«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ


Τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό  ημεδαπού
  
Από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μεσολογγίου σχηματίστηκε δικογραφία για τροχαίο ατύχημα, που έλαβε χώρα χθες το μεσημέρι, στο Μεσολόγγι, κατά το οποίο δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 22χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με φορτηγό που οδηγούσε 52χρονος, υπήκοος Αλβανίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο δικυκλιστής. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου Πατρών. 
  
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστων δραστών για κλοπή
  
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι από 15/10/2016 έως 23/11/2016 αφαίρεσαν...
από οικία 56χρονης ημεδαπής στο Αγρίνιο, το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ και κοσμήματα συνολικής αξίας (5.000) ευρώ.


Σύλληψη  ημεδαπού για οπλοκατοχή
  
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στο Στράτο Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, 59χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε κατάστημα ιδιοκτησίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο κυνηγετικά όπλα, χωρίς να έχει προβεί στην ανανέωση της άδειας κατοχής τους.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστων δραστών για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς
  
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστων δραστών, οι οποίοι  από 25-11-2016 έως 28-11-2016, στο Αγρίνιο, παραβίασαν παράθυρο σχολικού συγκροτήματος, εισήλθαν στο εσωτερικό του και  προκάλεσαν φθορές, συνολικής αξίας (1.500) ευρώ.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό  ημεδαπού
   
Από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πατρών, σχηματίστηκε δικογραφία για θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, που έλαβε χώρα χθες το πρωί, στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου, στο ύψος της Ράχης Δυτικής Αχαΐας, κατά το οποίο αυτοκίνητο που οδηγούσε 74χρονος ημεδαπός, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, κατά την προσπέραση ομόρροπα κινούμενου φορτηγού που οδηγούσε 23χρονος ημεδαπός και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που οδηγούσε 67χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του τελευταίου. Επιπλέον, τραυματίστηκε ο 74χρονος και ο 23χρονος που διακομίσθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της Πάτρας. Ενεργείται προανάκριση για αίτια του τροχαίου ατυχήματος από το Τμήμα Τροχαίας Πατρών. 
  

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη  για παράβαση του νόμου περί προστασίας ζώων συντροφιάς
   
Από αστυνομικούς του Δ΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί προστασίας των ζώων, σε βάρος αγνώστου δράστη, ο οποίος,  σύμφωνα με καταγγελία 54χρονης ημεδαπής, τους τελευταίους έξι μήνες διατηρεί σε αγρόκτημα στην περιοχή του Μιντιλογλίου σκύλο χωρίς να του παρέχει τις κατάλληλες συνθήκες για τη διαβίωσή του. Ο δράστης αναζητείται.


***
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, επισκέπτεται τη Δυτική Ελλάδα
Στο πλαίσιο της επίσκεψης πραγματοποιεί σειρά συναντήσεων και επαφών με υπηρεσιακούς παράγοντες και τοπικούς Φορείς

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, συνεχίζοντας τον κύκλο των επισκέψεων του στην Περιφέρεια, επισκέπτεται τη Δυτική Ελλάδα, πραγματοποιώντας σειρά συναντήσεων και επαφών με υπηρεσιακούς παράγοντες και τοπικούς Φορείς.
Χθες (28 Νοέμβριου 2016), συνοδευόμενος από τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, επισκέφτηκε αρχικά την έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας.
Τον υποδέχτηκε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγος Φώτιος Τσόλκας και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, Ταξίαρχος Ιωάννης Σεϊντής.
Ο κ. Αρχηγός πραγματοποίησε ομιλία στους Αξιωματικούς των Υπηρεσιών της Αχαΐας και ακολούθησε συνάντηση του με τα Προεδρεία των Συνδικαλιστικών Ενώσεων Αξιωματικών Δυτικής Ελλάδας και Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας.  
Στη συνέχεια επισκέφτηκε διαδοχικά το Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστο Νικολάου, τον Μητροπολίτη Ηλείας Σεβασμιώτατο κ.κ. Γερμανό και το Δήμαρχο Πύργου κ. Γαβρίλη Λιάτση.

Ακολούθως επισκέφτηκε τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας στον Πύργο, όπου τον υποδέχτηκε ο Διευθυντής της, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος και πραγματοποίησε ομιλία στους Αξιωματικούς των Υπηρεσιών.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο της Τοπικής Διοίκησης ΙΡΑ και μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης ΙΡΑ, Υποστράτηγο (ε.α.) Νικόλαο Μαρούντα, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, Υπαστυνόμο Α’ Ηλία Παναγούλη και τον Πρόεδρο των απόστρατων αστυνομικών Ηλείας, κ. Χρήστο Θαλασσοχώρη.
Ο κ. Αρχηγός, ολοκληρώνοντας τις χθεσινές συναντήσεις του, επισκέφτηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα, τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγο (ε.α.) Δημήτριο Δραβίλα και τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Κωνσταντίνο Πελετίδη.
Κατά τη διάρκεια των παραπάνω επισκέψεων και συναντήσεων ο κ. Αρχηγός είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί εκτενώς σε θέματα αστυνομικού και ευρύτερου ενδιαφέροντος, που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες των περιοχών αυτών καθώς και το αστυνομικό προσωπικό που υπηρετεί στις περιοχές της Αχαΐας και της Ηλείας.
Οι επισκέψεις του κ. Αρχηγού συνεχίζονται σήμερα σε αστυνομικές Υπηρεσίες και Φορείς της Αιτωλοακαρνανίας.


***
Στο Ναύπλιο για τον εορτασμό της Άλωσης του Παλαμηδίου και της Απελευθέρωσης της Πόλης παρέστη ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Τζανέτος Φιλιππάκος


Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος παραβρέθηκε στο Ναύπλιο χθες, Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση για την 194η επέτειο της Άλωσης του Παλαμηδιού και της Απελευθέρωσης της Πόλης του Ναυπλίου από τους Οθωμανούς.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ.κ. Νεκτάριος χοροστάτησε στη δοξολογία που πραγματοποιήθηκε το πρωί, στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.
Ο Τζανέτος Φιλιππάκος μετέβη στον ανδριάντα του Στάϊκου Σταϊκόπουλου, του ηρωικού Απελευθερωτή του Ναυπλίου, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατέθεσε στεφάνι.
Παρόντες στις επετειακές εκδηλώσεις ήταν επίσης οι Βουλευτές Αργολίδας Γ. Γκιόλας, Γ. Ανδριανός και Γ. Μανιάτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τ. Χειβιδόπουλος, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» Θ. Σπαντιδέας, εκπρόσωποι των αστυνομικών, λιμενικών και στρατιωτικών αρχών του Νομού και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι, καθώς και κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης του Ναυπλίου.
Με το πέρας των εκδηλώσεων ο Τζανέτος Φιλιππάκος, τόνισε μεταξύ άλλων: «Σήμερα είναι ημέρα δόξας για την πατρίδα μας. Είναι μια ημέρα δόξας για την ιστορία μας. Η Επανάσταση του 1821 δείχνει την πίστη του Ελληνικού Έθνους στα ιδανικά της Ελευθερίας, της Φιλοπατρίας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας. Όλοι οι Έλληνες, ενωμένοι, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Η πατρίδα μας έρχεται από μακριά και πρέπει να προχωρήσει μακρύτερα. Χρόνια πολλά σε όλους τους Ναυπλιώτες και τις Ναυπλιώτισσες. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες».

***
Στοχευμένους ελέγχους πραγματοποίησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για τη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας
Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής.
Κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, διενήργησαν κατά το χρονικό διάστημα 19 έως 26/11/2016 ελέγχους σε επιχειρήσεις- καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε ιατρεία, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Συνολικά διενεργήθηκαν έλεγχοι σε (12) επιχειρήσεις-καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και (3) ιατρεία, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε (2) περιπτώσεις και πιο συγκεκριμένα:
         Σε καφετέρια, διαπιστώθηκε η μη έκδοση (46) αποδείξεων λιανικής πώλησης και κατελήφθησαν να απασχολούνται (9) εργαζόμενοι για τους οποίους δεν επεδείχθησαν οι πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.
         Σε εστιατόριο-ψητοπωλείο, διαπιστώθηκε να απασχολούνται (17) εργαζόμενοι για τους οποίους δεν επεδείχθησαν οι πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Για τις ανωτέρω παραβάσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Ι.Κ.Α., Σ.ΕΠ.Ε.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών προστίμων.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.