«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Σποτ της Ελληνικής Αστυνομίας για την οδική ασφάλεια
 ***
Εξιχνιάστηκαν απάτες σε βάρος πολιτών στο Αγρίνιο

Σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες σε βάρος δύο ημεδαπών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί

Εξιχνιάστηκαν, μετά από έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, δύο υποθέσεις εξαπάτησης πολιτών στο Αγρίνιο και σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες για απάτη σε βάρος δύο ημεδαπών και πιο συγκεκριμένα μιας 51χρονης και ενός 36χρονου.

Σε ότι αφορά την δράση της 51χρονης σημειώνεται ότι...
από τον Σεπτέμβριο του έτους 2016 μέχρι και την 9-1-2017, απέσπασε από τρεις ημεδαπούς άνδρες, το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ, αναφέροντάς τους ψευδώς ότι θα μεσολαβούσε για να προσληφθούν ως υπάλληλοι στον αυτοκινητόδρομο της Ιονίας Οδού.

Στην δεύτερη περίπτωση, ο 36χρονος από τον Οκτώβριο του έτους 2016 μέχρι και τις 17-2-2017 απέσπασε από 59χρονο ημεδαπό το χρηματικό ποσό των (1.700) ευρώ, αναφέροντάς του ψευδώς ότι θα μεσολαβούσε για την αγορά αυτοκινήτου από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (ΟΔΔΥ).

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των δραστών θα υποβληθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

***
Συνελήφθη 29χρονος στην Πάτρα για διακεκριμένες κλοπές

Εξιχνιάσθηκαν τέσσερις κλοπές σε οχήματα

Συνελήφθη, χθες (1-03-2017), το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 29χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, ο 29χρονος, με χρήση πέτρας έσπασε τζάμι, σταθμευμένου ταξί και αφαίρεσε από το εσωτερικό του ένα ζεύγος γυαλιών, ωστόσο έγινε αντιληπτός από περίοικους και συνελήφθη σε κοντινή από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, που περιπολούσαν στην περιοχή.

Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι, ο δράστης την ίδια ημέρα το μεσημέρι είχε διαπράξει ακόμη δύο κλοπές, σε οχήματα, ενώ πριν ένα μήνα είχε παραβιάσει μοτοσικλέτα και είχε αφαιρέσει συνολικά δύο κινητά τηλέφωνα, μικρό χρηματικό ποσό και διάφορα προσωπικά αντικείμενα. 

Οι αστυνομικοί βρήκαν, στην κατοχή του δράστη, κατά την  σύλληψή του  μέρος των κλοπιμαίων που είχε αφαιρέσει τα οποία απέδωσαν στους παθόντες.

Ο συλληφθείς, ο οποίος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την συμμετοχή του και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών. 


***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστου δράστη για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη, ο  οποίος απέρριψε σε κάδο απορριμμάτων, στο Ανοιξιάτικο Αμφιλοχίας, ένα δέμα, το οποίο περιείχε κάνναβη, συνολικού βάρους  ενός κιλού και 222 γραμμαρίων. Το δέμα ανευρέθηκε από δημοτικό υπάλληλο και ενημερώθηκαν οι Αστυνομικοί.

Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα,  στη Βόνιτσα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας,  ένας 51χρονος ημεδαπός, διότι οδηγούσε ιδιωτικής χρήσης φορτηγό αυτοκίνητο και σε τροχονομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για κλοπές
   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές σε βάρος ενός 34χρονου ημεδαπού, ο οποίος από τις (20-1-2017) το βράδυ μέχρι και τις (21-1-2017) το πρωί, στο Αγρίνιο, παραβίασε παράθυρα και θύρα, από δυο σταθμευμένα Ταξί και ένα αυτοκίνητο, χωρίς να αφαιρέσει κάτι, ενώ παραβίασε ακόμη ένα αυτοκίνητο από το οποίο αφαίρεσε ένα ηλεκτρικό κατσαβίδι και προσωπικά έγγραφα του ιδιοκτήτη του οχήματος.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για απάτη
   
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά στις (23-2-2017) με ιδιοκτήτη επιχείρησης, στον οποίο προσποιούμενος τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ, τον έπεισε να του αποστείλει (59) κιλά ψάρια για δήθεν εκδήλωση της Περιφέρειας Αττικής, έναντι του χρηματικού ποσού των (500) ευρώ, τα οποία ο δράστης ουδέποτε κατέβαλλε.


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες αργά το βράδυ, στην Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας,  ένας 24χρονος ημεδαπός,  διότι σε αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους 8,7 γραμμαρίων.



ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ


Σύλληψη δύο ημεδαπών, για ψευδή ανωμοτί κατάθεση, παράνομη οπλοκατοχή, απείθεια, στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, ένταλμα σύλληψης για διακεκριμένες κλοπές και ακόμα πέντε καταδικαστικές αποφάσεις
   
Συνελήφθησαν, στις (28-2-2017) το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, δύο ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας 28χρονος και μια 26χρονη, διότι κινούμενοι με αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο πρώτος δεν συμμορφώθηκαν σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξαν ταχύτητα για να διαφύγουν.
Οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. ακινητοποίησαν τους δράστες, οι οποίοι τους δήλωσαν ψευδή στοιχεία ταυτότητας, ενώ διαπίστωσαν ότι ο 28χρονος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης και κατείχε ένα πτυσσόμενο μαχαίρι.
Στη συνέχεια οι δράστες προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, όπου στο πλαίσιο της προανάκρισης ταυτοποιήθηκαν τα πραγματικά τους στοιχεία και διαπιστώθηκε ότι:
Α) σε βάρος του 28χρονου εκκρεμούσαν τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις του Πενταμελούς Εφετείου Πατρών και των Μονομελών Πλημμελειοδικείων Ηλείας και Αμαλιάδας, με τις οποίες του είχαν επιβληθεί συνολικά και αθροιστικά, ποινές φυλάκισης,  έξι ετών και δέκα μηνών για υποθέσεις διάπραξης διακριμένων κλοπών, πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
Β) σε βάρος της 26χρονης εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πατρών για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών, καθώς και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Άμφισσας, με την οποία της είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δύο ετών για κλοπή.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Σύλληψη  αλλοδαπού για καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί στα Λεχαινά, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λεχαινών, ένας 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος τεσσάρων αγνώστων δραστών για ληστεία
   
Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες τα ξημερώματα, στο Κατάκολο, ενεργώντας από κοινού και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους φορώντας κουκούλες, αφού αρχικά εισήλθαν σε οικία ηλικιωμένων ημεδαπών,  στη συνέχεια με την απειλή μαχαιριού και τη χρήση σωματικής βίας τους ακινητοποίησαν και τους  αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (250) ευρώ. Δράστες αναζητούνται προκειμένου να συλληφθούν στα όρια του αυτοφώρου.


***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη δύο ανήλικων ημεδαπών  για κλοπή και ενός γονέα παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στο Αγρίνιο από αστυνομικούς, της ομάδας ΔΙΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, δυο ανήλικα αγόρια ηλικίας 16 και 17 ετών, διότι ενεργώντας από κοινού εισήλθαν εντός εγκαταλελειμμένων καπναποθηκών, όπου  αφήρεσαν καλώδια χαλκού συνολικού βάρους τριάντα κιλών, οκτώ τεμάχια μολύβδου και δώδεκα μπρούτζινες κλειδαριές, καθώς και αποξηραμένο καπνό συνολικού βάρους δέκα κιλών. Στη κατοχή των ανωτέρω δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κλοπιμαία και διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ χθες το βράδυ, συνελήφθη και η μητέρα του 16χρονου για παραμέληση της εποπτείας του ανηλίκου υιού της.

Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και ασφαλιστηρίου συμβολαίου
Συνελήφθη, σήμερα νωρίς το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, ένας 19χρονος ημεδαπός, διότι οδηγούσε αυτοκίνητο, υπό την επήρεια μέθης, στερούμενος άδειας οδηγήσεως και ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ενός ανήλικου για απόπειρα κλοπής και σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος της μητέρας του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, ένας 17χρονος ημεδαπός, διότι  αποπειράθηκε να διαρρήξει κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος – αναψυκτήριο, ιδιοκτησίας ημεδαπού. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, ενώ βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία. Σε βάρος της μητέρας του 17χρονου, σχηματίσθηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη δύο ανήλικων ημεδαπών για κλοπή
Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δυο ημεδαπά αγόρια ηλικίας 16 και 12 ετών, τα οποία στις 27/02/2017, το πρωί, παραβίασαν πόρτα ιδιωτικής χρήσης φορτηγού, ιδιοκτησίας εταιρείας και  αφαίρεσαν  διάφορα ζαχαρώδη προϊόντα, συνολικής χρηματικής αξίας (1.850) ευρώ.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών, διακεκριμένες κλοπές
Από τους αστυνομικούς, του Αστυνομικού Τμήματος Λεχαινών, σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι παραβιάζοντας παράθυρο, εισήλθαν στο Β' Δημοτικό Σχολείο Λεχαινών, κατά το χρονικό διάστημα από  24/02/2017 έως και 28/02/2017 όπου αφαίρεσαν τρεις φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ένα βιντεοπροβολέα (προτζεκτορα).

***
Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε συστηματικά κλοπές σε οικίες στην Πάτρα
Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της, ενώ εξακριβώθηκαν τα πλήρη στοιχεία ενός ακόμη συνεργού τους
Εξιχνιάσθηκαν τριάντα τρεις κλοπές σε οικίες και μια σε αυτοκίνητο, κατά τις οποίες οι δράστες αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, συμμορία, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε σωρεία κλοπών στην Πάτρα.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν, προχθές (27-2-2017) το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, με την συνδρομή αστυνομικών της Άμεσης Δράσης Πατρών και της μικτής περιπολίας που αποτελούνταν από αστυνομικούς του Γ΄ και Δ΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, τρείς ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 60, 19 και 18 ετών και μια 46χρονη ημεδαπή.
Σε βάρος των συλληφθέντων και ενός ακόμη 13χρονου συνεργού τους, που αναζητείται, σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών και της απείθειας.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, ο 19χρονος με τον 18χρονο, προχθές το βράδυ, μετέβησαν με αυτοκίνητο σε οικία που διαμένει οικογένεια ημεδαπών στην Πάτρα και επιχείρησαν να παραβιάσουν την κεντρική της θύρα, ωστόσο πριν ολοκληρώσουν την πράξη τους, έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της μικτής περιπολίας και του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, που περιπολούσαν στην περιοχή και εντόπισαν τους δύο δράστες, οι οποίοι στη θέα των αστυνομικών, τράπηκαν σε φυγή με το αυτοκίνητο τους και στη συνέχεια πεζοί, όπου και συνελήφθησαν, ενώ λίγη ώρα αργότερα, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και συνελήφθησαν ο 60χρονος και η 46χρονη.
Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι οι δράστες είχαν ενταχθεί σε συμμορία, που είχε συστήσει ο 60χρονος και ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, είχαν διαπράξει, από τον Απρίλιο του έτους 2015 μέχρι και τις 27-2-2017, σε διάφορες περιοχές της Πάτρας, ακόμη τριάντα δυο κλοπές σε οικίες και μια σε αυτοκίνητο.
Σε ότι αφορά την μεθοδολογία τους, οι δράστες επέλεγαν να δρουν κυρίως πρωινές ή απογευματινές ώρες, όταν απουσίαζαν οι ένοικοι από τα σπίτια τους, ενεργώντας κυρίως στα προάστια της Πάτρας ή σε μη πολυσύχναστες συνοικίες.
Για να διαπιστώσουν, μάλιστα, την απουσία των ενοίκων, χτυπούσαν το κουδούνι των κατοικιών και αφού δεν λάμβαναν απάντηση, διερρήγνυαν πόρτες και παράθυρα αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το παράνομο περιουσιακό όφελος, που αποκόμισαν τα μέλη της συμμορίας από την δράση τους ξεπερνά τις (65.000) ευρώ.
Από τον έλεγχο των στοιχείων των μελών της συμμορίας προέκυψε ότι έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα, ενώ ο 19χρονος είχε συλληφθεί ξανά στις 14-12-2016 και με Διάταξη του Ανακριτή Ανηλίκων Πατρών, είχε κρατηθεί σε ίδρυμα αγωγής ανηλίκων απ΄ όπου δραπέτευσε στις 31-12-2016.
Σημειώνεται ότι, ο 19χρονος για να παραπλανήσει τις Αρχές ως προς την ηλικία του και να έχει διαφορετική ποινική αντιμετώπιση, είχε δηλώσει κατά τις συλλήψεις του στο παρελθόν τέσσερα διαφορετικά έτη γέννησης.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή Πατρών στις (3-3-2017).