«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνεχίζεται η συμμετοχή αστυνομικών σε ενημερωτικές δράσεις στην Δυτική Ελλάδα

Ψυχολόγος του Σώματος ήταν η βασική ομιλήτρια σε ημερίδα του Δήμου Αμφιλοχίας για την ενδοοικογενειακή βία 
Μετά από πρόσκληση του Κέντρου Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Αμφιλοχίας, ψυχολόγος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, συμμετείχε ως βασική ομιλήτρια σε ημερίδα με θέμα «Σύγχρονη Γυναίκα – Πολλαπλοί Ρόλοι – Συντροφική Βία».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Αμφιλοχίας με αφορμή, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας....


Κατά την εκδήλωση, η ψυχολόγος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, Αστυνόμος Β΄Θεοδώρα ΧΑΣΑΠΗ, ανέπτυξε ενδελεχώς το θέμα της συντροφικής βίας – πρακτικές αντιμετώπισης.

Κατά την ημερίδα, προβλήθηκε σχετική ταινία μικρού μήκους, ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα μέσω μιας διαδραστικής λειτουργίας, να ενημερωθούν για το επίκαιρο ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας.

Υπογραμμίζεται ότι, η Ελληνική Αστυνομία στη Δυτική Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι αρωγός, συνεργαζόμενη με όλους τους Φορείς της περιοχής μας και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης. 

***
Συνελήφθη ημεδαπός για ναρκωτικά στην Αιγιάλεια 

Κατασχέθηκαν 90 γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθη, σήμερα το πρωί, στη γέφυρα Τσαγρή, στα Νικολαιικα Αιγιαλείας ένας 60χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία,  κακουργηματικού χαρακτήρα,  για κατοχή κάνναβης και κοκαΐνης.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, εντόπισαν το δράστη και σε σωματική έρευνα που του ενήργησαν, βρήκαν στην κατοχή του μια χάρτινη συσκευασία κάνναβης, συνολικού βάρους δέκα γραμμαρίων, ενώ  στο αυτοκίνητο του, βρέθηκε και κατασχέθηκε μια ακόμα συσκευασία της ίδιας ουσίας, βάρους δυο γραμμαρίων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του δράστη, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί  βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

•    Ακόμα πέντε συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους 78 γραμμαρίων,
•    Ένα πιάτο και δυο πλαστικά καλαμάκια με υπολείμματα κοκαΐνης,
•    Ένα πλαστικό τρίφτη κάνναβης και
•    Δυο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.

***
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών

Οι ρυθμίσεις αποσκοπούν στην διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων
 

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους πολίτες ότι, στο πλαίσιο τοποθέτησης γεφυρών σήμανσης και εργασιών, σκυροδέτησης, στις χιλιομετρικές θέσεις (189 και 194) της  Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Πατρών, θα πραγματοποιηθούν οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με σκοπό την διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 22.00 σήμερα 09-03-2017 έως τις 06.00 το πρωί 10-03-2017 θα πραγματοποιηθεί ολικός αποκλεισμός των δυο κατευθύνσεων κυκλοφορίας από τον ανισόπεδο κόμβο Σελιανιτίκων έως τον ανισόπεδο κόμβο του Ρίου με εκτροπή της κυκλοφορίας στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών. 

Συνιστούμε στους οδηγούς να τηρούν τις ρυθμιστικές πινακίδες κυκλοφορίας, τους φωτεινούς σηματοδότες και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

***
Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν διαλέξεις στο Α΄ και στο Γ΄ ΚΑΠΗ της Πάτρας 

Οι ηλικιωμένοι ενημερώθηκαν για τις μορφές απάτης και τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν οι δράστες

Οι ενημερωτικές δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στη Δυτική Ελλάδα θα συνεχιστούν αμείωτα


Στο πλαίσιο των προληπτικών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, αστυνομικοί επισκέφτηκαν, χθες το απόγευμα, το Α΄ και το Γ΄ Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων στην Πάτρα, πραγματοποιώντας διαλέξεις.

Οι ενημερωτικές ομιλίες αποσκοπούσαν στην πληροφόρηση των ηλικιωμένων για την αποφυγή εξαπατήσεων σε βάρος τους και πραγματοποιήθηκαν μετά  από πρόσκληση του Τμήματος Τρίτης Ηλικίας του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Ομιλητές στις διαλέξεις ήταν ο Προϊστάμενος του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, Αστυνόμος Α΄ Ιωάννης ΣΤΑΘΟΥΛΙΑΣ και ο Προϊστάμενος του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, Αστυνόμος Α΄ Χαράλαμπος ΣΦΕΤΣΟΣ.

Όσον αφορά το περιεχόμενο των ομιλιών, αναπτύχτηκαν μεταξύ άλλων, η μεθοδολογία που χρησιμοποιούν οι δράστες, αναλύθηκαν πραγματικά περιστατικά εξαπάτησης ατόμων, ενώ δόθηκαν και χρήσιμες συμβουλές. Παράλληλα, στους ηλικιωμένους διανεμήθηκε από τους αστυνομικούς έντυπο υλικό – φυλλάδιο, σχετικά με τις τηλεφωνικές απάτες.  

Κατά τις διαλέξεις, οι ηλικιωμένοι είχαν τη δυνατότητα, μέσω μιας διαδραστικής λειτουργίας, να αντλήσουν γνώσεις, να υποβάλλουν ερωτήματα, να καταθέσουν προσωπικές εμπειρίες και να διαμορφώσουν άποψη, σχετικά με το επίκαιρο ζήτημα της εξαπάτησης ηλικιωμένων. 

Υπογραμμίζεται ότι την επόμενη Τετάρτη, 15/03/2017 στις 18.30 θα πραγματοποιηθεί νέα ενημερωτική διάλεξη των αστυνομικών στο Β΄ΚΑΠΗ της πόλης, ενώ οι προληπτικές δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στη Δυτική Ελλάδα θα συνεχιστούν αμείωτα. 

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ


Συνελήφθη  ημεδαπός για ένταλμα σύλληψης
    
Συνελήφθη, προχθές το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών,  29χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Β΄ Τμήματος Πλημμελειοδικών Πατρών για ληστεία.


Σύλληψη ημεδαπής για κατοχή ναρκωτικών 
    
Συνελήφθη,  χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας 34χρονος ημεδαπός,  διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης. 


Σύλληψη ημεδαπής για κλοπή και εκβίαση

    
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, 29χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ρουμανίας, διότι με την μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσε από 21χρονο Κύπριο, ο οποίος ήταν πεζός,  ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ σε τηλεφωνική τους επικοινωνία που ακολούθησε του απαίτησε  το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, προκειμένου να του το επιστρέψει.

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή

   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πατρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, 35χρονος ημεδαπός, διότι αποπειράθηκε να παραβιάσει το παγκάρι από παρεκκλήσι Ιερού Ναού στην Πάτρα και αφαίρεσε από εικόνα ένα χρυσό μεταλλικό αφιέρωμα πιστού, το οποίο βρέθηκε από τους αστυνομικούς και παραδόθηκε στον νεωκόρο. 
 

Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη οπλοκατοχή
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, 42χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα στιλέτο.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή
   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή, οι οποίοι από 07/03/2017 έως 08/03/2017 αφού παραβίασαν φεγγίτη Ιερού Ναού στα Σαγέικα Αχαΐας αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των  25 ευρώ. Οι δράστες αναζητούνται.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


 Σύλληψη δύο ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών    

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στον Άγιο Γεώργιο Πύργου Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 25 και 23 ετών, διότι  στην κατοχή του 25χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικής ουσίας με την επωνυμία ΣΙΣΑ, ενώ ο 23χρονος, προμηθεύτηκε προχθές στον Πύργο Ηλείας μικροποσότητα της ίδιας ουσίας από τον 25χρονο, έναντι άγνωστου χρηματικού ποσού.

Ανεύρεση πολεμικού υλικού
   
Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας, περισυνέλεξαν, χθες το μεσημέρι, στη Βάρδα, μια χειροβομβίδα παλαιού τύπου, μη λειτουργική, η οποία βρέθηκε από 63χρονο ημεδαπό, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης γεωργικών εργασιών στο χωράφι του. Η χειροβομβίδα θα παραδοθεί στην αρμόδια στρατιωτική Υπηρεσία.



ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Σύλληψη  τριών  ημεδαπών για κλοπή

   
Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, δυο ημεδαπές ηλικίας 17 και 12 ετών, καθώς και ένας 12χρονος ημεδαπός, διότι ενεργώντας από κοινού αφαίρεσαν από κατάστημα εμπορίας υδραυλικών ειδών, το οποίο βρισκόταν σε λειτουργία, μικρό χρηματικό ποσό και ένα πακέτο τσιγάρα.

Σύλληψη πέντε  ημεδαπών για κλοπή


    
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί στην περιοχή Άγιος Νικόλαος Αγρινίου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, τρεις ημεδαπές γυναίκες, ηλικίας  34, 36 και 37 ετών, καθώς και δυο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 39 και 40 ετών, οι οποίοι ενεργώντας από κοινού,  εισήλθαν σε οικία ημεδαπού στην περιοχή Σκουτεσιάδα Αιτωλ/νίας, εκμεταλλευόμενοι την ολιγόλεπτη απουσία του και αφού έψαξαν όλους τους χώρους της οικίας αφαίρεσαν από πορτοφόλι  το χρηματικό ποσό των τριακοσίων ενενήντα ευρώ. 


Σύλληψη  ημεδαπού για ενδοοικογενειακή βία
    
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου, 31χρονος ημεδαπός, διότι προκάλεσε σωματική βλάβη στην 50χρονη μητέρα του, χτυπώντας την με τα πόδια του στο κεφάλι. Επίσης, την απείλησε φραστικά.

***
Επιτήδειοι με το πρόσχημα ενοικίασης διαμερίσματος αφαιρούν χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή από τους ιδιοκτήτες
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας συμβουλεύει τους πολίτες
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας συμβουλεύει και συνιστά στους ιδιοκτήτες οικιών ή άλλων χώρων, οι οποίοι τίθενται προς ενοικίαση, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επαφές τους με τους ενοικιαστές, καθότι έχουν καταγραφεί κρούσματα κλοπών σε βάρος τους με την εξής μεθοδολογία :
•    Οι δράστες πληροφορούνται για την ενοικίαση των διαμερισμάτων ή των άλλων χωρών από αγγελίες, τόσο σε εισόδους πολυκατοικιών ή κεντρικών σημείων των πόλεων, όσο και από αγγελίες σε μέσα ενημέρωσης.
•    Ως ενοικιαστές παρουσιάζονται στους ιδιοκτήτες συνήθως γυναίκες, ζητώντας να δουν την οικία που είναι για ενοικίαση, η οποία συνήθως βρίσκεται στο ίδιο οικοδομικό κτίριο από το σπίτι του ιδιοκτήτη ή σε πολύ μικρή απόσταση.
•    Κατά την άφιξη τους, οι δράστιδες προσπαθούν να μπουν στην οικία του ιδιοκτήτη, με ένα απλό πρόσχημα, ζητώντας για παράδειγμα νερό, προκειμένου διαπιστώσουν εάν υφίστανται αλλά άτομα μέσα σε αυτή.
•    Έπειτα, μεταβαίνοντας στην οικία που ενοικιάζεται, εάν κατά την έξοδο του ιδιοκτήτη από το διαμέρισμά του, αυτός απλά κλείσει την πόρτα και δεν την κλειδώσει, η μια από τις δυο ενοικιάστριες, επικαλείται μια απλή ανάγκη, για παράδειγμα να κάνει ένα τηλεφώνημα, και δεν μεταβαίνει στο διαμέρισμα που ενοικιάζεται, αλλά όσο χρόνο η συνεργός της απασχολεί τον ιδιοκτήτη βλέποντας το, αυτή με απλά μέσα (π.χ. κάρτα, ταυτότητα) ανοίγει τη πόρτα του κυρίως σπιτιού του ιδιοκτήτη και του αφαιρει κοσμήματα και χρήματα.
•    Στη συνέχεια μεταβαίνει στο χώρο της ενοικίασης και με τη σύνεργο της αποχωρούν, ενώ ο ιδιοκτήτης αντιλαμβάνεται τη κλοπή όταν επιστρέψει στην οικία ή και σε ακόμα μεταγενέστερο χρόνο, όπου πλέον οι δράστιδες έχουν εξαφανιστεί.
•    Πολλές φορές οι δράστιδες προσπαθούν να αφαιρέσουν χρήματα και τιμαλφή, με τη μέθοδο της απασχόλησης και κατά το χρονικό διάστημα όπου βρίσκονται με οποιαδήποτε πρόσχημα (π.χ. παροχή νερού) στην οικία του ιδιοκτήτη. Η μια τον απασχολεί, συνομιλώντας μαζί του, ενώ η άλλη ερευνά τους χώρους του σπιτιού για να βρει αντικείμενα για να αφαιρέσει.
Επισημαίνεται ότι μικρός αριθμός περιστατικών, με τη συγκεκριμένη μέθοδο, έχει καταγραφεί στην Αχαΐα, την Αιτωλοακαρνανία, αλλά και την Ηλεία, ενώ η μεθοδολογία των δραστών είναι ταυτόσημη σε όλες τις περιπτώσεις.
Η Γενική Περιφερειακή  Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας παρακαλεί τους πολίτες και ιδίως τους ιδιοκτήτες προς ενοικίαση σπιτιών ή άλλων χώρων να:
•    Να ασφαλίζουν τις οικίες τους κάθε φορά που αποχωρούν από αυτές, ακόμα και όταν η αποχώρηση τους είναι για πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
•    Εάν επιτρέπουν την είσοδο σε άγνωστα άτομα στην οικία τους, με οποιοδήποτε πρόσχημα να μην τα αφήνουν να μεταβαίνουν σε άλλους χώρους του σπιτιού.
•    Να συγκρατούν τους τηλεφωνικούς αριθμούς από τους οποίους τους τηλεφώνησαν οι επίδοξοι ενοικιαστές και να συγκρατούν τα χαρακτηριστικά τους.
•     Να μην αφήνετε μεγάλα χρηματικά ποσά μέσα στο σπίτι ή το διαμέρισμα.