«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εντοπίστηκε εργαστήριο κατασκευής πλαστών εγγράφων σε αυτοκίνητο στη Ναύπακτο

Συνελήφθησαν επ΄αυτοφώρω δύο ημεδαποί που κινούνταν με το αυτοκίνητο

Κατασχέθηκαν σφραγίδες Δημοσίων Υπηρεσιών, πλαστες ταυτότητες, πολυμηχάνημα και μεμβράνες πλαστικοποίησης ταυτοτήτων

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ στην Ναύπακτο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου  δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 64 και 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας κατά συναυτουργία, της παράβαση της νομοθεσίας που αφορά τα Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας και της παράνομης οπλοκατοχής.

Ειδικότερα....
στα πλαίσια στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δράστες και σε έρευνα που ενήργησαν στους ίδιους και στο αυτοκίνητο, βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής:

•    Δυο πλαστές ξύλινες σφραγίδες δημοσίων Υπηρεσιών,
•    Τρεις έγχρωμες φωτοτυπίες ταυτότητας με διαφορετικό εικονιζόμενο πρόσωπο στην καθεμία και ίδια στοιχεία κατόχου, 
•    Ένα πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας,
•    Τρία δελτία υγείας αθλητή και ένα δελτίο σκοπευτή της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδας,
•    Μια απόφαση του Υπουργείου Συγκοινωνιών για   αφαίρεση άδειας ικανότητας οδήγησης αλλοδαπού,
•    Τριάντα ασπρόμαυρες φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται έξι διαφορετικά άτομα,
•    Δεκαπέντε έγχρωμες φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται δυο άτομα,
•    Ένα πολυμηχάνημα (εκτυπωτής – φωτοτυπικό – scanner),
•    Εξήντα οκτώ διαφανείς μεμβράνες πλαστικοποίησης,
•    Τρία ταμπόν για σφραγίδες, ένα  πλαστικό δοχείο με μελάνι, δυο μηχανήματα τοποθέτησης στρογγυλών συνδετήρων, ένα πλαστικό κουτί,  που περιείχε δέκα στρογγυλούς συνδετήρες και άλλα είδη γραφείου,
•    Τρία κενά έντυπα δηλώσεων,
•    Αποδείξεις από τραπεζικές συναλλαγές, 
•    Τρία κινητά τηλέφωνα και
•    Το χρηματικό ποσό των (790) ευρώ.

    Σε έρευνες που ακολούθησαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στις οικίες   των δραστών σε περιοχές της  Αττικής, οι αστυνομικοί βρήκαν και    κατέσχεσαν τα εξής:

     Στην οικία του 65χρονου
•    Δυο πιστόλια και μια γεμιστήρα πιστολιού
•    Ένα πτυσσόμενο σουγιά και ένα μαχαίρι,
•    Ένα κυνηγετικό όπλο και μια δερμάτινη φυσιγγιοθήκη που κατείχε νόμιμα,
•    Ένα ζεύγος μεταλλικές χειροπέδες,
•    Τρεις θήκες πιστολιού,
•    Μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (tazer),
•    (1.069) φυσίγγια πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων, 
•    Δυο φωτοτυπίες ταυτότητας ημεδαπών και ένα δελτίο ταυτότητας αλλοδαπού

     Στην οικία του 44χρονου
•    Τέσσερα πλαστογραφημένα δελτία αστυνομικής ταυτότητας σε έγχρωμες φωτοτυπίες, που έφεραν τη φωτογραφία του 44χρονου και διαφορετικά στοιχεία κατόχων,
•    Δυο δελτία αστυνομικής ταυτότητας, για τα οποία είχε δηλωθεί απώλεια,
•    Δυο δελτία μαθητικών και φοιτητικών εισιτηρίων με τη φωτογραφία του 44χρονου και διαφορετικά στοιχεία κατόχου για το ένα από αυτά,
•    Ένα πιστοποιητικό από Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και ένα πιστοποιητικό από Δημόσια Υπηρεσία με   διαφορετικά στοιχεία κατόχου,
•    Ένα πολυμηχάνημα (σαρωτής – εκτυπωτής – φωτοτυπικό) και
•     Δυο κινητά τηλέφωνα.


Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού  Τμήματος Ναυπάκτου προέκυψε ότι οι δυο δράστες την 07-11-2016 είχαν μεταβεί στο Αγρίνιο, όπου πλαστογράφησαν δελτίο αστυνομικής ταυτότητας με σκοπό να συμμετέχει ο 44χρονος δράστης, αντί ημεδαπού, σε εξετάσεις της Υπηρεσίας Συγκοινωνιών Αγρινίου για χορήγηση άδειας ικανότητας άδειας οδήγησης. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι  έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου για να εξακριβωθεί αν συμμετείχαν και σε άλλες παράνομες πράξεις οι δράστες.


***
Συνελήφθησαν δύο δράστες στο Ρίο για διακίνηση ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περισσότερα από (110) γραμμάρια ηρωίνης

Συνελήφθησαν, χθες (11-11-2016) το βράδυ στο Ρίο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, ένας 27χρονος ημεδαπός και ένας 19χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντόπισαν τους δύο δράστες πεζούς, σε προβλήτα στο Ρίο, όπου σε έλεγχο που τους διενήργησαν βρήκαν στην κατοχή του 27χρονου, μια συσκευασία, που περιείχε ηρωίνη συνολικού βάρους (110) γραμμαρίων, την οποία και κατέσχεσαν.

Σημειώνεται ότι, η συνολική αξία της ναρκωτικής ουσίας ξεπερνά τα (1.320) ευρώ, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν και δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ



Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για απάτη

   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος 41χρονου ημεδαπού, ο οποίος προσποιούμενος δικαστικό επιμελητή, με αντικείμενο στις κατασχέσεις εταιρειών,  έπεισε 49χρονο ημεδαπό,  να του καταβάλλει τμηματικά  από τον  Αύγουστο  2016 το χρηματικό ποσό των 1.715 ευρώ, προκειμένου  να προβεί στην πώληση μηχανημάτων και επαγγελματικού οχήματος εταιρείας.  Ο δράστης αναζητείται.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστου δράστη για απάτη

    
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες το πρωί στην Πάτρα, προσέγγισαν 76χρονη ημεδαπή στην οικία της και προσποιούμενοι υπαλλήλους Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας, της απέσπασαν το χρηματικό ποσό των τετρακοσίων ευρώ προκειμένου να τακτοποιήσουν οικονομική εκκρεμότητα συγγενικού της προσώπου. Οι δράστες αναζητούνται.



ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστου δράστη για ζωοκτονία
   
Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμαλιάδας  σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες στην Αμαλιάδα, προέβησαν στην θανάτωση δυο (2) αδέσποτων  ζώων (σκύλοι), παρέχοντάς τους δηλητηριασμένη τροφή.  


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για ζωοκτονία    
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου σχηματίστηκε δικογραφία για θανάτωση ζώων, σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι την 06-11-2016 και 08-11-2016, στο Μεσολόγγι, προέβησαν στην θανάτωση δυο (2) αδέσποτων  ζώων (σκύλοι), παρέχοντάς τους δηλητηριασμένη τροφή.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Σύλληψη  ημεδαπού για κατοχή  ναρκωτικών

   
Συνελήφθη, χθες το πρωί στο Καινούργιο Αγρινίου από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου,  37χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.


Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή

   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στο Αγρίνιο  από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, 33χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη να  συνδέει λάστιχο σε παροχή της ΕΥΔΑΠ, προκειμένου προμηθευτεί παράνομα νερό για την οικία του.

***
Η Ελληνική Αστυνομία σε διαρκή μάχη κατά των ναρκωτικών

Σημαντικά τα αποτελέσματα που καταγράφονται το 10μηνο του 2016

Κατασχέθηκαν πάνω από 6,7 τόνοι κάνναβης και 45.630 δενδρύλλια,  ενώ συνελήφθησαν 11.220 άτομα για υποθέσεις ναρκωτικών

Τον προηγούμενο μήνα η Ελληνική Αστυνομία χειρίστηκε τρεις σημαντικές υποθέσεις ναρκωτικών και αποδόμησε πλήρως τέσσερα οργανωμένα εγκληματικά δίκτυα εμπορίας και διακίνησης
 «Είμαστε αμείλικτοι απέναντι σε όσους εισάγουν, διακινούν και εμπορεύονται το θάνατο – είναι το ελάχιστο που οφείλουμε να κάνουμε για τη νέα γενιά και τους πολίτες της χώρας μας» τονίζει σε δήλωση του ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας
Επιπλέον ο κ. Αρχηγός ευχαριστεί «το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας που δίνει καθημερινά τη μάχη κατά των ναρκωτικών αλλά και τους πολίτες, των οποίων η συμβολή στη μάχη αυτή είναι σημαντική»


Σημαντικός είναι ο απολογισμός της Ελληνικής Αστυνομίας στη διαρκή μάχη κατά των κυκλωμάτων εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών, που αποτελεί βασική προτεραιότητα των Υπηρεσιών του Σώματος.

Στο πλαίσιο ειδικότερων εντολών και κατευθύνσεων του Αρχηγείου υλοποιούνται σε όλη την επικράτεια ολοκληρωμένα προγράμματα κατά των ναρκωτικών και εντείνονται οι έλεγχοι και οι έρευνες, ιδίως σε περιοχές που αποτελούν «διόδους» των ναρκωτικών στη χώρα μας.

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες έχουν καταφέρει ισχυρά πλήγματα στα οργανωμένα εγκληματικά δίκτυα, που δρουν σε διεθνές και εθνικό επίπεδο και ενέχονται σε υποθέσεις εισαγωγής, διακίνησης και εμπορίας μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών (κοκαΐνη, ηρωίνη, κάνναβη, ναρκωτικά χάπια κ.λπ.), καθώς και οργανωμένης καλλιέργειας δενδρυλλίων – φυτειών κάνναβης. 

Το 10μηνο του 2016 (Ιανουάριος - Οκτώβριος) οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας χειρίστηκαν συνολικά 8.653 υποθέσεις ναρκωτικών σε ολόκληρη τη χώρα, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά 11.220 άτομα για αδικήματα που αφορούν τα ναρκωτικά.

Επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από :

•    6,7 τόνοι κάνναβης,
•    45.630 δενδρύλλια κάνναβης
•    62.646 ναρκωτικά δισκία,
•    178,7 κιλά ηρωίνης και
•    101 κιλά κοκαΐνης,

Ειδικότερα τον μήνα Οκτώβριο, στο πλαίσιο αστυνομικών επιχειρήσεων που εκδηλώθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας κατασχέθηκαν περίπου 3,2 τόνοι κάνναβης και περισσότερα από 40 κιλά ηρωίνης και 29 κιλά κοκαΐνης, ενώ συνελήφθησαν 30 μέλη εγκληματικών οργανώσεων.

Σημειώνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία τον μήνα Οκτώβριο χειρίστηκε τρεις από τις πλέον σημαντικές υποθέσεις του 10μηνου και αποδήμησε πλήρως τέσσερα οργανωμένα εγκληματικά δίκτυα εμπορίας και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης, ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης. Πιο αναλυτικά:

•    το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που είχε κομβικό ρόλο στην προμήθεια, τη διακίνηση και την εμπορία ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Συνελήφθησαν 8 άτομα, ενώ κατασχέθηκαν πάνω από 227 κιλά κάνναβης. (Σχετικό το από 12-10-2016 Δελτίο Τύπου Γ.Ε.Δ. Αττικής)



•    το δεύτερο δεκαήμερο εξαρθρώθηκαν άλλες δύο εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνταν στη εμπορία μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης και κάνναβης. Εντοπίστηκε συσκευαστήριο ναρκωτικών σε περιοχή της Αττικής, συνελήφθησαν συνολικά 11 άτομα, κατασχέθηκε ένας τόνος και 669 κιλά κάνναβης, περισσότερα από 28 κιλά κοκαΐνης. (Σχετικό το από 22-10-2016 Δελτίο Τύπου Γ.Ε.Δ. Αττικής)

•    στα τέλη Οκτωβρίου εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε, διακινούσε και εμπορευόταν ναρκωτικά σε διάφορες περιοχές της χώρας και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Συνελήφθησαν 11 άτομα και κατασχέθηκαν πάνω από 40 κιλά ηρωίνης και ποσότητες κοκαΐνης, κάνναβης, ναρκωτικών δισκίων. (Σχετικά τα από 27-10-2016 και 03-11-2016 Δελτία Τύπου).

O Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, με αφορμή τις πρόσφατες σημαντικές επιτυχίες των Υπηρεσιών του Σώματος δήλωσε:
«Ο αγώνας κατά της μάστιγας των ναρκωτικών είναι διαρκής και επίμονος. Η Ελληνική Αστυνομία εργάζεται μεθοδικά και στοχευμένα και τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας έρχονται να αποδώσουν σημαντικές επιτυχίες απέναντι στα οργανωμένα εγκληματικά κυκλώματα των ναρκωτικών. Είμαστε αμείλικτοι απέναντι σε όσους εισάγουν, διακινούν και εμπορεύονται το θάνατο – είναι το ελάχιστο που οφείλουμε να κάνουμε για τη νέα γενιά και τους πολίτες της χώρας μας. Θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, που δίνει καθημερινά τη μάχη κατά των ναρκωτικών αλλά και τους πολίτες, των οποίων η συμβολή στη μάχη αυτή, είναι σημαντική».   
Σημειώνεται ότι, τα ναρκωτικά που κατάσχονται από τις αστυνομικές Αρχές καταστρέφονται (με καύση) σε κατάλληλες εγκαταστάσεις, ενώπιον Επιτροπής, στην οποία προεδρεύει Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών και μετέχουν οι Προϊστάμενοι της διωκτικής Αρχής που ενήργησε την προανάκριση και της αρμόδιας Υπηρεσίας της οικείας Περιφέρειας.

Με τη διαδικασία αυτή καταστράφηκαν, χθες (8 Νοέμβριου), με μέριμνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ποσότητες ναρκωτικών ουσιών από παλαιότερες υποθέσεις. (είναι διαθέσιμο φωτογραφικό και βιντεοληπτικό υλικό).


Ειδικότερα καταστράφηκαν περισσότερα από:

•       968 κιλά κάνναβης
•         58 κιλά ηρωίνης,
•         46 κιλά κοκαΐνης,
•       400 γραμμάρια οπίου και
•    1.000 δενδρύλλια κάνναβης

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν άμεσα και σε 24ωρη βάση με τις Υποδιευθύνσεις Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής και Θεσσαλονίκης και τις Διευθύνσεις Αστυνομίας, στην υπόλοιπη Ελλάδα στους τριψήφιους αριθμούς «109» και «100».

***
Εξιχνιάστηκε απάτη με τη μέθοδο πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος σε βάρος ηλικιωμένης στην Πάτρα
Συνελήφθη ένας 31χρονος ημεδαπός,  ενώ ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ενός 23χρονου συνεργού του
Οι δράστες τηλεφώνησαν στην ηλικιωμένη και με το πρόσχημα ότι συγγενικό της πρόσωπο έχει προκαλέσει τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό ανήλικου παιδιού  της  απέσπασαν χρήματα και κοσμήματα συνολικής αξίας (10.500) ευρώ
Συνελήφθη, χθες (09-11-2016) το πρωί στη Ναύπακτο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 31χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, ενώ η ίδια κατηγορία βαρύνει και έναν 23χρονο ημεδαπό, τα πλήρη στοιχεία του οποίου, έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.
Ειδικότερα, στις 08-11-2016 το πρωί, μια άγνωστη δράστιδα τηλεφώνησε στην ηλικιωμένη και προσποιούμενη την αστυνομικό την, ενημέρωσε ότι η κόρη της είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό ανηλίκου, απαιτώντας της το χρηματικό ποσό των (60.000) ευρώ  για να αποφύγει τις συνέπειες.
Η 76χρονη πείστηκε από τους ισχυρισμούς της δράστιδας και συμφώνησε να της καταβάλλει το χρηματικό ποσό των (5.000) ευρώ και κοσμήματα συνολικής αξίας (5.500) ευρώ.
Στη συνέχεια, οι δυο δράστες μετέβησαν με αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 31χρονος στην οικία της ηλικιωμένης, όπου ο 23χρονος της απέσπασε το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό και τα κοσμήματα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του και για να εξακριβωθεί αν συμμετείχαν και σε άλλες απάτες. 

Μεθοδολογία απάτης με το πρόσχημα πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος
Οι δράστες πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις σε πολίτες (κυρίως πρωινές και απογευματινές ώρες), προσποιούμενοι άλλοτε τους νοσοκομειακούς γιατρούς και άλλοτε τους δικηγόρους ή αστυνομικούς, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι, στενό συγγενικό τους πρόσωπο (συνήθως τέκνο τους) έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα, με συνέπεια τον θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό συνήθως ανήλικου παιδιού.
Προκειμένου να αποφευχθεί η φυλάκιση του συγγενικού τους προσώπου και να απεμπλακεί από τις επικείμενες ποινικές συνέπειες, απαιτούν την καταβολή σημαντικών χρηματικών ποσών, το ύψος των οποίων ποικίλλει, προσαρμοζόμενα σε κάθε υπόθεση ανάλογα με τη δεκτικότητα και την ευπιστία των θυμάτων.
Για να γίνουν πιο πειστικοί, έτεροι συνεργάτες παρεμβάλλονται στην τηλεφωνική επικοινωνία, αναλόγως του φύλου του συγγενικού τους προσώπου, προσποιούμενοι αυτό, εκλιπαρώντας για βοήθεια και ασκώντας αφόρητη ψυχολογική πίεση στα θύματα.
Στη συνέχεια και εφόσον τα θύματα έχουν πεισθεί, είτε εμφανίζονται στην οικία τους για την παραλαβή των χρημάτων, είτε δίνουν ραντεβού σε προκαθορισμένο από τους δράστες τόπο και χρόνο, πλησίον της οικίας.
Επισημαίνεται ότι στα τροχαία ατυχήματα ακολουθούνται πάντα από τις αστυνομικές Αρχές οι νόμιμες και προβλεπόμενες ενέργειες, υπό την καθοδήγηση των κατά τόπους Εισαγγελικών Αρχών και σε καμία περίπτωση δεν υφίστανται παρέκκλιση από αυτές, με την καταβολή χρηματικών ποσών.

Συμβουλές
Στο πλαίσιο πρόληψης αυτής της μορφής εγκληματικότητας η Ελληνική Αστυνομία συνιστά στους πολίτες:
•    Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ., σύλληψη για θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα ή νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.),
•    Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
•    Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων,
•    Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.
•    Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
•    Επισημαίνεται ότι από Αρχές επιβολής του νόμου, νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
•    Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
•    Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
•    Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.


***
Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος συνελήφθη 24χρονος ημεδαπός για παιδική πορνογραφία μέσω διαδικτύου

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος συνελήφθη 24χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - για τα αδικήματα της κατοχής, προσφοράς και διάθεσης, μέσω της τεχνολογίας των πληροφοριών και επικοινωνιών, υλικού πορνογραφίας ανηλίκων κατά συνήθεια και πορνογραφικών παραστάσεων ανηλίκων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγαν διαδικτυακές έρευνες και εντόπισαν ηλεκτρονικά ίχνη εντός της ελληνικής επικράτειας.
Τα στοιχεία που προέκυψαν τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.
Στο πλαίσιο αυτό, διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα των ψηφιακών στοιχείων - δεδομένων από την οποία ταυτοποιήθηκαν γεωγραφικά, μεταξύ άλλων, τα ηλεκτρονικά ίχνη του 24χρονου ημεδαπού, σε περιοχή της Βορείου Ελλάδας.
Κατά τη διάρκεια της επιτόπιας έρευνας, προχθές (09-10-2016), σε οικία του 24χρονου σε περιοχή της Θράκης, από κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος με τη συνδρομή του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, κατελήφθη επ’ αυτοφώρω o 24χρονος να διαμοιράζει υλικό πορνογραφίας ανηλίκων σε χρήστες του εξωτερικού, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (6.000) αρχεία με ανάλογο περιεχόμενο.  

Στη συνέχεια, διενεργήθηκαν ακόμη (8) έρευνες και κατασχέθηκαν συνολικά (6) συσκευές κινητής τηλεφωνίας, τάμπλετ, (2) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,(3) σκληροί δίσκοι και (3) συσκευές αποθήκευσης USB.
Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα Εργαστηρίων της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε στον κ. Ανακριτή.
Οι έρευνες συνεχίζονται με σκοπό να ταυτοποιηθούν οι χρήστες του εξωτερικού, στους οποίους ο 24χρονος διαμοίραζε το επίμαχο υλικό και να ενημερωθούν οι αλλοδαπές διωκτικές αρχές.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
•    Τηλεφωνικά: 11188
•    Στέλνοντας e-mail στο:ccu@cybercrimeunit.gov.gr
•    Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
•    Μέσω twitter: @CyberAlertGR.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ηλείας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, την ερχόμενη εβδομάδα (14-11-2016 έως 20-11-2016),  θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 14-11-2016  και κατά τις ώρες 07:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Γαστούνης, Βαρθολομιού, Λεχαινών, Ανδραβίδας και Βάρδας, ακολουθώντας το δρομολόγιο Γαστούνη – Λυγιά – Κάστρο - Κυλλήνη – Αρετή – Κουρτέσι – Νέα Μανωλάδα  -  Μανωλάδα – Κουνουπέλι – Ψάρι – Αετοράχη – Μπόρσι – Άγιος Δημήτριος – Κόροιβος – Γαστούνη.  
•    Την Τρίτη 15-11-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Κρεστένων Ανδρίτσαινας και Ζαχάρως, ακολουθώντας το δρομολόγιο Κρέστενα – Πλουτοχώρι – Τρυπητή – Καλλιθέα – Σέκουλας -, Δαφνούλα – Αλιφείρα – Χάνια Κόρμπα - Μυρώνια – Μίνθη – Μηλέα – Αρτέμιδα – Σμέρνα -  Βρίνα – Κρέστενα.
•     Την Τετάρτη 16-11-2016 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Αμαλιάδας, Ανδραβίδας και Γαστούνης, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμαλιάδα – Χάβαρι – Κεραμυδιά – Εφύρα – Λαγανά – Ροδιά – Σιμόπουλο – Αγραπιδοχώρι – Βάλμη – Βουλιαγμένη – Άγναντα – Κεραμυδιά – Μπόρσι – Όλγα – Ρουπάκι - Αγία Μαύρα – Αμαλιάδα.
•    Την Πέμπτη 17-11-2016 και κατά τις ώρες 14:00 έως 20:00,  στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ζαχάρως και  Ανδρίτσαινας, ακολουθώντας το δρομολόγιο Ζαχάρω –  Λέπρεο - Φασκομηλιά – Νέα Φιγαλεία – Πετράλωνα - Δραγώγι - Ναός Επικούρειου Απόλλωνα – Νέδας – Λυνίσταινα – Πετράλωνα - Νέα Φιγαλεία – Ζαχάρω.
•    Την Παρασκευή 18-11-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00 στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Πελοπίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Πύργος - Αρχαία Ολυμπία – Λάλας – Μηλιές – Φολόη – Κούμανι – Ανδρώνι – Πανόπουλο - Καρυά Αγία Άννα - Πεύκη – Μουζάκι – Καράτουλα – Χειμαδιό - Αμπελώνας – Πύργος.
•    Το Σάββατο 19-11-2016 και κατά τις ώρες 17:00 έως και 24:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Γαστούνης, Βαρθολομιού, Λεχαινών, Ανδραβίδας και Βάρδας, ακολουθώντας το δρομολόγιο Γαστούνη – Λυγιά – Κάστρο - Κυλλήνη – Αρετή – Κουρτέσι – Νέα Μανωλάδα  -  Μανωλάδα – Κουνουπέλι – Ψάρι – Αετοράχη – Μπόρσι – Άγιος Δημήτριος – Κόροιβος – Γαστούνη.  
•    Την Κυριακή 20-11-2016 και κατά τις ώρες 14:00 έως 20:00 στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Κρεστένων Ανδρίτσαινας και Ζαχάρως, ακολουθώντας το δρομολόγιο Κρέστενα – Πλουτοχώρι – Τρυπητή – Καλλιθέα – Σέκουλας -, Δαφνούλα – Αλιφείρα – Χάνια Κόρμπα - Μυρώνια – Μίνθη – Μηλέα – Αρτέμιδα – Σμέρνα -  Βρίνα – Κρέστενα.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ



Σχηματισμός δικογραφίας  σε βάρος αγνώστου δράστη  για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.


Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος χθες το πρωί στην Πάτρα   είχε εναποθέσει και εγκαταλείψει στο έδαφος δύο συσκευασίες, που περιείχαν διακόσια ενενήντα έξι πακέτα τσιγάρων και  εννέα συσκευασίες καπνού των πενήντα γραμμαρίων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Ο δράστης αναζητείται ενώ κατασχέθηκαν τα ανευρεθέντα.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Εξιχνίαση κλοπής -  Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού
   
Εξιχνιάστηκε μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα  των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, κλοπή που έλαβε χώρα την 04-04-2016 στο Βρανά Ηλείας. Για την υπόθεση αυτή  σχηματίστηκε  δικογραφία για κλοπή σε βάρος 29χρονου ημεδαπού, ο οποίος στον προαναφερόμενο χρόνο αφαίρεσε από οικία 64χρονης ημεδαπής, το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ. 

Σχηματισμός δικογραφίας για  ληστεία σε βάρος αγνώστων δραστών
   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου και του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, σχηματίστηκαν  δικογραφίες για ληστεία και απόπειρα ληστείας, σε βάρος αγνώστων δραστών.
Στην πρώτη περίπτωση, χθες το βράδυ, στο Λατίφι Αμαλιάδας, δύο άγνωστοι δράστες μετέβησαν με αυτοκίνητο σε πρατήριο υγρών καυσίμων, όπου αφού αποβιβάστηκε ο συνοδηγός έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, φορώντας κουκούλα τύπου full face και με την απειλή όπλου, αποπειράθηκαν να αποσπάσουν χρήματα από υπάλληλο του καταστήματος, χωρίς να το καταφέρουν.
Στην δεύτερη περίπτωση, χθες το βράδυ, στον Πύργο, δύο άγνωστοι δράστες μετέβησαν με αυτοκίνητο σε πρατήριο υγρών καυσίμων, όπου με ακριβώς την ίδια μεθοδολογία, ακινητοποίησαν τους υπάλληλους και τους απέσπασαν το χρηματικό ποσό των τριακοσίων ευρώ.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Σύλληψη  ημεδαπού για κλοπή

    Συνελήφθη, χθες το πρωί στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου 22χρονος ημεδαπός, ο οποίος  από την 08-11-2016 έως και την 09-11-2016 αφαίρεσε δίκυκλη  μοτοσικλέτα,   ιδιοκτησίας 66χρονου ημεδαπού.