«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη επιχειρηματίας στην Αττική για εμπορία μεγάλων ποσοτήτων κροτίδων

Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν (75.000) περίπου κροτίδες, μεγάλης ισχύος, σε αποθήκη επιχείρησης κλωστοϋφαντουργίας

Συνελήφθη, χθες (20-3-2017) το πρωί σε περιοχή της Αττικής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, μια ημεδαπή, ιδιοκτήτρια επιχείρησης κλωστοϋφαντουργίας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων,  πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων.

Η σύλληψη της πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, που οργάνωσε και υλοποίησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, για την καταπολέμηση της διακίνησης κροτίδων.

Ειδικότερα...
κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, πραγματοποίησε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην επιχείρηση της ημεδαπής, όπου  εντόπισε μέσα σε αποθηκευτικό χώρο και κατέσχεσε (74.300) κροτίδες μεγάλης ισχύος.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Συμβουλές για αποφυγή χρήσης κροτίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων
Κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το νόμο.
Η Ελληνική Αστυνομία σας υπενθυμίζει ότι:
•    Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
•    Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη. Μην τα αγοράζετε.
•    Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
•    Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.
•    Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
•    Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.
•    Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.


***
Συνελήφθησαν τρεις δράστες στην Πάτρα για διακεκριμένες κλοπές

Οι δράστες είχαν διαρρήξει τέσσερις οικίες από τις οποίες είχαν αφαιρέσει χρήματα και κοσμήματα  

Συνελήφθησαν, χθες (20-03-2017) το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 40 και 32 ετών και ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα, οι τρεις δράστες χθες το μεσημέρι στην Καρυά  Πατρών, ενεργώντας από κοινού, διέρρηξαν παράθυρο οικίας ημεδαπής, όπου αφού ερεύνησαν τους χώρους, αφαίρεσαν κοσμήματα, ένα κινητό τηλέφωνο και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή με αυτοκίνητο.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, οι οποίοι περιπολούσαν στην περιοχή και συνέλαβαν τους τρεις δράστες, τη στιγμή που διέφευγαν.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, προέκυψε ότι οι τρείς δράστες ενεργώντας από κοινού είχαν διαπράξει ακόμη τρείς διαρρήξεις σε οικίες τους τελευταίους τρείς μήνες, στην ίδια περιοχή, κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει κοσμήματα και χρήματα συνολικής αξίας (11.000) ευρώ περίπου.

Επιπλέον, από τον έλεγχο των στοιχείων του 27χρονου αλλοδαπού προέκυψε ότι είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στη Χώρα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ


Σύλληψη αλλοδαπού για καταδικαστικές αποφάσεις
    
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δυο αποφάσεις  του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χανίων, σύμφωνα με τις οποίες του είχε επιβληθεί συνολική ποινή φυλάκισης δυο ετών και τριών μηνών, για παράβαση του Νόμου περί Αλλοδαπών.


Σύλληψη δύο  ημεδαπών για κλοπή κατά συναυτουργία

     Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 16 και 17 ετών, διότι αφαίρεσαν από σταθμευμένο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 33χρονου ημεδαπού, μια χρυσή αλυσίδα με δύο χρυσά κοσμήματα αξίας (200) ευρώ. Τα κλοπιμαία βρέθηκαν στην κατοχή του δράστη και αποδόθηκαν στον παθόντα. 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Νόμου περί όπλων
    
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στην Επαρχιακή Οδό Αντιρρίου Ιωαννίνων, στον κόμβο Ερμίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, 40χρονος ημεδαπός,  διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε όχημα που οδηγούσε, βρέθηκε και κατασχέθηκε  ένα ξύλινο ρόπαλο.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη  ημεδαπού για κατοχή  ναρκωτικών 
    
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, 21χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης. 


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για παράβαση του νόμου περί προστασίας ζώων συντροφιάς 
   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος  αγνώστων δραστών, οι οποίοι 
την 18/03/2017 και 19/03/2017 στο Μεσολόγγι, θανάτωσαν πέντε αδέσποτα ζώα συντροφιάς (σκύλους), παρέχοντάς τους δηλητηριασμένη τροφή.