«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 24 Νοέμβρη 2016

Σε πλήρη εξέλιξη το έργο επέκτασης του Προαστιακού Πάτρα-Κάτω Αχαΐα – Αυτοψία του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα με στελέχη του ΟΣΕ


Την ικανοποίησή του εκφράζει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας για την έναρξη των εργασιών και την μέχρι τώρα πορεία υλοποίησης ενός εμβληματικού έργου για την Δυτική Ελλάδα, την επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο τμήμα Πάτρα – Κάτω Αχαΐα που χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».
Σήμερα, μαζί με στελέχη του ΟΣΕ και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π., έκαναν αυτοψία στα σημεία που έχουν γίνει μέχρι τώρα παρεμβάσεις στη σιδηροδρομική γραμμή  και ενημερώθηκαν από τον ανάδοχο για....
την πορεία των εργασιών της «Αναβάθμισης της σιδηροδρομικής γραμμής και των τεχνικών στη μετρική γραμμή Προαστιακού Σιδηροδρόμου Πατρών στο τμήμα από Άγιο Ανδρέα μέχρι Κάτω Αχαΐα».
Πρόκειται για το ένα από τα δύο υποέργα που συνθέτουν την συνολική επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου από την Πάτρα μέχρι και την Κάτω Αχαΐα και αφορά την εργολαβία για τη συντήρηση εντοπισμένων τμημάτων των υφισταμένων σιδηροδρομικών γραμμών, καθώς επίσης και την επισκευή/συντήρηση των στάσεων μεταξύ του τμήματος Άγιος Ανδρέας – Κ. Αχαΐα.
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε τους κόπους μας, τις προσπάθειές μας να γίνονται πράξη. Ένα εμβληματικό συγκοινωνιακό έργο για την οικονομική ζωή, την τουριστική ανάπτυξη, και την προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής, αλλά και για την ποιότητα ζωής των πολιτών μας να έχει ξεκινήσει και να βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας και συνέχισε: «Εργαστήκαμε σκληρά, επίμονα και δικαιωθήκαμε για αυτό. Ο Προαστιακός είναι ένα σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης, αλλά και ένα μέσο μαζικής μεταφοράς. Ένα έργο ‘σημαία’, το πρώτο που εντάχθηκε προς χρηματοδότηση από το νέο ΠΕΠ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».
Καταλήγοντας ο Απ. Κατσιφάρας σημείωσε πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανταποκρίνεται με αυτό το έργο στο πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, καθώς υπάρχουν αυξημένες απαιτήσεις για γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση από/προς την ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, από/προς Πάτρα και νέο Λιμάνι, ενώ επίσης, η περιοχή της Δυτικής Αχαΐας έχει αγροτικό και τουριστικό ενδιαφέρον, ενώ συγκεντρώνει και μεγάλο αριθμό παραθεριστικών / εξοχικών κατοικιών.
Μαζί με τον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα επισκέφθηκαν σήμερα σημεία του έργου οι: Δημήτρης Τζιβάρας, προϊστάμενος Διευθύνουσας Υπηρεσίας Έργων του ΟΣΕ, Χρήστος Οικονόμου, επιβλέπων μηχανικός  του έργου από τον ΟΣΕ - Τμήμα Πάτρας, Άλκηστις Σταθοπούλου, Διευθύντρια Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Ιωάννα Φαναριώτου, προϊσταμένη Μονάδας Β2 ΕΥΔ/ΕΠ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και το στέλεχος της ΕΥΔ/ΕΠ Αναστασία Πυργάκη, Βασίλειος Μπαλτζώης, Τοπογράφος της Υπηρεσίας γραμμής του ΟΣΕ, Κώστας Κουτσουπιάς, βοηθός επιβλέποντος ΟΣΕ - Τμήμα Πάτρας, εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρίας, καθώς και υπάλληλοι του ΟΣΕ.

Τι περιλαμβάνει το έργο της επέκτασης του Προαστιακού στην Κάτω Αχαΐα
Το έργο (υποέργα 1 και 2) συνολικού κόστους 5.360.402,58 ευρώ έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσα από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Δυτικής Ελλάδας και Φορέας υλοποίησής του είναι ο ΟΣΕ Α.Ε.
Το συνολικό φυσικό αντικείμενο του έργου (υποέργα 1 και 2) αφορά στην αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής και των αποβάθρων, στην υφιστάμενη μετρική σιδηροδρομική γραμμή του Προαστιακού, στο τμήμα από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Αγίου Ανδρέα έως τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Κάτω Αχαΐας, συνολικού μήκους γραμμών 20,8 χλμ.
Περιλαμβάνει την κατασκευή και διαμόρφωση των στάσεων: Κεντρικός Σταθμός Άγιος Ανδρέας, Ανθείας, Άγιος Γεώργιος (Ιτιές), Παραλία Πατρών 25ης Μαρτίου, Τσαούση –Μιντιλόγλι, Βραχνέικα, Τσουκαλέικα, Αλισσός και Κάτω Αχαΐα. Σε κάθε στάση προβλέπεται η διαμόρφωση αποβάθρας συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής κεκλιμένων διαδρόμων πρόσβασης (ράμπες) των ατόμων με ειδικές ανάγκες και κινητικά προβλήματα, της τοποθέτησης στεγάστρων και εξοπλισμού (καθιστικούς πάγκους, κάδους απορριμμάτων, μπάρες στάθμευσης και ασφάλισης ποδηλάτων), και τον ηλεκτροφωτισμό.
Η υφιστάμενη σιδηροδρομική υποδομή πρόκειται να αναβαθμιστεί για τις ανάγκες της κυκλοφορίας και η ταχύτητα μελέτης για το τμήμα Αγ. Ανδρέας – Κ. Αχαΐα είναι 90km/h.
Προβλέπεται επίσης η ανακατασκευή ορισμένων ισόπεδων διαβάσεων με νέου τύπου από καουτσούκ (τύπου strail) ή οπλισμένο σκυρόδεμα με αντιολισθητική επιφάνεια. Μέρος του έργου αποτελεί και η ενίσχυση της λειτουργίας των τεχνικών της γραμμής και κυρίως η ενίσχυση των βάθρων της Γέφυρας Πείρου.
Τέλος, στο πλαίσιο του έργου θα γίνει προμήθεια και εγκατάσταση νέων Αυτόματων Συστημάτων Ισόπεδων Διαβάσεων (ΑΣΙΔ) καθώς και αποκατάσταση της λειτουργίας υφιστάμενων ΑΣΙΔ στο μήκος του υπό αναβάθμιση τμήματος. Συνολικά θα γίνει εγκατάσταση ή επισκευή σε 32 συνολικά ΑΣΙΔ.

***

Συνάντηση εργασίας σχετικά με την  χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε έργα Διαχείρισης Υδατικών Πόρων

Η διερεύνηση της δυνατότητας ενσωμάτωσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις δομές των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΟΕΒ) βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που έγινε σήμερα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Νίκου Μπαλαμπάνη, και κύριος στόχος από την χρήση των ΑΠΕ σε έργα διαχείρισης Υδατικών Πόρων είναι η εξοικονόμηση ενέργειας από την λειτουργία των υφιστάμενων Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων.
Σε πρώτη φάση έγινε μία προσέγγιση στα σοβαρά θέματα που αφορούν στη λειτουργία των Οργανισμών, καθώς και τις άμεσες ανάγκες και παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν.
Παράλληλα, συμφωνήθηκε η συγκέντρωση στοιχείων που αφορούν τους Ο.Ε.Β., τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διαμορφωθούν προτάσεις για έργα και στη συνέχεια να αναζητηθούν οι σχετικές πηγές χρηματοδότησης.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν Νίκος Μασίκας από το Τμήμα Δομών Περιβάλλοντος Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Μουσταφέρη, Διευθύντρια των ΓΟΕΒ Πηνειού Αλφειού, Θανάσης Πετρόπουλος από τη Μονάδα Β1: Διαχείρισης Πράξεων Αξόνων Προτεραιότητας 1,3,4 του Ε.Π. 2014-2020 της ΕΥΔ/ Ε.Π. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της ΠΔΕ.

***
 Δυναμική η παρουσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην 32η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia 2016»


Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε στην, κορυφαία για την χώρα, 32η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2016, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 18-20 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, παράλληλα με τη Διεθνή Έκθεση Ξενοδοχειακού και Επαγγελματικού Εξοπλισμού, Hotelia.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην ενδυνάμωση του τουριστικού προφίλ της Περιφέρειας και τη μακροπρόθεσμη προσέλκυση τουριστών στην ευρύτερη περιοχή μας. Το περίπτερο της ΠΔΕ είχε μεγάλη επισκεψιμότητα, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να γευτούν τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, καθώς και να παραλάβουν ενημερωτικό υλικό.
Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας, ο οποίος υποδέχθηκε την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Τρυφωνόπουλο και τον Πρόεδρο του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη.
«Στόχος μας είναι η ανάδειξη των τουριστικών  πλεονεκτημάτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μέσα από ένα ευρύ δίκτυο συνεργασιών και συνεργειών όλων των αρμόδιων και εξειδικευμένων σε αυτό το αντικείμενο φορέων. Αρωγός στη προσπάθεια αυτή είναι ο  Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), με τον οποίο εγκαινιάστηκε η έναρξη συνεργασίας για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας μας» τόνισε ο κ. Καρπέτας.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα «Philoxenia hosted buyers programme», κατά το οποίο φιλοξενήθηκαν καταξιωμένοι επαγγελματίες του τουρισμού (Hosted buyers) προερχόμενοι από τους χώρους των «Tour Operators», «MICE», «Corporate» και «media».
Επιπλέον, στη διάρκεια του παραπάνω προγράμματος, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις –«Β2Β meetings»-, όπου στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν πληροφορίες, απόψεις για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας  με ταξιδιωτικούς πράκτορες, μπλόγκερς, tour operators από χώρες όπως η Γερμανία, η Ινδία, η Αμερική, το Βέλγιο, η Βουλγαρία , η Πορτογαλία, η Ρωσία, η Ουκρανία, η Πολωνία, η Τουρκία κ.λπ.

***

Πέντε σημεία street work αύριο στην Πάτρα για την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Η 25η Νοεμβρίου έχει ανακηρυχθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών. Η βία σε βάρος των γυναικών αποτελεί παλιά μάστιγα της κοινωνίας και κατάφορη παραβίαση των βασικών δικαιωμάτων του ανθρώπου.
Στο πλαίσιο της ημέρας αυτής, η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας (ΠΕΠΙΣ) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, διοργανώνει αύριο Παρασκευή από τις 10.30 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι προγράμματα (street work), σε κεντρικά σημεία της Πάτρας.
Τα σημεία, στα οποία θα πραγματοποιηθεί η ενημέρωση του κοινού μέσω της διανομής φυλλαδίων, αλλά και επαφή με εξειδικευμένο προσωπικό είναι:
1.            Ρήγα Φεραίου και Γεροκωστοπούλου (κεντρική εκδήλωση)
2.            Ρήγα Φεραίου και Αγίου Νικολάου
3.            Ρήγα Φεραίου και Παντανάσσης
4.            Πλατεία Γεωργίου (πάνω μέρος)
5.            Πλατεία Γεωργίου (κάτω μέρος)
Οι δράσεις γίνονται με τη συνεργασία και τη συνδρομή φορέων της κοινωνίας όπως:
1.       Ένωση Γυναικών Ελλάδας (ΕΓΕ)
2.       Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας
3.       Τμήμα Νοσηλευτικής, ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας
4.       Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
5.       Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Πάτρας
6.       Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας, Παράρτημα Αχαΐας
7.       Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Βέργη – ΙΕΚ Βέργη
8.       ΑγκαλιάΖΩ, Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου, Παράρτημα Πάτρας

Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας (ΠΕΠΙΣ) Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,
Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας είναι ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και συμμετέχουν οι: Βοηθός Περιφερειάρχη και Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος, Ντία Ζαχαροπούλου – Στούμπου Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε. Αχαΐας (ως εκπρόσωπος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας), Αγγελική Ρούση – Ντζιμάνη (Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Αγρινίου), Ευαγγελία Γιαννοπούλου (εκπρόσωπος Ένωση Γυναικών Ελλάδας – Παράρτημα Αιγίου), Καλλιόπη Μπαρή (ως εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων) και Βασιλική Καραπάνου, γραμματέας της Επιτροπής (υπεύθυνη Ισότητας της Π.Δ.Ε).
Αρμοδιότητες της Επιτροπής είναι:
α) Η μέριμνα και υποστήριξη της ένταξης της ισότητας των φύλων στην αναπτυξιακή πολιτική της Περιφέρειας, λαμβάνοντας υπόψη τις πολιτικές της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών.
β) Η διατύπωση προτάσεων και η εισήγηση προς τα αρμόδια όργανα της Περιφέρειας για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής.
γ) Η εισήγηση προς το Περιφερειακό Συμβούλιο της ένταξης έργων στις Σ.Α.Ε.Π. που προωθούν τα ανωτέρω μέτρα και τις σχετικές δράσεις ενημέρωσης και πληροφόρησης των πολιτών
δ) Η συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, στην Περιφέρεια καθώς και με φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών.

***

Τρία νέα έργα Κοινωνικής Πρόνοιας ύψους πάνω από 5 εκατ. ευρώ στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020»

Τρεις νέες δομές προστίθενται στον κοινωνικό τομέα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να ανταποκριθούμε καλύτερα στις κοινωνικές ανάγκες της περιοχής μας.
Με απόφασή του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας ενέταξε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» τις πράξεις κατασκευής τριών Δομών Κοινωνικής Πρόνοιας, συνολικού προϋπολογισμού πάνω από πέντε (5) εκατ. ευρώ.
Η ενίσχυση των δομών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ιδίως για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, αλλά και για τα άτομα με αναπηρίες και νοητική υστέρηση, βρίσκεται στις προτεραιότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Ειδικότερα πρόκειται για:
1.       «Νέο διώροφο κτίριο με υπόγειο για άτομα με Νοητική Υστέρηση» με Κωδικό ΟΠΣ 5002238 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και κόστος πράξης 2.436.075 ευρώ, θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην Π.Ε. Αχαΐας.
2.       «Ανέγερση μιας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) – Οικοτροφείων του Εργαστηρίου “Παναγία Ελεούσα” στο Αγρίνιο» με Κωδικό ΟΠΣ 5001897 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και κόστος πράξης 1.944.565 ευρώ, θα υλοποιηθεί από τον Δήμο Αγρινίου στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.
3.       «Προσθήκη νέας Πτέρυγας στο Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου» με Κωδικό ΟΠΣ 5002286 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και κόστος πράξης 760.000 ευρώ, θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.
Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης είχε εκδώσει τη σχετική πρόσκληση στις 13 Ιουνίου 2016 για υποβολή και ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», κατατέθηκαν οι τρεις παραπάνω προτάσεις και εντάχθηκαν και οι τρεις.
«Τρία νέα έργα εντάσσονται και δρομολογούνται πλέον για κατασκευή με χρηματοδότηση από το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα με καθαρά ευρωπαϊκούς πόρους» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας συμπληρώνοντας πως «προσπαθούμε να δώσουμε νέα πνοή στην Περιφέρειά μας, να είμαστε χρήσιμοι στα κρίσιμα για τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας. Δε σταματάμε εδώ, συνεχίζουμε να διεκδικούμε ακόμη περισσότερα».
Και κατέληξε ο Περιφερειάρχης: «Αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση για εμάς τις τοπικές και τις περιφερειακές αρχές, ιδίως σε ότι έχει να κάνει με τη μείωση της φτώχειας, την καταπολέμηση της κοινωνικής περιθωριοποίησης και του κοινωνικού αποκλεισμού, την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, η ένταξη τόσων σημαντικών έργων για την τοπική κοινωνία».

«Νέο διώροφο κτίριο με υπόγειο για άτομα με Νοητική Υστέρηση», ΠΕ. Αχαΐας
Η πρόταση χρηματοδότησης υπεβλήθη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Π.Ε. Αχαΐας και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της Πράξης ορίζεται από 20/2/2017 έως 30/6/2020.
Αφορά την ανέγερση νέου διώροφου κτιρίου με υπόγειο, ιδιοκτησίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παίδων χρηζόντων Μέριμνας. Το κτίριο θα ανεγερθεί σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Συλλόγου επί των όδων Ασίνης, Μνασέου και ανωνύμου στο ΟΤ 2593 στην περιοχή Μπεγουλάκι – Μακρυγιάννη εντός της πόλεως των Πατρών.
Η συγκεκριμένη πράξη περιλαμβάνει την ανέγερση κτιρίου για άτομα με νοητική υστέρηση, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, αλλά και τον πλήρη εξοπλισμό του κέντρου με υλικοτεχνικό, αλλά και μηχανολογικό υλικό. Παράλληλα, προβλέπονται και τυχόν αρχαιολογικές ανασκαφές κατά τη διάρκεια της ανέγερσής του.
Προορίζεται για Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με νοητική υστέρηση δυναμικότητας 45 ατόμων.

«Ανέγερση μιας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) – Οικοτροφείων του Εργαστηρίου “Παναγία Ελεούσα” στο Αγρίνιο», Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
Η πρόταση χρηματοδότησης υπεβλήθη από τον Δήμο Αγρινίου και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της Πράξης ορίζεται από 9/1/2017 έως 30/6/2020.
Η νέα ΣΥΔ θα περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο και α’ όροφο και θα περιλαμβάνει κοιτώνες με λουτρά, τουαλέτες, υποδοχή, τραπεζαρία, κουζίνα, ιματιοθήκη, υπόγειο, γραφεία, κοινόχρηστα wc κ.α., ενώ ο περιβάλλοντας χώρος θα είναι διαμορφωμένος με πλακοστρώσεις. Για την είσοδο στο κτίριο θα υφίσταται και ειδική ράμπα για ΑμεΑ.

«Προσθήκη νέας Πτέρυγας στο Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου», Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
Η πρόταση χρηματοδότησης υπεβλήθη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της Πράξης ορίζεται από 15/7/2017 έως 31/5/2020.
Αντικείμενο του έργου είναι η ανέγερση νέας πτέρυγας, με την οποία θα προστεθούν δέκα επιπλέον θάλαμοι διαμονής που θα καλύψουν τις ανάγκες 24 νέων τροφίμων του ιδρύματος.