«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν οι ληστές των πρατηρίων υγρών καυσίμων στην Ηλεία 

Πρόκειται για δυο ημεδαπούς άνδρες, ηλικίας 27 και 24 ετών, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο που είχαν χρησιμοποιήσει

Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Αμαλιάδας

Συνελήφθησαν, σήμερα το πρωί στην Αμαλιάδα και στον Πύργο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 27 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Αμαλιάδας.

Για την υπόθεση αυτή είχε σχηματιστεί, σε βάρος των δύο δραστών, από τους αστυνομικούς των προαναφερόμενων Υπηρεσιών, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία, για ληστεία και παράνομη οπλοχρησία.

Ειδικότερα...
οι δυο δράστες την 09-11-2016 το βράδυ, στο Λατίφι Αμαλιάδας, μετέβησαν με αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 24χρονος, σε πρατήριο υγρών καυσίμων, όπου αφού αποβιβάστηκε ο 27χρονος, ο οποίος είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του φορώντας ένα σκουρόχρωμο προστατευτικό ένδυμα λαιμού και με την απειλή όπλου, αποπειράθηκε να αποσπάσει χρήματα από υπάλληλο του πρατηρίου, χωρίς να το καταφέρει.
Στην δεύτερη περίπτωση, στην Φιλοθέη Πύργου οι δυο δράστες μετέβησαν με το ίδιο αυτοκίνητο σε πρατήριο υγρών καυσίμων, όπου με την ίδια ακριβώς μεθοδολογία, ακινητοποίησαν 55χρονο υπάλληλο και του απέσπασαν το χρηματικό ποσό των τριακοσίων ευρώ.
Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες είναι δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 27 και 24 ετών,  ενώ το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν στις ληστείες, ανήκει σε 40χρονη ημεδαπή. 
Σε έρευνα που ακολούθησε,  παρουσία δικαστικού λειτουργού,  στην οικία του 24χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τέσσερις κροτίδες και μια κυνηγετική καραμπίνα, ενώ στην οικία της 40χρονης κατέσχεσαν το αυτοκίνητο της, ως μέσο τέλεσης της αξιόποινης πράξης, ένα κινητό τηλέφωνο, ένα σκουρόχρωμο προστατευτικό ένδυμα λαιμού και άλλα ενδύματα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον  Ανακριτή Αμαλιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ενός ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, προχθές το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαίας,  32χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα βουπρενορφίνης.  


Σύλληψη μιας ημεδαπής για καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου

   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στην Πάτρα,  από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, 52χρονη ημεδαπή, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που της διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, σύμφωνα με την οποία της είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών για κλοπή και πλαστογραφία. 


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστου δράστη για κλοπή

   
Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία  σε βάρος αγνώστου δράστη για κλοπή, ο οποίος προχθές παραβίασε κεντρική πόρτα μονοκατοικίας 43χρονου ημεδαπού  με τη χρήση σιδερένιου λοστού και αφαίρεσε  (30) χρυσές λίρες και χρυσά κοσμήματα, συνολικής αξίας (25.000) ευρώ. Ο δράστης αναζητείται.

Σύλληψη τεσσάρων  ημεδαπών για απόπειρα κλοπής
   
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 16, 18, 30 και 22 ετών, οι οποίοι ενεργώντας από κοινού, επιχείρησαν να εισέλθουν  σε οικία ημεδαπού στην Πάτρα, πλην όμως δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την πράξη τους, διότι έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη. Οι δράστες κινούνταν με αυτοκίνητο, το οποίο  κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αξιόποινης πράξης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος  αγνώστου δράστη για απάτη

    
Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστου δράστη, ο οποίος την 03-11-2016 κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με 53χρονο ημεδαπό και προφασιζόμενος ιδιοκτήτη καταστήματος   πώλησης τροφίμων, που εδρεύει στην Αττική, συμφώνησε να προβεί στην πώληση χιλίων διακοσίων (1.200) κιλών γαλακτοκομικού προϊόντος, έναντι του χρηματικού ποσού των (7.051,20) ευρώ. Ο 53χρονος την 12-11-2016, έπειτα από συναλλαγή που είχε στη Γαστούνη με το δράστη, αφού παρέδωσε τα προϊόντα, έλαβε τραπεζική επιταγή, η οποία διαπίστωσε ότι τυγχάνει πλαστή. Ο δράστης αναζητείται. 



Σύλληψη ενός ημεδαπού για οπλοκατοχή

   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στον Ανθόπυργο Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, 24χρονος ημεδαπός, διότι σε έλεγχο που ενεργήθηκε στην οικία του,  παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα  κυνηγετικό όπλο ιδιοκτησίας του πατέρα του, το οποίο κατείχε χωρίς να έχει προβεί στην ανανέωση της άδειας κατοχής και τέσσερις κροτίδες.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπής για κλοπή


   
Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος 21χρονης ημεδαπής, η οποία διαμένοντας ως ενοικιάστρια, σε  διαμέρισμα 57χρονης ημεδαπής, την 25/10/ 2016, την 08/11/2016 και την 11/11/2016 εισήλθε στην οικία της και αφαίρεσε από ντουλάπα υπνοδωματίου το  χρηματικό ποσό των (1.860) ευρώ.  Σε σωματική έρευνα που της ενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή της και κατασχέθηκαν πενήντα (50) ευρώ, ενώ σε νομότυπη έρευνα στην οικία της, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (450)  ευρώ.


Σύλληψη ενός  αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας για καταδικαστική  απόφαση

.   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο  που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Α΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιώς, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, για παραβίαση αναστολής.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ



Τροχαίο ατύχημα με  θανατηφόρο τραυματισμό ενός ατόμου

   
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μεσολογγίου σχηματίστηκε δικογραφία για θανατηφόρο  τροχαίο ατύχημα,  που έλαβε χώρα χθες το μεσημέρι στην Νέα Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, κατά το οποίο ιδιωτικής χρήσεως επιβατηγό,  που οδηγούσε 80χρονος ημεδαπός συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με φορτηγό,  που οδηγούσε 43χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 80χρονου. Ενεργείται προανάκριση για τα αίτια του ατυχήματος.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ



Σύλληψη  τριών  ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών


   
Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της  Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας,  τρεις ημεδαποί, ηλικίας 25, 30 και 38 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε όχημα στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκε και κατασχέθηκε μια συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης.