«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 17 Νοέμβρη 2016

Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα διαχείρισης Υγείας και κοινωνικής ενσωμάτωσης Προσφύγων στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας – Στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου


Μία ολοκληρωμένη στρατηγική και πρόγραμμα για την διαχείριση της Υγείας και την κοινωνική ενσωμάτωση των Προσφύγων και των Μεταναστών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σχεδιάστηκε και παρουσιάζεται προς έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Στην πρόσκληση που απέστειλε...
η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αναστασία Τογιοπούλου σημειώνεται πως η συνεδρίαση θα γίνει τη Δευτέρα  21 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 3 μ.μ. στην Πάτρα, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβούλιου στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32 και Αμερικής).
«Πρόκειται για μία στρατηγική που καλύπτει όλες τις πτυχές του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος στην Δυτική Ελλάδα, ένα πρόγραμμα, μοναδικό σε επίπεδο περιφερειακής αυτοδιοίκησης, που αντιμετωπίζει, σε πρώτο βραχυπρόθεσμο επίπεδο, την κρίση αυτή στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Επιζητούμε και στοχεύουμε για την υλοποίηση στη συνεργασία εθελοντών, δομών υγείας, ΟΤΑ, φορείς. Με κάθε πολίτη της Δυτικής Ελλάδας» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Όπως τονίζει ο Βοηθός Περιφερειάρχη για θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος, που θα κάνει και την παρουσίαση του Προγράμματος, ο σχεδιασμός έγινε από το δυναμικό της Περιφέρειας, μέσα από την εμπειρία που διαθέτει και τη γνώση του σε αυτό το σημαντικό θέμα.

***

Κ. Καρπέτας: Σημείο αναφοράς η συμμαχία για το Δίκτυο Επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια – Υπεγράφη το Πρωτόκολλο Συνεργασίας με τον ΣΕΒ Δυτ. Ελλάδας

Σε στενή συνεργασία βρίσκεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο της συμμαχίας για το Δίκτυο Επιχειρηματικότητας στην περιοχή μας.
Σε συνάντηση που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας υπέγραψε μαζί με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δυτικής Ελλάδας Κλεομένη Μπάρλο και τον Διευθυντή Νίκο Κοτσώνη, το Πρωτόκολλο Συνεργασίας για τη δημιουργία του Δικτύου για την Επιχειρηματικότητα στη Δυτική Ελλάδα.
«Η συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων είναι μείζονος σημασίας για την υλοποίηση του πλαισίου δράσεων σε διοικητικό, επιχειρησιακό εκπαιδευτικό, επιστημονικό, ερευνητικό επίπεδο για την ενίσχυση των επιχειρήσεων στο πλαίσιο της πρόσφατης βράβευσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από την Επιτροπή των Περιφερειών της ΕΕ, ως «Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Περιφέρεια 2017» σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Καρπέτας.
Το Δίκτυο που διαμορφώνεται αυτές τις ημέρες με συμμετοχή πολλών φορέων έχει ως αντικείμενο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Δυτική Ελλάδα.
Επιπλέον, κατά τη συνάντηση υπήρξε στενή συνεργασία και έγιναν συγκεκριμένες προτάσεις για τη βιομηχανική πολιτική και άλλα ζητήματα που απασχολούν την επιχειρηματικότητα.
Συμμετείχε επίσης, ο προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδιασμού Περιφερειακής Πολιτικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Σπύρος Παπασπύρου.