«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Αντιπλημμυρικά έργα στη Νέδα ξεκινά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Αποκατάσταση και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο

Μετά  τις παρεμβάσεις για την αποκατάσταση και συντήρηση αντιπλημμυρικών έργων στον ποταμό Αχελώο, που ήδη έχουν αρχίσει, αλλά και στην Π.Ε. Αχαΐας και ειδικότερα στον ποταμό Σελινούντα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ξεκινά τις επόμενες ημέρες εργασίες συντήρησης και στον ποταμό Νέδα στην Π.Ε Ηλείας....

Σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας υπέγραψε με τον ανάδοχο και τη παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, τη σύμβαση του έργου «Εργασίες συντήρησης - αποκατάστασης αντιπλημμυρικών έργων ποταμού Νέδα Π.Ε. Ηλείας έτους 2015-2016», συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα ΣΑΕΠ 501/2015 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
«Όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, παρά την οικονομική κρίση, προσπαθούμε με στοχευμένες παρεμβάσεις, στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, να προστατέψουμε τους πολίτες και τις περιουσίες τους από τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα» σημείωσε ο κ. Λύτρας.
Το έργο αυτό προβλέπει συγκεκριμένα συντήρηση και αποκατάσταση των υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων, άρση προσχώσεων κάτω από υφιστάμενα τεχνικά, απομάκρυνση απορριμμάτων, μπαζών ή βλάστησης καθ’ όλο το μήκος  της πεδινής κοίτης, ενίσχυση και αποκατάσταση των υφιστάμενων αναχωμάτων σε σημεία που έχουν καταστραφεί.
Οι εργασίες για την κατασκευή του έργου θα ξεκινήσουν άμεσα και ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από τον ανάδοχο να τελειώσουν στο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που προβλέπει η υπογραφείσα σύμβαση.

Άμεση παρέμβαση για τις ζημιές στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Π.Ε. Ηλείας

Άμεση είναι η παρέμβαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μετά τα προβλήματα που προκλήθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, έπειτα από την έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο και προκάλεσε ζημιές στο οδικό δίκτυο.
Ειδικότερα, στην Επαρχιακή Οδό Σόπι – Χειμαδιού του Δήμου Πύργου, εξαιτίας του μεγάλου όγκου νερού που έπεσε στην περιοχή, φούσκωσε το ρέμα με αποτέλεσμα η παροχή να μην χωρέσει το νερό μέσα στο τεχνικό και έτσι το υπερέβη προξενώντας μεγάλη ζημιά στο οδόστρωμα.
Οι εργασίες ξεκίνησαν ήδη και εντάσσονται στο πλαίσιο της μεγάλης εργολαβίας των τριών εκατομμυρίων ευρώ που γίνεται στο πλαίσιο του Υποέργου: «Συντήρηση – Οδική Ασφάλεια Επαρχιακού Οδικού Δικτύου των Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ήλιδας, Πηνειού, Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ν. Ηλείας 2015-2016».
Στο σημείο βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος με τις τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Ηλείας, ο οποίος συνομίλησε με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων των δύο χωριών, εκφράζοντας τη βούληση και τις εντολές του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, άμεσα να γίνονται παρεμβάσεις όπου χρειάζεται, παρά το γεγονός πως οι πόροι είναι μηδαμινοί.

 ***
 Πρόσκληση στους μελισσοκόμους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – Υποχρεωτική η δήλωση τόπου διαχείμασης και αριθμού κυψελών


Η Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ενημερώνει τους μελισσοκόμους ότι θα πρέπει να δηλώσουν, αφενός μεν τον τόπο διαχείμασης του μελισσοκομείου τους, αφετέρου δε τον αριθμό των κυψέλων που θα διαχειμάσουν σε αυτά.
Η δήλωση θα πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016 στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας.
Η καταγραφή των έτοιμων προς διαχείμαση κυψελών θα γίνεται με αίτηση δήλωσης από όλους τους μελισσοκόμους - κάτοχους μελισσοκομικών βιβλιαρίων.
Η δήλωση είναι υποχρεωτική, διαφορετικά, βάσει νομοθεσίας, θα αποκλείονται από όλα τα επιδοτούμενα μελισσοκομικά προγράμματα (Ενίσχυσης της Δράσης 3.1, Ενίσχυσης της Δράσης 3.2, κ.α).
Η παραπάνω δήλωση είναι ανεξάρτητη από την θεώρηση του μελισσοκομικού βιβλιαρίου.