«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 56χρονος ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών και λαθραίου καπνού στο Μεσολόγγι  

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων δυο δενδρύλλια κάνναβης  και περισσότερα από 250 γραμμάρια λαθραίου καπνού

Συνελήφθη, χθες (08-11-2016), μεσημέρι, στην Κατοχή Μεσολογγίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 56χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα...
οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες, πραγματοποίησαν έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του δράστη,  όπου βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

•    Δυο δενδρύλλια κάνναβης
•    (45,2) γραμμάρια κάνναβης
•    Μια μεταλλική συσκευή καπνίσματος της ίδιας ουσίας 
•    Ένα μεταλλικό τρίφτη κάνναβης και
•    Μια νάιλον σακούλα, που περιείχε (254) γραμμάρια λαθραίου καπνού.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

***
Συλλήψεις στη Δυτική Ελλάδα για μεταφορά και κατοχή λαθραίου καπνού

Συνελήφθησαν, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, δύο ημεδαποί, ενώ κατασχέθηκαν περισσότερα από (38) κιλά λαθραίου καπνού

Συνελήφθησαν, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, χθες (08-11-2016) το πρωί και το απόγευμα, στην Πεύκη Ηλείας και στην Αμφιλοχία, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 23 και 41 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, πραγματοποίησαν έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 23χρονου, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν μια συσκευασία, η οποία περιείχε λαθραίο καπνό συνολικού βάρους (8.500) γραμμαρίων.
Στη δεύτερη περίπτωση, οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας,  ακινητοποίησαν για αστυνομικό έλεγχο τον 41χρονο και σε έρευνα που ενήργησαν στο αυτοκίνητό του, βρήκαν δυο συσκευασίες, που περιείχαν λαθραίο καπνό συνολικού βάρους (30.100) γραμμαρίων.
Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν τον λαθραίο καπνό και το αυτοκίνητο του δράστη ως μέσο τέλεσης των παράνομων πράξεων του.
Ο 23χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ ο 41χρονος αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν προφορικής εντολής του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για απάτη

    
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστων δραστών,  οι οποίοι, χθες το πρωί, στην Πάτρα, με το πρόσχημα πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος από συγγενικό πρόσωπο, αποπειράθηκαν τηλεφωνικά να εξαπατήσουν 76χρονη ημεδαπή, προκειμένου να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 60.000 ευρώ. Η 76χρονη παρέδωσε το χρηματικό ποσό των 5.500 ευρώ και κοσμήματα συνολικής αξίας 5.000 ευρώ σε άτομο που μετέβη στην οικία της και τα παρέλαβε.  



Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή


    Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι από 04-11-2016 έως 07-11-2016 αφού παραβίασαν παράθυρο  παιδικού δημοτικού σταθμού στην Μυρτιά  Αιγιαλείας, αφαίρεσαν από το εσωτερικό του οικιακές συσκευές αξίας (1.200) ευρώ.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστων δραστών κλοπή

   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λεχαινών  σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή  σε βάρος άγνωστων δραστών, οι οποίοι από την 07-11-2016 έως και 08-11-2016  στα Λεχαινά, αφαίρεσαν από απορριμματοφόρα του  Δήμου Ανδραβίδας, εξακόσια πενήντα (650) λίτρα πετρέλαιο κίνησης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος

   
Συνελήφθη χθες το πρωί στην Αγκινάρα Αιτωλικού από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, 53χρονος ημεδαπός, διότι  κατά την διενέργεια  στοχευμένων  αστυνομικών ελέγχων, διαπιστώθηκε ότι ηλεκτροδοτούσε παράνομα την οικία του.

Σχηματισμός δικογραφίας για απάτη

   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες το πρωί, στη Δάφνη Ναυπακτίας, με το πρόσχημα τακτοποίησης οικονομικής εκκρεμότητας συγγενικού προσώπου 87χρονης ημεδαπής, της απέσπασαν το χρηματικό ποσό των πεντακοσίων (500) ευρώ.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή

   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, 34χρονος ημεδαπός, διότι προσποιούμενος τον ενοικιαστή οικίας  προσέγγισε 80χρονη ημεδαπή και της ζήτησε να του ανταλλάξει το χρηματικό ποσό των εκατό ευρώ που φέρεται να κατείχε με άλλα  χαρτονομίσματα μικρότερης ονομαστικής αξίας. Η ηλικιωμένη πείστηκε από τους ισχυρισμούς του δράστη και όταν πήγε να του παραδώσει  δυο  χαρτονομίσματα των πενήντα  ευρώ, ο τελευταίος της τα αφαίρεσε.