«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 15 Νοέμβρη 2016

Στην Παγκόσμια Διάσκεψη (COP22) του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Στην 22η Διάσκεψη των Συμβαλλόμενων Μερών (COP22) της Σύμβασης - Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (UNFCCC) που γίνεται στην πόλη Μαρακές στο Μαρόκο 7-18 Νοεμβρίου βρίσκεται ο Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων Γιώργος Αγγελόπουλος.

Ο κ. Αγγελόπουλος συμμετείχε χθες στη Διάσκεψη Κορυφής για το Κλίμα και την Ενέργεια των Ηγετών Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αλλά και τη Διαμεσογειακή Επιτροπή της CPMR, στην οποία η Περιφέρειά μας κατέχει την προεδρία.
«Η COP22 συνεχίζει στις βάσεις της Συμφωνίας που επιτεύχθηκε πέρσι το Δεκέμβριο στο Παρίσι (COP21) και επικεντρώνεται σε συγκεκριμένες δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ιδίως για τη διαφάνεια, την προσαρμογή, την καινοτομία και τη δημιουργία ικανοτήτων για την αντιμετώπιση απωλειών και καταστροφών» σημείωσε ο Βοηθός Περιφερειάρχη κ. Αγγελόπουλος, προσθέτοντας πως «Η COP22 δίνει ιδιαίτερη σημασία στο ρόλο των Περιφερειών και των Πόλεων για την υλοποίηση της Συμφωνίας του Παρισιού και επικεντρώνει στις χρηματοδοτικές ροές και μηχανισμούς που απαιτούνται. Επίσης, υπογραμμίζει την ιδιαίτερη σημασία που έχει η Μεσόγειος και προχωρά στη διαμόρφωση μιας κοινής ατζέντας για την Κλιματική Αλλαγή στην περιοχή».
Στο πλαίσιο της Διάσκεψης παρουσιάστηκε η επέκταση του Συμφώνου των Δήμων και Περιφερειών για την Ενέργεια και Κλιματική Αλλαγή που είχε ξεκινήσει η Επιτροπή των Περιφερειών σε παγκόσμια κλίμακα υπό τον ΟΗΕ.
Τέλος, η Διάσκεψη ενέκρινε τη Διακήρυξη του Μαρακές που είναι ένας οδικός χάρτης για την χρηματοδότηση των τοπικών δράσεων για την κλιματική αλλαγή.
«Είναι μεγάλη τιμή, αλλά παράλληλα και ευθύνη να εκπροσωπείς την Περιφέρειά σου, τη χώρα σου, αλλά και τις Περιφέρειες της Μεσογείου σε μία τόσο σημαντική διοργάνωση. Με τη Διακήρυξη του Μαρακές, οι εκπρόσωποι Δήμων και Περιφερειών από 114 χώρες του κόσμου καλωσορίζουμε το ιστορικό γεγονός, τη Συμφωνία του Παρισιού, που τέθηκε επίσημα σε εφαρμογή στις 4 Νοέμβριου 2016, επιβεβαιώνουμε το ρόλο των τοπικών και Περιφερειακών Αρχών ως βασικών εταίρων των κυβερνήσεων στη μάχη για το Κλίμα και καλούμε για την εφαρμογή χρηματοδοτικών μηχανισμών που θα ενισχύσουν δράσεις για τη βιώσιμη προσαρμογή των περιοχών μας για την μετάβαση σε μία οικονομία χαμηλών εκπομπών» σημείωσε ο Γιώργος Αγγελόπουλος.
Σήμερα ο κ. Αγγελόπουλος θα συμμετάσχει στην συνάντηση της ARLEM για το Κλίμα και την βιώσιμη αστική ανάπτυξη, καθώς και στο συνέδριο που διοργανώνει για την διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου κλιματικής διακυβέρνησης.

***

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει και συμμετέχει στο «Κάλεσμα Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης» της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πάτρας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έχοντας θέσει ως προτεραιότητα και στρατηγική πολιτική της μέσα από πληθώρα δράσεων και έργων, την ανακούφιση των συμπολιτών μας, την άρση των ανισοτήτων και την καταπολέμηση της φτώχειας που έχουν προκληθεί από την κρίση, στηρίζει κάθε προσπάθεια που γίνεται από φορέα προς αυτή την κατεύθυνση.
Σήμερα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας συναντήθηκε με την πρόεδρο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου της Πάτρας Φωτεινή Συριώτη – Κυπραίου, δηλώνοντας τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο «Κάλεσμα Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης» που έχουν κάνει για να συγκεντρώσουν είδη που έχουν ανάγκη οι μαθητές της περιοχής.
«Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να παρέχουμε μια ανάσα σε όλους όσοι έχουν ανάγκη. Σχεδιάζουμε δράσεις, αλλά δε σταματάμε να διεκδικούμε ακόμα περισσότερες. Στηρίζουμε την τοπική κοινωνία και είμαστε στο πλευρό όλων των Συλλόγων, Φορέων, Ενώσεων που δείχνουν την ευαισθησία τους. Καλούμε όλους πολίτες και φορείς να προσφέρουν για τους μαθητές μας, τους πιο αδύναμους κρίκους σε αυτή την κρίση» σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας απευθυνόμενος προς όλους τους πολίτες.
Τα τρόφιμα θα παραδοθούν από την Ένωση Γονέων της Πάτρας στον Κοινωνικό Τομέα του Δήμου Πατρέων που διαθέτει το μητρώο συμπολιτών μας που αντιμετωπίζει προβλήματα, ο οποίος και θα διανείμει τα τρόφιμα στους γονείς των μαθητών.
«Δυστυχώς στην Πάτρα οι μαθητές στους οποίους παρουσιάζεται πρόβλημα, υπερβαίνουν τους 2.000» συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης.
Ειδικότερα, η Ένωση καλεί τους Συλλόγους Γονέων, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, αλλά και κάθε ευαισθητοποιημένο συμπολίτη, να στηρίξουν την πρωτοβουλία, ώστε να συγκεντρώσουν τα παρακάτω είδη για μαθητές του Δήμου που έχουν ανάγκη:
- Γάλα (μακράς διάρκειας)
- Δημητριακά
- Μαρμελάδα
- Μέλι
- Φρυγανιές
- Μπισκότα.
Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνει στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης στην Πάτρα στις 18 και 21 Νοεμβρίου από 10 το πρωί έως 12 το μεσημέρι και από 6 έως 8 το απόγευμα.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο ταμίας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Τίμος Πατρινός και η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Διονυσία Μαράτου.***
Το πρόγραμμα για την Επέτειο της 17ης Νοεμβρίου 1973 στην Πάτρα


Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, κατά τον φετινό εορτασμό της Επετείου για την εξέγερση της «17ης Νοεμβρίου 1973», διοργανώνει την Πέμπτη στην Πάτρα τις εξής εκδηλώσεις:
11.00 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Ηρώων Πολυτεχνείου και Δημοκρατίας (Τερψιθέα) από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδος – Ιονίου, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμαρχο Πατρέων και άλλους φορείς της Π.Ε.
11.30 μ.μ. Κατάθεση στεφάνων στην παλαιά Ασφάλεια στην οδό Κανακάρη.
1 μ.μ. Στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θα γίνουν ομιλίες με την φροντίδα των Διευθυντών.
Παράλληλα, σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα θα γίνουν επίκαιρες ομιλίες και εκδηλώσεις, σύμφωνα με το ωράριο λειτουργίας τους.