«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 21 Νοέμβρη 2016

Με λαμπρότητα η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων στην Π.Ε. Αχαΐας


Με κάθε επισημότητα εορτάστηκαν τα Εισόδια της Θεοτόκου και η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Η Ορθόδοξη Πίστη και οι ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας μας, άρρηκτα συνδεδεμένες εορτάζουν σήμερα, 21 Νοεμβρίου, ημέρα των Εισοδίων της Θεοτόκου, γιορτή σημαντική για την εκκλησία και το έθνος....

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου τελέσθηκε Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Πατρών, Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ελευθερίας στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην πλατεία Όλγας).
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας υπερασπίστηκαν την ελευθερία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας στο παρελθόν με απαράμιλλη αυτοθυσία, όταν οι συνθήκες  το απαίτησαν. Σήμερα αποτελούν εχέγγυο ειρήνης, σταθερότητας ασφάλειας, αξιοπρέπειας, εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας της χώρας μας», ανέφερε ο κ. Αλεξόπουλος.
Και κατέληξε ο Αντιπεριφερειάρχης: «Η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο των αντρών και των γυναικών  των ενόπλων Δυνάμεων κρατούν το ηθικό των Ελλήνων υψηλό κάτι πολύ σημαντικό την περίοδο που διανύουμε σαν έθνος. Αναγνωρίζουμε και  τιμούμε το έργο και την προσφορά τους τόσο σε εποχές πολέμων αλλά και ειρήνης.
Χρόνια πολλά στις Ένοπλες Δυνάμεις μας που σε οικονομικά χαλεπούς καιρούς δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και με αυτοθυσία υπερασπίζονται την πατρίδα μας από κάθε απειλή, προσφέροντας παράλληλα στο κοινωνικό σύνολο καθημερινά υποβοηθώντας τις υπηρεσίες του κράτους, στις φυσικές καταστροφές, σε αποκαταστάσεις, αερομεταφορές και άλλες παρόμοιες ενέργειες κοινωνικού χαρακτήρα».

***

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας η ημερίδα «Αλκοόλ και ψυχική υγεία»

Ημερίδα με τίτλο «Αλκοόλ και ψυχική υγεία» θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 23 Νοεμβρίου και ώρα 6 το απόγευμα, στο Λαζαράκειο Μέγαρο στην Αμαλιάδα, σε συνδιοργάνωση του Δήμου Ήλιδας και του Σωματείου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Ίκελος», υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Στόχος της ημερίδας είναι η αφύπνιση και ενημέρωση του κοινού πάνω σε θέματα που άπτονται της ψυχικής υγείας και του αλκοόλ με σκοπό να υπάρξει διάχυση της πληροφόρησης, ώστε να υπάρξει μια συστηματική και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προεκτάσεων της υπερβολικής χρήσης, αυτής, της , κατά άλλα νόμιμης ουσίας.
Ομιλίες θα κάνουν οι:
Βουκελάτου Γεωργία, Ψυχίατρος - «Αλκοολισμός- Διαταραχές συνοσηρότητας. Μπορεί το αλκοόλ να προκαλέσει ψυχικά προβλήματα;»
Μεταλληνός Ιωάννης, Νευρολόγος - «Αλκοολισμός- τοξικές βλάβες του αλκοόλ στον Εγκέφαλο»
Τσαπαρδώνη Γιώτα, Ψυχολόγος – «Αλκοόλ- Μια νόμιμη μορφή εξάρτησης»
Μακρής Βαγγέλης, Κοινωνιολόγος – «Αλκοόλ και οδήγηση- Η μεγάλη παγίδα»
Σπηλιόπουλος Νίκος, Ψυχολόγος – «Κέντρα αποτοξίνωσης και θεραπείες».
Χαιρετισμοί θα γίνουν εκ μέρους της Μητρόπολης Ηλείας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Ήλιδας.
Την ημερίδα, η οποία είναι ανοικτή προς το κοινό, θα συντονίσει ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μανώλης Αγιομυργιαννάκης.


***

Συλλυπητήριο μήνυμα του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα για τον Κωστή Στεφανόπουλο

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας εκφράζει σε μήνυμά του τα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου.
Αναλυτικά η δήλωση του Απ. Κατσιφάρα έχει ως εξής:
«Έφυγε από κοντά μας ένας έντιμος αγωνιστής του δημόσιου βίου, ένας ξεχωριστός πολιτικός, ένας σεβαστός και ευγενής συμπολίτης μας.
Ο Κωστής Στεφανόπουλος, ο αγαπητός μας Πρόεδρος, έχοντας υψηλό όραμα για την πατρίδα μας, ξεχώριζε για το ήθος, την αξιοπρέπεια και την ακεραιότητά του.
Με παιδεία και πολιτικές αρχές, σε κρίσιμες στιγμές δε δίσταζε να πει την γνώμη του ακόμα κι αν δεν ήταν αρεστή.
Προσέφερε με εντιμότητα, σεμνότητα και μαχητικότητα και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός από την κοινωνία, αποδεικνύοντας πως υπήρξε πάνω από όλα εξαίρετος άνθρωπος.
Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια προς τους οικείους του.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

***

Το Περιφερειακό Συμβούλιο τίμησε τον πρώην ΠτΔ Κωστή Στεφανόπουλο – Μεσίστιες οι σημαίες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας τίμησε τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, ο οποίος απεβίωσε χθες βράδυ, αφήνοντας πίσω του μία σημαντική παρακαταθήκη στην πολιτική ζωή της χώρας μας.
Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας μιλώντας εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής εξήρε την προσωπικότητα και το ήθος του.
«Έχουμε όμως το χρέος να τιμήσουμε έναν άνθρωπο που διαμόρφωσε την ιστορία και τη συλλογική μνήμη της χώρας στα χρόνια της πολιτικής του θητείας, αφήνοντας το πολιτικό του στίγμα, διδάσκοντας ήθος με την προσωπικότητα και τις πράξεις του. Ο 5ος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και Αχαιός Κωστής Στεφανόπουλος έτυχε καθολικής αποδοχής για τον τρόπο με τον οποίο υπηρέτησε και τίμησε το αξίωμα του ανώτατου πολιτειακού θεσμού της χώρας» σημείωσε κατά την ομιλία του ο Αντιπεριφερειάρχης.
Και συνέχισε ο κ. Καρπέτας: «Σε όλη του τη μακρά διαδρομή, ο Κωστής Στεφανόπουλος, υπήρξε μια αυθεντική έκφραση του προτύπου πολιτικού παραδείγματος, του πολιτικού που πίστευε ότι σε συνθήκες δημοκρατίας διδάσκεις με το παράδειγμα. Πιστεύοντας ειλικρινά και ανυστερόβουλα στη Δημοκρατία και στους κανόνες που την οριοθετούν, εφαρμόζοντας στην πράξη τις αρχές που απορρέουν από την πεποίθησή του, και αρνούμενος ασυνθηκολόγητα να υποτάσσει το δημοκρατικό κώδικα αξιών του στην κάθε εφήμερη σκοπιμότητα».
Να σημειωθεί πως από σήμερα και για τρεις ημέρες, οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες στο κεντρικό κτίριο και στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, σε ένδειξη πένθους για τον θάνατο του Κωστή Στεφανόπουλου.