ευρώ. 
Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης από την δράση τους, εκτιμάται ότι ανέρχεται στο ποσό των (70.000) ευρώ.
Οι συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές, οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.
Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή   
Συνελήφθη, προχθές το απόγευμα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, 43χρονος ημεδαπός, διότι μετέβη σε κατάστημα υπεραγοράς τροφίμων στην Πάτρα και αφαίρεσε από τις προθήκες του καταστήματος δυο φιάλες οινοπνευματώδους ποτού, συνολικής αξίας (66) ευρώ. Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της  Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, προέκυψε ότι τους τελευταίους πέντε μήνες ο δράστης είχε αφαιρέσει 27 ακόμα φιάλες ποτών από το ίδιο κατάστημα.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος τριών αγνώστων δραστών για απόπειρα ληστείας

   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι  χθες το βράδυ, έχοντας καλυμμένα  τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, διέρρηξαν οικία 63χρονης ημεδαπής, παραβιάζοντας το παράθυρο του μπάνιου και αφού ακινητοποίησαν την 63χρονη ημεδαπή, ερεύνησαν όλους τους χώρους και έφυγαν χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή  ναρκωτικών   
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στην Πάτρα από αστυνομικούς  του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, 22χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δύο αγνώστων δραστών για κλοπή κατά συναυτουργία


    
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία σε βάρος δυο  ημεδαπών (άνδρας - γυναίκα ), ηλικίας 69 και 63 ετών, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι τους δόθηκαν από 76χρονο ημεδαπό δύο τραπεζικές κάρτες με τους κωδικούς PIN  έκαναν χρήση αυτών σε αγορές και ανάληψη χρημάτων και συνολικά αφαίρεσαν σε διάστημα ενός μήνα το χρηματικό ποσό των 18.731 ευρώ.


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή  ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, 30χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν τέσσερα ναρκωτικά δισκία.

Σύλληψη ημεδαπού για απόπειρα κλοπής


   
Συνελήφθη,  χθες το μεσημέρι στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, 29χρονος ημεδαπός, διότι πριν λίγη ώρα αποπειράθηκε να αφαιρέσει χάλκινες γειώσεις από υποσταθμό της ΔΕΗ στη περιοχή, με αποτέλεσμα την πρόκληση βραχυκυκλώματος. Ο σταθμός ετέθη εκτός λειτουργίας, ενώ ο δράστης υπέστη εγκαύματα από ηλεκτροπληξία.  


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη τριών ημεδαπών για κλοπή

   
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στο Λευκοχώρι Ηλείας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, τρεις ημεδαποί, δυο άνδρες και μια γυναίκα ηλικίας 35, 38 και 28 ετών αντίστοιχα,  διότι από έλεγχο που ενεργήθηκε στις οικίες τους με αρμόδιο συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ, διαπιστώθηκε ότι τις  ρευματοδοτούσαν παράνομα. 


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή  ναρκωτικών
    
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Αμαλιάδα Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, 61χρονος ημεδαπός, διότι σε έλεγχο που ενεργήθηκε σε αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 17,3 γραμμάρια κάνναβης. 


Σύλληψη τριών ημεδαπών για κλοπή

   
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί στο Λαμπέτι Ηλείας, από αστυνομικούς της  Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, τρεις ημεδαποί, δυο γυναίκες και ένας άνδρας, ηλικίας  35, 29 και 17 ετών αντίστοιχα, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε στις οικίες τους με αρμόδιο συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ, διαπιστώθηκε ότι τις  ρευματοδοτούσαν παράνομα. 


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο 47ο χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Πατρών – Πύργου στο ύψος του Καπελέτου Ηλείας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, 32χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε όχημα βρέθηκε μέσα σε σακίδιο, ιδιοκτησίας του μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. 


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστων δραστών για κλοπή 
   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες πρωινές ώρες στο Αγρίνιο παραβίασαν οικία 60χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 5.000 ευρώ.


Σύλληψη  δυο ημεδαπών για κατοχή  ναρκωτικών και κλοπή

    
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα στο 67ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Αντιρρίου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 35 και 37 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε ηρωίνη συνολικού βάρους 5,2 γραμμαρίων. Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο 35χρονος είχε αφαιρέσει  λίγη ώρα νωρίτερα, στο σταθμό ΚΤΕΛ Αιτωλικού, ένα κινητό τηλέφωνο, ιδιοκτησίας ημεδαπού, συνολικής αξίας  90 ευρώ.
.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστων δραστών για κλοπή
   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι  χθες πρωινές ώρες στο Αγρίνιο, παραβίασαν κεντρική πόρτα οικίας ιδιοκτησίας 47χρονου ημεδαπού, στο Αγρίνιο και αφαίρεσαν κοσμήματα και τιμαλφή, συνολικής αξίας 10.000 ευρώ.  

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για παράβαση του Νόμου περί προστασίας  ζώων συντροφιάς
   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες το μεσημέρι, στο Μεσολόγγι παρείχαν δηλητηριασμένη τροφή σε ένα αδέσποτο ζώο – σκύλο, με αποτέλεσμα να προκληθεί ο θάνατος του.