«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπής   για καταδικαστική απόφαση   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, 24χρονη ημεδαπή, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που της διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αγρινίου, σύμφωνα με την οποία της είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης, επτά μηνών για κλοπή και  ναρκωτικά.

Σύλληψη  ημεδαπού  για παράνομη οπλοκατοχή
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου, 66χρονος ημεδαπός, διότι...
από τον έλεγχο των στοιχείων του, προέκυψε ότι κατείχε παράνομα μια κυνηγετική καραμπίνα, χωρίς να έχει προβεί στην ανανέωση της άδεις κατοχής της.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για παράβαση του Νόμου περί προστασίας ζώων συντροφιάς
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος, σε άγνωστο ακριβή χρόνο στα Τριαντέικα Αγρινίου, παρείχε δηλητηριασμένη τροφή σε γάτα, με αποτέλεσμα να προκαλέσει τον θάνατο της.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη  ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Νεοχώρι Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νεοχωρίου, 21χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για παράβαση του Νόμου περί προστασίας ζώων συντροφιάς
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου  σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος στην Αναβρύτη Ναυπακτίας θανάτωσε ένα αδέσποτο σκύλο. Ενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη δύο  ημεδαπών για κλοπή
 Συνελήφθησαν, χθες τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 38 και 35 ετών, διότι πριν λίγη ώρα είχαν αφαιρέσει δίκυκλη μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας 35χρονης ημεδαπής.

Σύλληψη ημεδαπού ατόμου για κατοχή  ναρκωτικών
 Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πατρα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαίας, 20χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για επικίνδυνη σωματική βλάβη
Από τους αστυνομικούς του Δ΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος έξι αγνώστων δραστών, οι οποίοι ενεργώντας από κοινού, χθες το βράδυ στην Πάτρα, επιτέθηκαν σε 44χρονο ημεδαπό χτυπώντας τον με μεταλλικά και ξύλινα αντικείμενα στο πρόσωπο του. Ο 44χρονος μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια» για την παροχή πρώτων βοηθειών. Οι δράστες αναζητούνται.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, 59χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηλείας, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών μηνών για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Σύλληψη ημεδαπής  για καταδικαστική απόφαση
Συνελήφθη, χθες το πρωί στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, 51χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, σύμφωνα με την οποία της είχε επιβληθεί  ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών για απόπειρα ληστείας.

Σύλληψη  αλλοδαπού  για παράβαση του  Τελωνειακού  Κώδικα
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στην Εθνική Οδό Πύργου – Πατρών στα Σαβάλια, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, 50χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε να μεταφέρει  με λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Τίρανα – Καλαμάτα, στις ατομικές αποσκευές του, 1500 γραμμάρια λαθραίου καπνού, τα οποία κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς.

***
Τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών επισκέφθηκαν σήμερα σπουδαστές του Σχολείου Ασφάλειας Πτήσεων Εδάφους (Σ.Α.Π.Ε.) της Σχολής Διοίκησης και Επιτελών Πολεμικής Αεροπορίας

Τις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας επισκέφθηκαν σήμερα (23) σπουδαστές – στελέχη του Σχολείου Ασφάλειας Πτήσεων Εδάφους (Σ.Α.Π.Ε.) της Σχολής Διοίκησης και Επιτελών Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι σπουδαστές ενημερώθηκαν από τη Διευθυντή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, Υποστράτηγο (ε.κ.) Δρ. Πηνελόπη Μηνιάτη για το έργο της Υπηρεσίας, το οποίο βασίζεται στην επιστημονικότητα του προσωπικού, την υλικοτεχνική υποδομή καθώς και την πιστοποίηση – διαπίστευση των εγκαταστάσεων.

Στη συνέχεια ειδικά καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό παρουσίασε στα στελέχη ενδιαφέρουσες υποθέσεις και τους ενημέρωσε σε θέματα που αφορούσαν κυρίως:

•    τις δραστηριότητες της Υποδιεύθυνσης Βιολογικών και Βιοχημικών Εξετάσεων και Αναλύσεων,
•    το ρόλο των Τμημάτων στο χειρισμό των πειστηρίων εγκληματολογικού ενδιαφέροντος ως προς την ανάλυση γενετικού υλικού,
•    την έρευνα της σκηνής του εγκλήματος και τη συλλογή ιχνών – πειστηρίων,
•    τις λήψεις φωτογραφιών από τον τόπο του εγκλήματος, τη συλλογή πειστηρίων βιντεοληπτικού υλικού και τη διαχείριση πειστηρίων ηχητικού υλικού και
•    την εξέταση των ψηφιακών πειστηρίων στα διάφορα αδικήματα που σχετίζονται με αυτά.

Τέλος, ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους και στα εργαστήρια της Υποδιεύθυνσης και των αρμοδίων Τμημάτων.

***
Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος συνελήφθησαν δύο ημεδαποί γιατί διενεργούσαν συστηματικά απάτες μέσω της δημοσίευσης απατηλών αγγελιών πώλησης αγαθών στο διαδίκτυο
Εξιχνιάστηκαν συνολικά (37) περιπτώσεις απατών με προκληθείσα ζημία (37.340,00) ευρώ, ενώ διερευνώνται ακόμη (37) απατηλές συναλλαγές συνολικού ύψους (25.840,00) ευρώ
Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται για απλή συνέργεια στην απάτη και 25χρονος ημεδαπός, ο οποίος όμως δεν συνελήφθη γιατί δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε απάτες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, μέσω της δημοσίευσης απατηλών αγγελιών πώλησης αγαθών σε ιστοσελίδες του διαδικτύου.
Συνελήφθησαν συνολικά (2) ημεδαποί, ηλικίας 34 χρόνων, για απάτες κατά συνήθεια και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, ενώ κατηγορούμενος για απλή συνέργεια στην απάτη τυγχάνει και 25χρονος ημεδαπός, ο οποίος όμως δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης της προθεσμίας του αυτοφώρου.
Ειδικότερα, τα μέλη της συμμορίας από τον Ιούλιο του 2015, αναρτούσαν σε ιστοσελίδες υψηλής επισκεψιμότητας αγγελίες πώλησης ηλεκτρονικών συσκευών, μεγάλης χρηματικής αξίας σε δελεαστικές τιμές και αφού έπειθαν τους αγοραστές για τη φερεγγυότητα τους, αποκόμιζαν τα κέρδη από την καταβολή χωρίς ποτέ να παραδίδουν τα αγαθά.

Με στόχο μάλιστα την απόκρυψη της εγκληματικής τους δραστηριότητας,  χρησιμοποιούσαν πάνω από (20) διαφορετικά τηλέφωνα επικοινωνίας και τραπεζικούς λογαριασμούς (14) τουλάχιστον ιδιοκτητών πρακτορείων Ο.Π.Α.Π. της Θεσσαλονίκης, εν αγνοία των κατόχων τους.
Σημειώνεται ότι είχαν πείσει τους ιδιοκτήτες των πρακτορειών να τους γνωστοποιήσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους με το πρόσχημα του περιορισμού κίνησης των κεφαλαίων, ενώ τα ποσά που καταθέτονταν από τους εξαπατηθέντες αγοραστές τα χρησιμοποιούσαν για  στοιχηματισμό στο ίδιο πρακτορείο Ο.Π.Α.Π.
Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών και στοιχείων της υπόθεσης από όπου και  ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των συλληφθέντων και εξιχνιάστηκαν (37) περιπτώσεις απατών σε όλη την Ελλάδα.
Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες των συλληφθέντων  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευές κινητής τηλεφωνίας, κάρτες SIM καθώς και δελτία παιχνιδιών του Ο.Π.Α.Π.
Η συνολική οικονομική ζημία που προκλήθηκε από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης ανέρχεται σε 37.340,00 ευρώ, ενώ διερευνώνται παράλληλα και ακόμη (37) απατηλές συναλλαγές συνολικού ύψους 25.840,00 ευρώ, που δεν έχουν καταγγελθεί μέχρι σήμερα.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν για κύρια ανάκριση.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
•    Τηλεφωνικά: 11188.
•    Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
•    Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD.
•    Μέσω twitter: @CyberAlertGR.

***
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τη διεξαγωγή αγώνα δρόμου  στην Πάτρα
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους πολίτες ότι στο πλαίσιο διεξαγωγής αγώνα δρόμου, την Κυριακή 12-03-2017 το πρωί, στην Πάτρα, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προς διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων  και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων :
1. Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, την Κυριακή (12-03-2017) από ώρες 08:30-14:30 στην οδό Αγίου Ανδρέου, από το ύψος της Γούναρη έως την Κολοκοτρώνη. 
2. Απαγόρευση στάθμευσης των οχημάτων, την Κυριακή (12-03-2017) από ώρες 07:00-14:30 στην οδό Αγίου Ανδρέου από το ύψος της Φιλοποίμενος έως τη Βότση και από το ύψος της Αγίου Νικολάου έως την Κολοκοτρώνη.
Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

***
Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος ημεδαπού στην Πάτρα

Δράστες είναι δυο ημεδαποί ηλικίας 21 και 45 ετών

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών ληστεία, η οποία συνέβη προχθές το απόγευμα, στην Πάτρα και σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, σε βάρος δυο ημεδαπών ανδρών, ηλικίας 21 και 45 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, οι δυο δράστες, προχθές το απόγευμα, ακινητοποίησαν το όχημα του παθόντα αναγκάζοντας τον να βγει από αυτό και με την άσκηση σωματικής βίας, του προκάλεσαν σωματικές βλάβες και του αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο και ένα φάκελο με έγγραφα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών.

Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπής για κλοπή
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, 43χρονη ημεδαπή, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε από αρμόδιο συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ στην οικία της στη Πάτρα, διαπιστώθηκε ότι είχε επέμβει στον μετρητή, με αποτέλεσμα να μην καταγράφεται η καταναλισκόμενη ενέργεια.

Σχηματισμός δικογραφίας  σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή
  
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι προχθές το απόγευμα, αφού παραβίασαν λουκέτο εργοταξίου στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών, στην Ακράτα  αφαίρεσαν ένα ηλεκτρικό καλώδιο μήκους ενενήντα μέτρων.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για παράβαση του Νόμου περί προστασίας  ζώων συντροφιάς
  
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδρίτσας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος χθες το μεσημέρι, σε χωριό της περιοχής, παρείχε δηλητηριασμένη τροφή σε δυο σκύλους, με αποτέλεσμα να προκαλέσει το θάνατο τους.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική  απόφαση

   Συνελήφθη, χθες το πρωί, στα Λεχαινά, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λεχαινών, 74χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδος, σύμφωνα με τις οποίες του είχε επιβληθεί συνολική ποινή φυλάκισης πέντε ετών και τριών μηνών για επιταγές και παραβίαση κατάσχεσης.


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
  
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος της Αρετής, από  αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, 52χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης. 


Σύλληψη  ημεδαπού για παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ..ΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, 37χρονος ημεδαπός, διότι από τον έλεγχο των εγγράφων του, προέκυψε ότι κατείχε παράνομα ένα κυνηγετικό όπλο τύπου καραμπίνα, χωρίς να έχει προβεί στην ανανέωση της άδεις κατοχής του.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή
   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι τα ξημερώματα της 09/03/2017 εισήλθαν από ανασφάλιστο παράθυρο σε σχολείο της Αμφιλοχίας και αφού παραβίασαν κλειδαριά γραφείου, αφαίρεσαν δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Παράλληλα διέρρηξαν το κυλικείο, το οποίο δεν λειτουργεί,  χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.

Σύλληψη ημεδαπής  για κατοχή ναρκωτικών
  
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο Καναλάκι Πρέβαζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, 30χρονη ημεδαπή, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σχηματισμός  δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή
   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι από 02/03/2017 έως 09/03/2017 αφαίρεσαν χωρίς να υπάρχουν ίχνη παραβίασης, από δυο όμορες οικίες 79χρονης ημεδαπής, το χρηματικό ποσό των 11.700 ευρώ και κοσμήματα συνολικής αξίας 4.000 ευρώ.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ακαρνανίας


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, την ερχόμενη εβδομάδα (13-3-2017 έως 19-3-2017), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 13-3-2017 και κατά τις ώρες 16:00 έως 23:00 στην   περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, ακολουθώντας το   δρομολόγιο, Παναγούλα - Βάρνακας - Κανδήλας – Μύτικας -  Πάλαιρος - Παλιάμπελα – Δρυμός.
•    Την Τρίτη 14-3-2017 και κατά τις ώρες 08.00-15.00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αρχοντοχώρι – Αετός - Κομποτή – Τρύφος – Κονοπίνα – Παπαδάτες – Φυτείες.
•    Την Τετάρτη 15-3-2017 και κατά τις ώρες 15:00 έως 21:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Καλλιθέα - Ταξιάρχης – Λευκό - Κάτω Χρυσοβίτσα – Μαραθιάς - Παμφίο –  Σιταραλώνες - Κάτω Μυρτιά.
•    Την Πέμπτη 16-3-2017 και κατά τις ώρες 15:00 έως 21:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Βλασίου,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ποταμούλα - Αμπέλια -  Άγιος Βλάσιος - Χούνη.
•    Την Παρασκευή 17-3-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ανοιξιάτικο – Πτελιά – Λουτρό – Αμπελάκι – Αριάδα – Βαρετάδα – Κεχρινιάς.
•    Το Σάββατο 18-3-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αυλάκι - Βρουβιανά – Περδικάκι – Μαλεσιάδα - Χαλκιόπουλο.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αιτωλίας


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, την ερχόμενη εβδομάδα (13-3-2017 έως 19-3-2017), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές:

•    Την Δευτέρα 13-3-2017  και κατά τις ώρες 15:00 έως 22:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Πιτσιναιικα – Ρίγανη – Πόρος Φαμήλα – Στράνωμα – Δορβιτσά – Ποκίστα – Μηλιά – Σίμος – Παλαιόπυργος.
•    Την Τρίτη 14-3-2017 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Γαβαλούς, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άνω Μακρυνού – Κάτω Μακρυνού – Καψοράχη – Δαφνιάς - Άνω Κεράσοβο – Ζευγαράκι – Κλεισορρεύματα - Λυσιμάχεια – Φραγκουλείκα.
•    Την Τετάρτη 15-3-2017 και κατά τις ώρες 09:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αγγελόκαστρο - Σταμνά – Άγιος Ηλίας - Γούρια – Πεντάλοφος – Λεσίνι – Μάστρο – Κατοχή – Χρυσοβέργι.
•    Την Πέμπτη 16-3-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Λιμνίτσα – Κοκκινοχώρι – Χρύσοβο  Ασπριά – Κεντρική – Άνω Χώρα – Κάτω Χώρα – Ελατού – Τερψιθέα.
•    Την Παρασκευή 17-3-2017 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αστακού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Παλαιομάνινα – Στρογγυλοβούνι – Αγράμπελα Πρόδρομος - Χρυσοβίτσα – Μαχαιράς  - Μπαμπίνη – Σκουρτού
•    Το Σάββατο 18-3-2017 και κατά τις ώρες 09:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ρέτσινα - Μούσουρα – Ελληνικά – Άγιος Γεώργιος – Κουτσοχέρι  - Κάτω  Βασιλική – Γαυρολίμνη –  Τρίκορφο.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αχαΐας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, την ερχόμενη εβδομάδα (13-3-2017 έως 19-3-2017), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 13-3-2017  και κατά τις ώρες 16:00 έως 24:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κράλλι – Ζησιμαιικα – Νεοχώρι – Χαραυγή – Τζάιλο – Σανταμέρι - Πόρτες.
•    Την Τρίτη 14-3-2017 και κατά τις ώρες 09:00 έως 16:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άνω Βλασία – Κατω Βλασία – Μετόχι – Μάνεσι – Λάπατα – Νεοχώρι – Μεγάλος Ποντιάς – Μικρός Ποντιάς – Καρούσι.     
•    Την Τετάρτη 15-3-2017 και κατά τις ώρες 16:00 έως 24:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδρίτσας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Βαλμαντούρα – Ελληνικό - Λακκώματα- Καλούσι.
•    Την Πέμπτη 16-3-2017 και κατά τις ώρες 09:00 έως 16:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Τριπόταμα –     Άγιος Βασίλειος – Πάος – Βεσίνι – Χόβολη – Πεύκο – Αμυγδαλιά – Σκοτάνι – Φίλια – Λευκάσιο.   
•    Την Παρασκευή 17-3-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άνω Πλάτανος – Καλαμιά - Πύργος – Βαλίμη – Αγία Βαρβάρα – Ζαρούχλα – Περιστέρα – Μεσορρούγι.   
•    Το Σάββατο 18-3-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Τράπεζα – Ανω Διακοπτό – Κερνίτσα – Μαμουσιά.
•    Την Κυριακή 19-3-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άλσος – Μάγειρας – Αράχωβα – Αρραβωνίτσα – Μυρόβρυση – Βερίνο – Γρηγόρη – Λάκκα – Μερτίδι – Άγιος Κωνσταντίνος.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ηλείας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, την ερχόμενη εβδομάδα (13-3-2017 έως 19-3-2017),  θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 13-3-2017 και κατά τις ώρες 14:00 έως 20:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κρέστενα – Πλουτοχώρι – Τρυπητή – Καλλιθέα – Σέκουλας - Δαφνούλα – Αλιφείρα – Χάνια Κορμπά - Μυρώνια – Μίνθη – Μηλέα – Αρτέμιδα – Σμέρνα -  Βρίνα – Κρέστενα.
•    Την Τρίτη 14-3-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Πελοπίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο,  Πύργος - Αρχαία Ολυμπία – Λάλας – Μηλιές – Φολόη – Κούμανι – Ανδρώνι – Πανόπουλο - Καρυά Αγία Άννα - Πεύκη – Μουζάκι – Καράτουλα – Χειμαδιό - Αμπελώνας – Πύργος.
•    Την Τετάρτη 15-3-2017 και κατά τις ώρες 07:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ζαχάρω –  Λέπρεο - Φασκομηλιά – Νέα Φιγαλεία – Πετράλωνα - Δραγώγι - Ναός Επικούρειου Απόλλωνα – Νέδας – Λυνίσταινα – Πετράλωνα - Νέα Φιγαλεία – Ζαχάρω.
•    Την Πέμπτη 16-3-2017 και κατά τις ώρες 14:00 έως 20:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Αμαλιάδας, Ανδραβίδας και Γαστούνης, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμαλιάδα – Χάβαρι – Κεραμυδιά – Εφύρα – Λαγανά – Ροδιά – Σιμόπουλο – Αγραπιδοχώρι – Βάλμη – Βουλιαγμένη – Άγναντα – Κεραμυδιά – Μπόρσι – Όλγα – Ρουπάκι - Αγία Μαύρα – Αμαλιάδα.
•    Την Παρασκευή 17-3-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Κρεστένων, Ανδρίτσαινας και Ζαχάρως, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κρέστενα – Πλουτοχώρι – Τρυπητή – Καλλιθέα – Σέκουλας - Δαφνούλα – Αλιφείρα – Χάνια Κορμπά - Μυρώνια – Μίνθη – Μηλέα – Αρτέμιδα – Σμέρνα -  Βρίνα – Κρέστενα.
•     Το Σάββατο 18-3-2017 και κατά τις ώρες 7:00 έως και 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Γαστούνης, Βαρθολομιού, Λεχαινών, Ανδραβίδας και Βάρδας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Γαστούνη – Λυγιά – Κάστρο - Κυλλήνη – Αρετή – Κουρτέσι – Νέα Μανωλάδα  -  Μανωλάδα – Κουνουπέλι – Ψάρι – Αετοράχη – Μπόρσι – Άγιος Δημήτριος – Κόροιβος – Γαστούνη.
•    Την Κυριακή 19-3-2017 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00 στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Πελοπίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο,  Πύργος - Αρχαία Ολυμπία – Λάλας – Μηλιές – Φολόη – Κούμανι – Ανδρώνι – Πανόπουλο - Καρυά Αγία Άννα - Πεύκη – Μουζάκι – Καράτουλα – Χειμαδιό - Αμπελώνας – Πύργος.

***
Μηνιαία Δραστηριότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας
(Συλλήψεις - Εξιχνιάσεις - Εξαρθρώσεις - Κατασχέσεις)
Η Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία συλλήψεων, εξιχνιάσεων, εξαρθρώσεων και κατασχέσεων για το μήνα Φεβρουάριο 2017 και για όλη την εδαφική της περιφέρεια. 
Κατά τη διάρκεια του μηνός Φεβρουαρίου του έτους 2017, από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Ελλάδας, (Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Ακαρνανίας και Αιτωλίας) συνελήφθησαν συνολικά  - 513 -  άτομα. Ειδικότερα :

  • 1
για απόπειρα ανθρωποκτονίας
  • 5
για ληστείες
  • 66
για κλοπές/διαρρήξεις
  • 65
για ναρκωτικά
  • 33
για καταδιωκτικά έγγραφα
  • 91
για παράνομη είσοδος & παραμονή
  • 1
για διακίνηση λαθρομεταναστών
  • 4
για απάτες
  • 247
για λοιπά αδικήματα




Εξιχνιάστηκαν συνολικά   -  443  -  υποθέσεις. Ειδικότερα:

  • 1
για απόπειρα ανθρωποκτονίες
  • 7
για ληστείες
  • 121
για κλοπές/διαρρήξεις
  • 64
για ναρκωτικά
  • 250
για λοιπά αδικήματα

Εξαρθρώθηκαν  σπείρες :


Κατασχέθηκαν ενδεικτικά:

  • 130
γραμμάρια ηρωίνης περίπου
  • 25
γραμμάρια κοκαίνης
  • 45
κιλά  κάνναβης περίπου
  • 144
δισκία ναρκωτικών
  • 2565,40
ευρώ
  • 30
μαχαίρια, γκλοπ, γεμιστήρες κ.λπ.
  • 11
κυνηγητικά όπλα
  • 1
πιστόλια, replica, περίστροφα, κρότου
  • 102
φυσίγγια
·        79
είδη παραεμπορίου
  • 10
κιλά λαθραίου καπνού περίπου