«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 18 Νοέμβρη 2016

Αντιστοίχιση – αντικατάσταση επαγγελματικών αδειών ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων


Η Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει για τη διαδικασία της αντιστοίχισης – αντικατάστασης των επαγγελματικών αδειών ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.
Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Π.Δ.108/2013 (ΦΕΚ 141/Α) σε εξουσιοδότηση του Νόμου 3982/2011 περί άσκησης τεχνικών επαγγελμάτων, οι υφιστάμενες άδειες ηλεκτρολόγων αντιστοιχίζονται - αντικαθίστανται ως εξής:

α. Εάν η ημερομηνία θεώρησης της υφιστάμενης άδειας δεν έχει παρέλθει, προκειμένου να γίνει η αντικατάσταση – αντιστοίχιση απαιτείται παράβολο ποσού δέκα (10) ευρώ.
β. Εάν η ημερομηνία θεώρησης της υφιστάμενης άδειας έχει παρέλθει προκειμένου να γίνει η αντικατάσταση – αντιστοίχιση απαιτείται:
• Παράβολο διακοσίων (200) ευρώ αν η καθυστέρηση δεν υπερβαίνει το ένα (1) έτος ή Παράβολο τετρακοσίων (400) ευρώ αν η καθυστέρηση υπερβαίνει το ένα (1) έτος , αλλά είναι μικρότερη των πέντε (5) ετών και
• i) Βεβαίωση υπηρεσίας δύο (2) ετών, από αντίστοιχο εργοδότη, ή
   ii)εφόσον πρόκειται για ελεύθερο επαγγελματία, αντίγραφα εκκαθαριστικών φορολογικών δηλώσεων ή κατάσταση τιμολογίων, η οποία για κάθε τιμολόγιο αναφέρει την ημερομηνία έκδοσης και τον αριθμό του τιμολογίου, σχετικά με την παροχή αντίστοιχων υπηρεσιών.
γ. Εάν η καθυστέρηση θεώρησης της άδειας, έχει ξεπεράσει τα πέντε έτη ή εάν ο ενδιαφερόμενος αδυνατεί να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, η άδεια ανακαλείται και, προκειμένου ο ενδιαφερόμενος να έχει το δικαίωμα άσκησης της αντίστοιχης επαγγελματικής δραστηριότητας, οφείλει να εφοδιαστεί με νέα άδεια, η οποία εκδίδεται ύστερα από επιτυχή εξέταση, καταβάλλοντας τα προβλεπόμενα παράβολα.
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι όπως προσέλθουν στις Διευθύνσεις Ανάπτυξης των Π.Ε. Αχαΐας (Πάτρα), Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας (Μεσολόγγι, Αγρίνιο), Π.Ε Ηλείας (Πύργος) προκειμένου να προβούν στην αντιστοίχιση- αντικατάσταση των επαγγελματικών άδειών τους σύμφωνα με το άρθρο 14 του Π.Δ.108/2013.


***

Γιορτάζουν τη Δευτέρα οι Ένοπλες Δυνάμεις– Το πρόγραμμα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου, ανήμερα της Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, γιορτάζεται η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων σε ολόκληρη την επικράτεια, για να τιμηθεί η προσφορά τους.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα εκδηλώσεις στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, για να εορτασθεί η Ημέρα με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα.

Στην Πάτρα
8 π.μ. Επίσημη έπαρση της σημαίας στην προβλήτα Αγίου Νικολάου με  τη συμμετοχή του Τιμητικού Στρατιωτικού Αγήματος και της Μουσικής του Δήμου Πατρέων.
11 π.μ. Τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Πατρών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου. Ομιλία από εκπρόσωπο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών.
Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ελευθερίας Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην πλατεία Όλγας), σιγή ενός λεπτού - ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
5.10 μ.μ. Υποστολή της σημαίας.

Στην Ι.Π. Μεσολογγίου
7 π.μ. Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών της πόλεως.
8 π.μ. Επίσημη έπαρση της Σημαίας στην κεντρική πλατεία της πόλεως του Μεσολογγίου. Μουσική του Δήμου θα περιέλθει τους κεντρικούς δρόμους εκτελώντας θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια.
10.30 π.μ. Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυριδώνος χοροστατούντος του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά (10.25 το πέρας προσέλευσης επισήμων). Ομιλία για τη σημασία του εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων από εκπαιδευτικό της Β’θμιας .
11 π.μ. Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων (Τρίγωνο).
4.45 μ.μ. Επίσημη υποστολή Σημαίας.

Στον Πύργο
8 π.μ. Έπαρση σημαίας στο μνημείο Ηρώων, με συμμετοχή στρατιωτικού αγήματος και φιλαρμονικής «Απόλλων».
10 π.μ. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού. Σχετική ομιλία από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν. Ηλείας.
Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων. Ενός  λεπτού σιγή, ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
5 μ.μ. Υποστολή σημαίας.