«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Λείπει ο προγραμματισμός, περισσεύει η αλαζονεία στη Δημοτική Αρχή

Με αφορμή την απάντηση της Δημοτικής Αρχής για τη μη κατάθεση πρότασης σε δύο προσκλήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για σχολικές υποδομές, με αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμοι πόροι από τον Δήμο, ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Παύλος Μοσχολιός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
‘’Είναι γνωστά τα προβλήματα με την έλλειψη σχολικών υποδομών στην πόλη μας, παρά το γεγονός ότι έχουν κατασκευασθεί πολλές νέες σχολικές μονάδες τα τελευταία χρόνια.
Εμείς, όταν ανέλαβαν οι Δήμοι την αρμοδιότητα αυτή (2010), εκτός από...
την ένταξη στο ΕΣΠΑ και δημοπράτηση του 2ου Δημοτικού Σχολείου (παλαιά και νέα πτέρυγα), του 19ου Δημοτικού  Σχολείου, του Γυμνασίου Γαβαλούς (που ήδη λειτουργούν) καθώς και άλλων, παραδώσαμε στην νέα Δημοτική Αρχή και δύο μελέτες, αυτές του 7ου Γυμνασίου και του 11ου και 17ου Δημοτικού Σχολείου.
Απ' ότι φαίνεται, όπως αφήσαμε τις μελέτες αυτές, έτσι βρίσκονται και σήμερα χωρίς να τις αξιοποιήσει κάποιος, με αποτέλεσμα να περάσουν αναξιοποίητες δύο προσκλήσεις της Περιφέρειας και να χαθούν έτσι πολύτιμοι πόροι από τον ευαίσθητο τομέα της σχολικής στέγης, που πολύ φοβάμαι ότι δεν θα τους ξαναβρούμε.
Τις ανησυχίες αυτές τις είχαμε εκφράσει με σχετικά δελτία τύπου τόσο στις 28-6-2016 όσο και στις 12-9-2016.
Χθες η Περιφέρεια ανακοίνωσε την ένταξη σχολικών μονάδων στο ΕΣΠΑ για διάφορους Δήμους του Νομού και για μία ακόμη φορά ο Δήμος Αγρινίου έμεινε έξω.
Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο η Δημοτική Αρχή εξέφρασε το επιχείρημα ότι δεν κατέθεσε προτάσεις γιατί δεν είχε ώριμες μελέτες.
Το επιχείρημα αυτό είναι έωλο, γιατί δύο χρόνια πού διοικεί τον Δήμο, θα μπορούσε και νέες μελέτες να έχει κάνει και πόσο μάλλον να έχει ωριμάσει δύο έτοιμες μελέτες που παραδώσαμε.
Αυτά όμως χρειάζονται προγραμματισμό, δουλειά και συνεργασία με τις υπηρεσίες και όχι μόνο επικοινωνιακή πολιτική, έπαρση και αλαζονεία.
Και απ' ότι φαίνεται στην σημερινή Δημοτική Αρχή λείπουν τα πρώτα και περισσεύουν τα δεύτερα.
Ελπίζω με την ανάδειξη του θέματος απ' τη δική μας πλευρά να έμαθαν για τις μελέτες αυτές και να τις αξιοποιήσουν στο μέλλον, αν υπάρξει νέα πρόσκληση’’.