«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εξιχνιάστηκε κλοπή οικίας στο Αγρίνιο

Δράστιδα είναι μια 29χρονη ημεδαπή, τα πλήρη στοιχεία της οποίας έχουν ταυτοποιηθεί

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας κλοπή, που έλαβε χώρα, πριν από τέσσερις μήνες στο Αγρίνιο.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία, για κλοπή, σε βάρος μιας  29χρονης ημεδαπής, τα πλήρη στοιχεία της οποίας έχουν ταυτοποιηθεί.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου προέκυψε ότι...
η δράστιδα είχε διαρρήξει πόρτα οικίας ημεδαπής στο Αγρίνιο, κατά την οποία είχε αφαιρέσει  το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ και κοσμήματα συνολικής αξίας (4.000) ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της 29χρονης θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

***
Συνάντηση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Τζανέτου Φιλιππάκου με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδας

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος συναντήθηκε χθες, Πέμπτη 29 Μαρτίου 2017, με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδας Κωνσταντίνο Σίμψη και τον Αντιπρόεδρο  Ιωσήφ Σταυρακάκη.
Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας ενημέρωσαν τον κ. Φιλιππάκο σχετικά με ζητήματα που αφορούν τους κωφούς και βαρήκοους πολίτες για τη διαχείριση ευπαθών ομάδων σε δομές φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ



Σύλληψη αλλοδαπού  για κατοχή ναρκωτικών

    
Συνελήφθη, προχθές το βράδυ, στο Νέο Ερινεό Αιγίου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας 19χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν τέσσερα  γραμμάρια κάνναβης. 

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή  ναρκωτικών
    
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, 22χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή

    
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες τα ξημερώματα διέρρηξαν κεντρική πόρτα καταστήματος μίνι μάρκετ στην Πάτρα, ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν  το χρηματικό ποσό των (4.500) ευρώ και(500) κούτες με τσιγάρα.



Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για απάτη


    Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος δυο αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες το πρωί στην Πάτρα, προσέγγισαν 75χρονη ημεδαπή και με το πρόσχημα ότι είναι φιλικά πρόσωπα του γιού της, της απέσπασαν το χρηματικό ποσό των (1250) ευρώ, προκειμένου να εξοφλήσουν δήθεν παράβολο Δημοσίου σχετικά με επιστροφή χρημάτων ύψους (8.000) ευρώ από την εφορία.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση

   
Συνελήφθη, χθες το πρωί στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, 48χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς  Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης, ενός έτους για διακίνηση ναρκωτικών.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Εξιχνίαση κλοπής

   
Εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, κλοπή που είχε λάβει χώρα την 15/02/2017 στο Αγρίνιο, όπου δυο δράστες αφαίρεσαν σταθμευμένη δίκυκλη μοτοσικλέτα 23χρονου ημεδαπού, έξω από σχολικό συγκρότημα. Οι αστυνομικοί  βρήκαν και κατέσχεσαν την μοτοσικλέτα και την απέδωσαν στον παθόντα. Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, προέκυψε ότι δράστες είναι δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 18 και 17 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.