«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη αλλοδαπού για κλοπή
Συνελήφθη, προχθές το βράδυ στην Πάτρα, από αστυνομικούς  του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 44χρονος υπήκοος Ιράκ, ο οποίος μετέβη σε  κατάστημα (κάβα ποτών) ημεδαπού, και αφαίρεσε μία φιάλη οινοπνευματώδους ποτού αξίας (32) ευρώ, την οποία είχε αποκρύψει στο εσωτερικό των ενδυμάτων του.

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 13χρονος ημεδαπός, διότι....
χθες το μεσημέρι στην Πάτρα, αφαίρεσε από μπαλκόνι ημεδαπής διάφορα ρούχα συνολικής αξίας 150 ευρώ.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στον Πύργο, από αστυνομικούς της  Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 39χρονος ημεδαπός, διότι στις 17-03-2017, το μεσημέρι, στον Πύργο, αφαίρεσε μια σταθμευμένη δίκυκλη μοτοσικλέτα.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας  της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, ένας 19χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε μέσα σε τσαντάκι μέσης που έφερε και κατασχέθηκε μια συσκευασία με μικροποσότητα κοκαΐνης και ένας πλαστικός τρίφτης με υπολείμματα αποξηραμένης ακατέργαστης κάνναβης.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, σήμερα νωρίς το πρωί στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 19χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μια συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης.


***
Συνελήφθη ημεδαπός που αφαιρούσε χρήματα από αυτόματους πωλητές

Είχε αφαιρέσει συνολικά (27.000) ευρώ τους τελευταίους μήνες


Συνελήφθη, χθες (18-3-2017) το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, ο δράστης εργαζόμενος σε εταιρεία, ως υπεύθυνος συντήρησης αυτομάτων πωλητών, χρησιμοποιώντας κωδικό και κλειδί που διέθετε, αφαίρεσε από τουλάχιστον τέσσερις αυτόματους πωλητές, το χρηματικό ποσό των (27.000) ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (1.780) ευρώ σε κέρματα, το οποίο αποδόθηκε στον υπεύθυνο της εταιρείας.

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι κρότου και (76) αβολίδωτα φυσίγγια, τα οποία κατείχε παράνομα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

***
Συνελήφθη 31χρονος που πουλούσε ναρκωτικά στην Ηλεία

Ο δράστης παρέδωσε σε αστυνομικό ένα φιξάκι κοκαΐνης


Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στο Βούναργο Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, 31χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, ο δράστης παρέδωσε σε αστυνομικό, ένα φιξάκι κοκαΐνης, συνολικού βάρους ενός γραμμαρίου, ζητώντας το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ και συνελήφθη.

Σε σωματική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον 31χρονο, βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ, το οποίο όπως προέκυψε προέρχεται από προηγούμενη αγοροπωλησία ναρκωτικών, το ίδιο βράδυ και δυο κινητά τηλέφωνα, με τρεις κάρτες SIM.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στην οικία του δράστη, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρήκαν το χρηματικό ποσό των 1.950 ευρώ, το οποίο και κατέσχεσαν ως προερχόμενο, από την πώληση ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

***
Ο Αστυνομικος Διευθυντής Αιτωλίας δίπλα στους νέους με νοητική υστέρηση και  σύνοδες αναπηρίες.

Την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017, την Έδρα – Α΄ Εκπαιδευτική Μονάδα του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» στο Μεσολόγγι, επισκέφθηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής - Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας κ. Ανδρέας Τσαπικούνης,  με τη συνοδεία της Αστυνόμου Α΄ - Προϊσταμένης Επιτελείου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας κας Ευανθίας Τζώτζου και της Ανθυπαστυνόμου – Υπασπίστριας Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας κας Βασιλικής Τυρολόγου.    
Πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους χώρους του Εργαστηρίου, όπου εντυπωσιάστηκαν με τα εργοτεχνήματα των εκπαιδευομένων νέων μας από τα τμήματα κατάρτισης και συνομίλησαν με τους νέους μας, οι οποίοι τους επεφύλαξαν εγκάρδια υποδοχή. Ο Αστυνομικός Διευθυντής Αιτωλίας κ. Ανδρέας Τσαπικούνης εξήρε το έργο του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» και υποσχέθηκε ότι θα σταθεί αρωγός στο έργο μας οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί.       
Η ευγενική αυτή πρωτοβουλία της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ μας χαροποίησε ιδιαίτερα. Η ενέργεια αυτή καταδεικνύει αρετές όπως  ευαισθησία, αλληλεγγύη  και ενδιαφέρον προς τα άτομα με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες που το πρόβλημά τους διαρκεί όσο και η ζωή τους.       
Το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» ευχαριστεί θερμότατα και εύχεται Υγεία, Δύναμη και Επιτυχία στο δύσκολο και σπουδαίο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας. 
Με ιδιαίτερη τιμή                                                        
 Το Διοικητικό Συμβούλιο      
 του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ»                                                              
Μεσολόγγι - Αγρίνιο                                  

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αχαΐας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, την ερχόμενη εβδομάδα (20-3-2017 έως 26-3-2017), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 20-3-2017  και κατά τις ώρες 16:00 έως 24:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ματαράγκα – Άγιος Κωνσταντίνος – Σπάτα – Μιχόι – Κάνδαλος – Άνω Βελιτσές – Κάτω Βελιτσές.
•    Την Τρίτη 21-3-2017 και κατά τις ώρες 09:00 έως 16:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Γουμένισσα – Δροσάτο – Κορφές – Πετσάκοι – Βάλτα – Πλατανιώτισσα.       
•    Την Τετάρτη 22-3-2017 και κατά τις ώρες 16:00 έως 24:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδρίτσας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κριθαράκια – Κυπαρίσσι – Άγιος Δημήτριος – Αλεποχώρι – Σπαρτιά – Βελιμάχι – Ερυμάνθεια – Χιόνα.
•    Την Πέμπτη 23-3-2017 και κατά τις ώρες 09:00 έως 16:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Καστέλλι – Κάτω Δρυμός – Κλείτορας – Αροανία – Αγρίδι – Λεχούρι – Λιβάρτζι – Ψωφίδα.     
•    Την Παρασκευή 24-3-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμπελόκηποι – Βελλά – Όαση – Εξοχή - Περιθώρι – Σελιανά – Μοναστήρι – Αιγές.     
•    Την Κυριακή 26-3-2017 και κατά τις ώρες 09:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άλσος – Μάγειρας – Αράχωβα – Αρραβωνίτσα – Μυρόβρυση – Βερίνο – Γρηγόρη – Λάκκα – Μερτίδι – Άγιος Κωνσταντίνος. 

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη  ημεδαπού για εκδοθέν ένταλμα συλλήψεως
   
Συνελήφθη, προχθές το απόγευμα στην Πάτρα, από  αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, 32χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πατρών, για  ληστεία.


Σύλληψη μίας ημεδαπής γυναίκας για εκδοθέν ένταλμα συλλήψεως
    
Συνελήφθη, προχθές το μεσημέρι στην Πάτρα, από  αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, 22χρονη ημεδαπή, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που της διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης  του Ανακριτή  Πατρών,  για  ληστεία.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστου δράστη για κλοπή
    
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι τα ξημερώματα της 17:03.2017 αφού παραβίασαν παράθυρο  γραφείου σε Γυμνάσιο της Πάτρας, εξερεύνησαν τους χώρους και αφαίρεσαν τα κλειδιά από τις  πόρτες των αιθουσών διδασκαλίας.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή
    
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι την 14/03/2017 βραδινές ώρες στο Κάτω Καστρίτσι Πατρών διέρρηξαν οικία 62χρονου ημεδαπού παραβιάζοντας τζαμαρία και αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 10.000 ευρώ. Οι δράστες αναζητούνται.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για απλή
  σωματική βλάβη    
Από τους αστυνομικούς του Ε΄ Αστυνομικού Τμήματος  Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για απλή σωματική βλάβη σε βάρος 38χρονου ημεδαπού, διότι την 12/03/2017 το μεσημέρι στην Πατρα, ο 38χρονος δεν κατέβαλε την δέουσα προσοχή στον σκύλο του, με αποτέλεσμα να επιτεθεί, σε 29χρονη ημεδαπή  δαγκώνοντας την στο δεξί  χέρι.  Η τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. «Ο Άγιος Ανδρέας»,  για παροχή πρώτων βοηθειών.  

Σύλληψη  αλλοδαπού για κλοπή    
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαίας, 43χρονος αλλοδαπός,  υπήκοος Αλγερίας, διότι από έλεγχο που ενεργήθηκε στην οικία του με αρμόδιο συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ, διαπιστώθηκε ότι τη  ρευματοδοτούσε παράνομα.
 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

    
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην Νέα Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου, στο ύψος της Αρετής Ηλείας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, 45χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε όχημα ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο συσκευασίες που περιείχαν 11,7 γραμμάρια κάνναβης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για μέθη

   
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, 32χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης.  


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για παράβαση του Νόμου περί προστασίας  ζώων συντροφιάς
   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστου δράστη, ο οποίος προχθές το πρωί στο Μεσολόγγι, παρείχε δηλητηριασμένη τροφή σε ένα αδέσποτο ζώο συντροφιάς (σκύλο), το οποίο μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο, όπου του παρασχέθηκε φαρμακευτική αγωγή.