«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη  ημεδαπού  για καταδικαστική απόφαση
  
Συνελήφθη, χθες το πρωί στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, 49χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αγρινίου, σύμφωνα με την οποία...
του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης έντεκα μηνών για ακάλυπτες επιταγές.


Σύλληψη ημεδαπού  για καταδικαστική απόφαση
  
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στο Αγρίνιο,  από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου 34χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε  απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δυτικής Στερεάς Ελλάδος,  σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης (2) ετών για κλοπή.


Σύλληψη αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας για παράβαση του  Τελωνειακού Κώδικα
     
 Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο 87,1 χλμ Ε.Ο Αντιρρίου - Ιωαννίνων
στον Κουβαρά,  από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, 45χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, το οποίο οδηγούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν (1.470) γραμμάρια λαθραίου καπνού.


Σύλληψη τριών ημεδαπών για  παραβάσεις υγειονομικού κανονισμού

 Συνελήφθησαν, χθες το πρωί στη Αμφιλοχία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας και του Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου,  τρεις ημεδαποί, δυο άνδρες και μια γυναίκα, ηλικίας 49, 46 και 30 ετών, αντίστοιχα, οι οποίοι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσαν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, χωρίς να κατέχουν την προβλεπόμενη από την αρμόδια αρχή άδεια λειτουργίας.
 

Σύλληψη τεσσάρων ημεδαπών για παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας
  
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις στο 5ο χιλιόμετρο Επαρχιακής Οδού Παιναιτωλίου -  Καινουργίου, στο Αγρίνιο και στην Βόνιτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας και του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, τέσσερις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 22, 20, 54 και 28 ετών, οι οποίοι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι οδηγούσαν οχήματα,  χωρίς να κατέχουν  άδειας ικανότητας οδήγησης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για απόπειρα εκβίασης σε συνδυασμό με παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

 Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα εκβίασης και παράνομη οπλοχρησία, σε βάρος 37χρονου ημεδαπού, ο οποίος ενεργώντας για λογαριασμό αγνώστου δράστη, σύμφωνα με καταγγελία ημεδαπού, τους τελευταίους δύο μήνες, του απαίτησε εκβιαστικά, απειλώντας ότι θα προκαλέσει βλάβη, τόσο στον τελευταίο και την οικογένεια του,  όσο και στην περιουσία του, το χρηματικό ποσό των (8.000) ευρώ. Σύμφωνα με την καταγγελία του παθόντα ο 37χρονος, τον είχε απειλήσει με πιστόλι, ενώ του είχε προκαλέσει και σωματικές βλάβες.


Σύλληψη ενός ημεδαπού για καταδικαστικές αποφάσεις
  
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στην Κάτω Αχαία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, 42χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης οκτώ (8) ετών και χρηματική ποινή  δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ, καθώς και  βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, που διατάσσει τη σύλληψη και την προσωρινή κράτηση του.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα
  
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο 2Ο χ.λ.μ. Λεχαινών – Κυλλήνης στη Μυρσίνη Ηλείας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λεχαινών, 26χρονος ημεδαπός, ο οποίος στον προαναφερόμενο τόπο, οδηγώντας αυτοκίνητο συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που οδηγούσε 40χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανατηφόρο τραυματισμό του τελευταίου και τον τραυματισμό ενός 52χρονου ημεδαπού, που ήταν συνεπιβάτης στο αυτοκίνητο του 26χρονου. Διενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Λεχαινών για την αιτία και τις συνθήκες του τροχαίου ατυχήματος.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή
  
Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή  σε βάρος αγνώστων  δραστών, οι οποίοι χθες το μεσημέρι, στη Γαστούνη, παραβίασαν πόρτα Δημόσιας Υπηρεσίας, εισήλθαν στο εσωτερικό της και αφαίρεσαν απροσδιόριστη ποσότητα  πετρελαίου  από δεξαμενή.


Σύλληψη ενός ημεδαπού για κλοπή

Συνελήφθη, χθες το βράδυ στην Γαστούνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, 27χρονος ημεδαπός, ο οποίος προχθές στην Αμαλιάδα είχε αφαιρέσει δίκυκλο μοτοποδήλατο ιδιοκτησίας ημεδαπού.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας για απάτη
  
Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος δυο αγνώστων δραστών, (ένας άνδρας και μια γυναίκα), οι οποίοι χθες το πρωί στην Μακύνεια, επιβαίνοντες σε αυτοκίνητο, προσέγγισαν 82χρονη ημεδαπή και με το πρόσχημα της διεκπεραίωσης υπόθεσης της κόρης της, εισήλθαν στην οικία της και της  απέσπασαν το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ. Οι δράστες αναζητούνται.

Σύλληψη ενός ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
  
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στο Αιτωλικό, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, 36χρονος ημεδαπός διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Μεσολογγίου, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης οκτώ (8) μηνών, για υπεξαίρεση.


***
Τη Λέσβο επισκέφθηκε ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος επισκέφθηκε χθες Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016 τη Λέσβο, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγο Εμμανουήλ Γρηγοράκη.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συμμετοχής σε ενημερωτική εκστρατεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.), καθώς και σειράς επαφών με τοπικούς Φορείς και Υπηρεσίες σχετικά με τη διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος.

Ο κ. Φιλιππάκος αρχικά μετέβη στο κτήριο του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, όπου συμμετείχε σε εκδήλωση του Γραφείου Δ.Ο.Μ. Ελλάδας, στο πλαίσιο ενημερωτικής εκστρατείας στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, με θέμα την «Εφαρμογή των Υποβοηθούμενων Εθελούσιων Επιστροφών, Συμπεριλαμβανομένων Μέτρων Επανένταξης».

Παρόντες ήταν ο οργανωτής της εκδήλωσης και επικεφαλής του Γραφείου Δ.Ο.Μ. Ελλάδας, Δανιήλ Εσδράς, συνοδευόμενος από στελέχη του οργανισμού και ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χρύσανθος Αργυρίου. Στόχος της ενημερωτικής εκδήλωσης είναι η συνέχιση της εφαρμογής του προγράμματος επιστροφών, μέσω της συζήτησης και διεύρυνσης τρόπων συνεργασίας με τοπικούς φορείς και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.

Στη συνέχεια ο κ. Φιλιππάκος πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Γιαννέλη, και έπειτα επισκέφθηκε την έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, όπου τον υποδέχθηκαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής, Υποστράτηγος Νικόλαος Χριστοφάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, Αστυνομικός Διευθυντής Ανδρέας Στεφάνου, καθώς και αστυνομικό προσωπικό όλων των βαθμίδων. Επιπλέον, παρέστησαν ο Περιφερειακός Διοικητής Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Βορείου Αιγαίου, Αρχιπλοίαρχος Νικόλαος Αρμπουνιώτης και ο Κεντρικός Λιμενάρχης Μυτιλήνης, Πλοίαρχος Νικόλαος Πασσάδης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Φιλιππάκος απηύθυνε χαιρετισμό, άκουσε τα προβλήματα του αστυνομικού προσωπικού και ενημερώθηκε για τα θέματα αρμοδιότητάς του, που απασχολούν τις τοπικές Υπηρεσίες σχετικά με τη διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος.
Τέλος, ο κ. Φιλιππάκος επισκέφθηκε την Προσωρινή Δομή Φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ και το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης Υπηκοότητας στη Μόρια.

 ***
Συμπληρωματική ενημέρωση σχετικά με υπόθεση σχηματισμού δικογραφίας τακτικής διαδικασίας, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε βάρος ιστότοπου παροχής υπηρεσιών τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύουΣε συνέχεια του από 27 Σεπτεμβρίου 2016 Δελτίου Τύπου μας, που αφορούσε σε υπόθεση σχηματισμού δικογραφίας τακτικής διαδικασίας, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε βάρος ιστότοπου παροχής υπηρεσιών τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου, που παρείχε υπηρεσίες χωρίς νόμιμη άδεια, με σχετική απόφαση της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, συμπεριλήφθη στη 13η έκδοση της Blacklist της Ε.Ε.Ε.Π.Σημειώνεται ότι όσοι ιστότοποι είναι εγγεγραμμένοι στη Blacklist, τους επιβάλλεται απαγόρευση πρόσβασης από ελληνική IP, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Οι δε πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου (ISPs), διακόπτουν άμεσα, με τη γνωστοποίηση της Blacklist, την πρόσβαση σε όλους τους ιστοτόπους/ονόματα χώρου που έχουν εγγραφεί στον κατάλογο.Με αφορμή τα προαναφερόμενα εφιστάται ιδιαίτερα η προσοχή στο κοινό:·      να μην συμμετέχουν σε τυχερά παίγνια μέσω παρένθετων φυσικών ή νομικών προσώπων, διότι ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος να πέσουν θύματα παραπλάνησης και απάτης,

·      να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή κατά την επιλογή των ιστοτόπων, στα παίγνια των οποίων ενδιαφέρονται να συμμετέχουν και

·      να συμβουλεύονται πάντοτε την τρέχουσα έκδοση της Blacklist που είναι αναρτημένη στον ιστότοπο της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.).Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

·        Τηλεφωνικά: 11188

·        Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

·        Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

·        Μέσω twitter: @CyberAlertGR