«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει σε πασχαλινό παζάρι


Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μαζί με το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, παράρτημα Πάτρας και τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Περιορισμένης Ευθύνης (Κοι.Σ.Π.Ε.) Ν. Αχαΐας «Φάρος», διοργανώνουν πασχαλινό παζάρι.
Το πασχαλινό παζάρι θα γίνει από τις 2 έως τις 4 Απριλίου 2017 στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό» (Ρήγα Φεραίου 102), στην Πάτρα.
Τα εγκαίνια θα γίνουν...
την Κυριακή 2 Απριλίου και ώρα 11.30 το πρωί.
Το bazaar θα λειτουργήσει την πρώτη ημέρα, την Κυριακή 10.30 το πρωί με 9 το βράδυ, ενώ Δευτέρα και Τρίτη από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

***

«Let’s do it Greece»: Γίνε η αλλαγή που περιμένεις! – Πάνω από 150 δράσεις αυτή την Κυριακή στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Για μία ακόμη χρονιά, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έχοντας θέσει υπό την αιγίδα της την Πανελλήνια Εθελοντική Εκστρατεία «Let’s do it Greece», κινείται στους ρυθμούς της μεγαλύτερης εθελοντικής περιβαλλοντικής δράσης που θα διεξαχθεί σε ολόκληρη τη χώρα μεθαύριο Κυριακή 2 Απριλίου.
«Στις 2 Απριλίου, λοιπόν, γίνε η αλλαγή που περιμένεις!».
Αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα της δράσης, κατά την οποία εκατοντάδες εθελοντές από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα ενωθούν με εθελοντές από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας με έναν σκοπό: Να καθαρίσουν, να δενδροφυτεύσουν, να ομορφύνουν την περιοχή τους και να διαδώσουν τον εθελοντισμό.
Μέχρι σήμερα, περισσότερες από 150 δράσεις έχουν δηλωθεί στην επικράτεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες (Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία).
Αυτή την Κυριακή 2 Απριλίου, μπορεί ο καθένας μας να γίνει κομμάτι του οράματος για μια καθαρή Ελλάδα!
Αν είστε ομάδα, σύλλογος, γειτονιά, παρέα, συλλογικότητα, ακόμα και σήμερα μπορείτε να δηλώσετε τη δική σας δράση στο σύνδεσμο http://letsdoitgreece.org /δήλωστε-συμμετοχή/
Εναλλακτικά, πάρτε μέρος σε κάποια δράση δίπλα σας.
Εντοπίστε τη δράση που σας ενδιαφέρει μέσα από το διαδραστικό Χάρτη Δράσεων (http://letsdoitgreece.org/map/) ή αλλιώς στα επισυναπτόμενα αρχεία.
Όλοι, λοιπόν, ραντεβού αυτή την Κυριακή 2 Απριλίου 2017, ώστε και φέτος η Δυτική Ελλάδα θα φωνάξει δυνατά Let’s do it Greece.
Δίνοντας και πάλι το σύνθημα του εθελοντισμού, της συνεργασίας, της ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης όλων μας για ένα καλύτερο, καθαρότερο και πιο πράσινο αύριο, ιδίως για τα παιδιά μας.
Στις 2 Απριλίου, κάνε κι εσύ το πρώτο βήμα. Γίνε η αλλαγή που περιμένεις!


*Επισυνάπτονται αρχεία με τις δράσεις που θα γίνουν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

***

Μουσική παράσταση σχολείων με το Σύλλογο «Φλόγα» - Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Την ερχόμενη Δευτέρα 3 Απριλίου και ώρα 7.30 μ.μ., το 26ο και το 64ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών διοργανώνουν σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», και την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μουσική παράσταση με τίτλο: «Ζωγραφίζοντας την ψυχή μας με την πένα της Μουσικής».
Η παράσταση, που θα γίνει στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας, είναι στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας και είναι εμπνευσμένη πρωτοβουλία του εκπαιδευτικού Μουσικής Άγγελου Παπαγγελόπουλου.
Επιπλέον, υποστηρίζουν την εκδήλωση το ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας, το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Π.Ε. Αχαΐας και οι Σύλλογοι Διδασκόντων και Γονέων και Κηδεμόνων.
Πρόκειται για μια γιορτή με νότες και κίνηση, γεμάτες αγάπη, ελπίδα και παιδικά χαμόγελα! 
Μια μουσική συνάντηση δυο Σχολείων, των 26ου και 64ου Δημοτικών Σχολείων Πατρών.
Μια μοναδική εμπειρία και ευκαιρία επικοινωνίας, συμμετοχής και συνεργασίας, που ενώνει Χορωδίες, παιδιά, εκπαιδευτικούς  και γονείς των δυο Σχολείων, ενώ η προσπάθεια αυτή ξεχωρίζει, καθώς γίνεται από παιδιά για παιδιά.
Συνολικά 130 μαθητές ενώνουν τις φωνές τους για τα παιδιά του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» και με τη δύναμη της Μουσικής και των χρωμάτων δίνουν μηνύματα αγάπης, ανθρωπισμού και προσφοράς.
Με τον τρόπο αυτό οι σημερινοί μαθητές και οι αυριανοί πολίτες γνωρίζουν, ότι η δυσκολία είναι δύναμη, που μας μαθαίνει να παλεύουμε και μας κάνει πιο δυνατούς.
Γιατί έχουν μάθει, ότι ο πραγματικός πλούτος βρίσκεται στις καρδιές και στη γνώση, στις ελπίδες και στα όνειρα για ένα κόσμο καινούριο, αισιόδοξο, ανθρώπινο.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Για την ενίσχυση αποκλειστικά του σπουδαίου έργου του Συλλόγου ΦΛΟΓΑ υπάρχουν και προσκλήσεις στη συμβολική τιμή των 3 ευρώ, οι οποίες διατίθενται από το Σύλλογο ΦΛΟΓΑ και από τα δύο Σχολεία.