«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Παύλος Μοσχολιός : Μετάθεση ευθυνών...

Μετάθεση ευθυνών...


Με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στην ΔΕΥΑΑ ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Παύλος Μοσχολιός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Την διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.) ανακοίνωσε η Δημοτική Αρχή Αγρινίου, επειδή οι προτάσεις για ένταξη έργων ύδρευσης της ΔΕΥΑΑ πήγαν σε “λάθος διεύθυνση”, με αποτέλεσμα οι προτάσεις αυτές να μην αξιολογηθούν καν.
Σχετικό δελτίο τύπου είχαμε εκδώσει στις 16-9-2016  (επισυναπτόμενο δελτίο τύπου) , όπου εγκαλούσαμε τη δημοτική αρχή για απραξία!
Το ερώτημα είναι...
εάν με αυτή την Ένορκη Διοικητική Εξέταση θα διερευνηθεί και η ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας της ΔΕΥΑΑ, που χάθηκαν σημαντικοί πόροι για την ύδρευση της πόλης ή θα την πληρώσει μόνο κάποιος "υπαλληλάκος";
Θα εξετασθεί το ενδεχόμενο οι φάκελοι που περιείχαν τις προτάσεις να ήταν “κενοί περιεχομένου”, που έτσι κι' αλλιώς δεν είχαν καμία τύχη στην Περιφέρεια και η διενέργεια της Ε.Δ.Ε. να είναι προσχηματική για να καλυφθούν οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας της ΔΕΥΑΑ;
Σε κάθε περίπτωση η μετάθεση ευθυνών είναι δείγμα ανικανότητας της ηγεσίας να διοικήσει την εταιρεία και δείχνει έλλειψη τόλμης και θάρρους να αναλάβει τις ευθύνες της.
Επειδή τελευταία υπάρχουν αρκετά φαινόμενα απορύθμισης του Δήμου, ηγεσίας και υπηρεσιών, με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, θέλουμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας, γιατί φοβούμαστε ότι τα φαινόμενα τέτοιων “λαθών” θα πολλαπλασιαστούν στο μέλλον.
Και αυτά τα “λάθη” έχουν μεν επιπτώσεις στις εντάξεις νέων έργων, όπως φάνηκε παραπάνω, αλλά μπορεί να οδηγήσουν και σε απεντάξεις δημοπρατημένων από εμάς έργων.
Και αυτό θα ήταν καταστροφικό».

***

Αγρίνιο, 16 Σεπτεμβρίου 2016

Απραξίας συνέχεια ή… αποβολή και με τον κηδεμόνα;

Εννέα έργα ύδρευσης συνολικού προϋπολογισμού 16.780.047,24 ευρώ εντάσσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» σε 9 Δήμους της Περιφέρειας.
Πρόκειται για έργα αντικατάστασης εσωτερικών δικτύων, ανίχνευσης διαρροών και προμήθειας εξοπλισμού για την αύξηση της αποδοτικής χρήσης νερού, καθώς και για τον εκσυγχρονισμό και διαχείριση της λειτουργίας δικτύων ύδρευσης.
Παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Αγρινίου, ο δεύτερος σε μέγεθος Δήμος της Περιφέρειας, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα ύδρευσης, δυστυχώς είναι πάλι απών και στο πρόγραμμα αυτό.
Για την ακρίβεια η πρόταση που εστάλη, χάθηκε στο... δρόμο, γιατί δεν υποβλήθηκε στην αρμόδια υπηρεσία.
Κάθε ημέρα που περνάει δυστυχώς η Δημοτική Αρχή όχι μόνο δείχνει την έλλειψη γνώσης, αλλά και την ανικανότητά της να κατανοήσει τις μεγάλες ευθύνες που έχει η διοίκηση ενός μεγάλου Δήμου.
Ο Δήμος Αγρινίου είναι άρτια οργανωμένος, με υπηρεσίες ικανές να ανταποκριθούν σε τέτοιου είδους προτάσεις, αρκεί βεβαίως και η Δημοτική Αρχή να έχει το όραμα και τη γνώση, προκειμένου να σχεδιάσει, πράγμα το οποίο δυστυχώς δεν συμβαίνει. 
Τα προγράμματα, τα οποία προκηρύσσονται είτε από την Περιφέρεια είτε από άλλους φορείς του κράτους δυστυχώς δεν επανέρχονται και έτσι χάνονται πολύτιμοι πόροι από την πόλη και από την καθημερινότητα των δημοτών και γι' αυτό οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής είναι μεγάλες.