«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη μέλος πενταμελούς σπείρας που διέπραττε κλοπές σε οικίες στην Σαλμώνη και στο Άνω Στρέφι Ηλείας

Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ακόμη δύο ημεδαπών, μελών της σπείρας

Εξιχνιάστηκαν οκτώ κλοπές σε οικίες, ενώ το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος των δραστών ξεπερνά τις (20.000) ευρώ

Συνελήφθη, χθες (24-11-2016) το μεσημέρι στο Καλό Νερό Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 28χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Με τις ίδιες κατηγορίες βαρύνονται, ακόμη...
δύο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 30 και 28 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, καθώς και δύο άγνωστοι συνεργοί τους, οι οποίοι αναζητούνται.

Ειδικότερα, τα μέλη της σπείρας, χθες το πρωί στο Άνω Στρέφι Ηλείας, εισήλθαν, παραβιάζοντας με αιχμηρό αντικείμενο παράθυρο, σε οικία ημεδαπής όπου αφαίρεσαν ένα χρυσό μενταγιόν και τράπηκαν σε φυγή, επιβιβαζόμενοι σε δύο αυτοκίνητα.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, οι οποίοι ακινητοποίησαν ένα από τα αυτοκίνητα με τα οποία είχαν διαφύγει οι δράστες και που οδηγούσε ο 28χρονος, στην περιοχή του Καλού Νερού Μεσσηνίας, όπου και συνέλαβαν τον δράστη.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, τα μέλη της σπείρας, ενεργώντας από κοινού και με την ίδια μεθοδολογία, διέπραξαν από τις αρχές Ιουλίου μέχρι και χθες (24-11-2016), σε Σαλμώνη και Άνω Στρέφι Ηλείας, οκτώ συνολικά κλοπές, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος, που ανέρχεται στις  (20.650) ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ κατασχέθηκε το αυτοκίνητο που οδηγούσε, ως μέσο τέλεσης εγκληματικών πράξεων.

Την προανάκριση ενήργησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου.


***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ


Σύλληψη δυο ημεδαπών για κλοπή
   
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, δυο ημεδαποί, ένας άνδρας και μια γυναίκα, ηλικίας 35 και 34 ετών, οι οποίοι προχθές το απόγευμα, ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν από οικία ημεδαπού (500) ευρώ. 


Σύλληψη ημεδαπής για καταδικαστικές αποφάσεις
    
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης  Ασφαλείας Πατρών, 60χρονη ημεδαπή, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που της διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμούσαν δυο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, σύμφωνα με τις οποίες της είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης  (25) μηνών για υπεξαίρεση,  παράβαση της νομοθεσίας περί εισφορών, καθώς και απάτη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού  για κλοπή

   
Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε βάρος ιδιοκτήτη αρτοποιείου, ο οποίος από 06.12.2011 έως 23.11.2016, στην Πάτρα, ηλεκτροδοτούσε παράνομα την επιχείρησή του, με ηλεκτρικό ρεύμα συνολική αξίας (21.470) ευρώ.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή  ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ στο Αίγιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, 23χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή
   
Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι από 21.11.2016 έως 22.11.2016, παραβίασαν αποθήκη οικίας 60χρονου ημεδαπού, εισήλθαν στο εσωτερικό της και  αφαίρεσαν γεωργικά και άλλα εργαλεία, συνολικής αξίας (10.000) ευρώ, δυο δίκυκλα μοτοποδήλατα, ιδιοκτησίας του, συνολικής αξίας τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ, καθώς και το χρηματικό ποσό των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ.   Οι δράστες αναζητούνται.

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστικές αποφάσεις
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι,  στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης  Ασφαλείας Πατρών 69χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δυο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς και Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, σύμφωνα με τις οποίες του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης (31) μηνών και
χρηματική ποινή (411) ευρώ, για παράβαση του Νόμου περί επιταγών και για απάτη.

Σύλληψη ημεδαπού για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, διότι η 11χρονη κόρη του αφαίρεσε μέσα σε Ιερό Ναό, από πορτοφόλι ημεδαπής, το χρηματικό ποσό των (65) ευρώ. Το χρηματικό ποσό βρέθηκε στην κατοχή της 11χρονης και αποδόθηκε στην παθούσα.  

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί στο Μαρμαρά  Αμαλιάδας , από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών  Πύργου 22χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε όχημα ιδιοκτησίας του, βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.
  
Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
    
Συνελήφθη, χθες το πρωί στα Πέρσαινα Ηλείας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαίας Ολυμπίας, 43χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηλείας, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης (16) μηνών, για παράβαση του Νόμου  περί ενδοοικογενειακής βίας και για σωματικές βλάβες.

Σύλληψη  ημεδαπού για καλλιέργεια και κατοχή  ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί στο Καβούρι Ηλείας, από αστυνομικούς Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, 51χρονος ημεδαπός,  διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε  και κατασχέθηκε ένα δενδρύλλιο κάνναβης, που καλλιεργούσε σε πλαστική γλάστρα.

Σύλληψη ημεδαπής για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και  υπεξαίρεση
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο Βαρθολομιό Ηλείας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βαρθολομιού,  52χρονη ημεδαπή, η οποία προκάλεσε φθορές σε οικία 57χρονου ημεδαπού και του αφαίρεσε προσωπικά έγραφα.
                        

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη αλλοδαπού για καταδικαστικές αποφάσεις και για παράβαση του νόμου  περί αλλοδαπών    
Συνελήφθη, χθες το πρωί στην Αγράμπελα Αιτωλοακαρνανίας,  από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αστακού, 42χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αγρινίου, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών και χρηματική ποινή (1.500) ευρώ για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Σύλληψη ημεδαπού για οπλοκατοχή    
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στη Ναύπακτο, από αστυνομικούς  του  Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, 31χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι κατείχε παράνομα κυνηγετικό όπλο, χωρίς να έχει προβεί σε ανανέωση της άδειας κατοχής του. 

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ακαρνανίας


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, την ερχόμενη εβδομάδα (28-11-2016 έως 04-12-2016),  θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 28-11-2016 και κατά τις ώρες 16:00 έως 23:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Παναγούλα – Βάρνακα - Κανδήλα – Μύτικας - Πάλαιρος -  Παλιάμπελα – Δρυμός. 
•    Την Τρίτη 29-11-2016 και κατά τις ώρες 17:00 έως 23:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Καλλιθέα - Ταξιάρχης – Λευκό – Κάτω Χρυσοβίτσα  - Μαραθιάς  - Παμφίο –– Σιταράλωνα – Κάτω Μυρτιά.
•    Την Τετάρτη 30-11-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αρχοντοχώρι - Αετός – Κομποτή - Τρύφος - Κονοπίνα –- Παπαδάτες –- Φυτείες.
•    Την Πέμπτη 01-12-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ανοιξιάτικο - Πτελιά - Λουτρό - Αμπελάκι – Αριάδα –Βαρετάδα – Κεχρινιάς. 
•    Την Παρασκευή 02-12-2016 και κατά τις ώρες 15:00 έως 21:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Βλασίου ακολουθώντας το δρομολόγιο, - Ποταμούλα - Αμπέλια – Άγιος Βλάσιος – Χούνη.
•    Το Σάββατο 03-12-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσού, ακολουθώντας δρομολόγιο, Αυλάκι – Βρουβιανά - Περδικάκι - Μαλεσιάδα -  Χαλκιόπουλο. 

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ηλείας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, την ερχόμενη εβδομάδα (28-11-2016 έως 04-12-2016),  θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 28-11-2016  και κατά τις ώρες 14:00 έως 20:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Γαστούνης, Βαρθμολομιού, Λεχαινών, Ανδραβίδας και Βάρδας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Γαστούνη – Λυγιά - Κάστρο – Κυλλήνη - Αρετή – Κουρτέσι – Νέα Μανωλάδα – Μανωλάδα – Κουνουπέλι – Ψάρι – Αετοράχη – Μπόρσι – Άγιος Δημήτριος  - Κόροιβος – Γαστούνη. 
•    Την Τρίτη 29-11-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ζαχάρως και  Ανδρίτσαινας, ακολουθώντας το δρομολόγιο Ζαχάρω –  Λέπρεο - Φασκομηλιά – Νέα Φιγαλεία – Πετράλωνα - Δραγώγι - Ναός Επικούρειου Απόλλωνα – Νέδας – Λυνίσταινα – Πετράλωνα - Νέα Φιγαλεία – Ζαχάρω.
•    Την Τετάρτη 30-11-2016 και κατά τις ώρες 17:00 έως 20:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Πελοπίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Πύργος - Αρχαία Ολυμπία – Λάλας – Μηλιές – Φολόη – Κούμανι – Ανδρώνι – Πανόπουλο - Καρυά Αγία Άννα - Πεύκη – Μουζάκι – Καράτουλα – Χειμαδιό - Αμπελώνας – Πύργος.
•    Την Πέμπτη 01-12-2016 και κατά τις ώρες 14:00 έως 20:00,  στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Αμαλιάδας, Ανδραβίδας και Γαστούνης, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμαλιάδα – Χάβαρι – Κεραμυδιά – Εφύρα – Λαγανά – Ροδιά – Σιμόπουλο – Αγραπιδοχώρι – Βάλμη – Βουλιαγμένη – Άγναντα – Κεραμυδιά – Μπόρσι – Όλγα – Ρουπάκι - Αγία Μαύρα – Αμαλιάδα.
•    Την Παρασκευή 02-12-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00 στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Κρεστένων Ανδρίτσαινας και Ζαχάρως, ακολουθώντας το δρομολόγιο Κρέστενα – Πλουτοχώρι – Τρυπητή – Καλλιθέα – Σέκουλας -, Δαφνούλα – Αλιφείρα – Χάνια Κόρμπα - Μυρώνια – Μίνθη – Μηλέα – Αρτέμιδα – Σμέρνα -  Βρίνα – Κρέστενα.
•    Το Σάββατο 03-12-2016 και κατά τις ώρες 17:00 έως και 24:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ζαχάρως και  Ανδρίτσαινας, ακολουθώντας το δρομολόγιο Ζαχάρω –  Λέπρεο - Φασκομηλιά – Νέα Φιγαλεία – Πετράλωνα - Δραγώγι - Ναός Επικούρειου Απόλλωνα – Νέδας – Λυνίσταινα – Πετράλωνα - Νέα Φιγαλεία – Ζαχάρω.
•    Την Κυριακή 04-12-2016 και κατά τις ώρες 14:00 έως 20:00 στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Πελοπίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Πύργος - Αρχαία Ολυμπία – Λάλας – Μηλιές – Φολόη – Κούμανι – Ανδρώνι – Πανόπουλο - Καρυά Αγία Άννα - Πεύκη – Μουζάκι – Καράτουλα – Χειμαδιό - Αμπελώνας – Πύργος.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αιτωλίας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, την ερχόμενη εβδομάδα (28-11-2016 έως 3-12-2016),  θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 28-11-2016  και κατά τις ώρες 16:00 έως 23:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Γαβαλούς, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Μακρινού – Μεσάριστα – Άγιος Ανδρέας - Γραμματικού – Παπαδάτες - Παπαδάτες – Άνω Κεράσοβο – Ζευγαράκι – Κλεισορέματα – Λυσιμαχεία (επιστροφή από Φραγκουλέϊκα).
•    Την Τρίτη 29-11-2016 και κατά τις ώρες 09:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αγγελόκαστρο – Σταμνά – Άγιος Ηλίας – Γουριά – Πεντάλοφος – Λεσίνι – Μάστρο - Κατοχή.
•    Την Τετάρτη 30-11-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Παλαιόπυργος  - Σίμος  - Ποκίστα – Πλάτανος – Άγιος Δημήτριος – Κλεπά. 
•    Την Πέμπτη 1-12-2016 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αστακού, ακολουθώντας το δρομολόγιο Παλαιομάνινα – Στρογγυλοβούνι – Πρόδρομος - Χρυσοβίτσα – Μαχαιρά – Μπαμπίνη – Βλυζιανά. 
•    Την Παρασκευή 2-12-2016 και κατά τις ώρες 09:00 έως 16:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Γαβαλούς, ακολουθώντας το δρομολόγιο Άνω Μακρυνού – Κάτω Μακρυνού - Καψοράχη – Δαφνιάς - Άγιος Ανδρέας – Ματαράγκα - Παπαδάτες – Κάτω Κεράσοβο – Ζευγαράκι- Φραγκουλέικα.
•    Το Σάββατο 3-12-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Παλαιόπυργος  - Σίμος  - Ποκίστα – Μηλιά – Δορβιτσιά Στράνωμα –Φαμήλα- Ρίγανη – Πιτσιναίϊκα.

***
Επιχείρηση της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε Θεσσαλονίκη, Ημαθία και Χαλκιδική, στο πλαίσιο έρευνας για παράνομο στοιχηματισμό μέσω διαδικτύου


Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε ενδελεχής αστυνομική έρευνα για τη διακρίβωση της δράσης οργανωμένου εγκληματικού δικτύου, που δραστηριοποιούνταν στη διοργάνωση παράνομων στοιχηματισμών, μέσω διαδικτύου, στην απόκρυψη κερδών καθώς και στην εξαπάτηση παικτών και του Δημοσίου.

Ειδικότερα, από τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές παραγγέλθηκε στη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας η διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης για τη εμπεριστατωμένη διερεύνηση της υπόθεσης.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες 24 Νοεμβρίου 2016, οργανώθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση με παράλληλες έρευνες σε πρακτορεία Ο.Π.Α.Π., ιντερνέτ καφέ, κατοικίες και τραπεζική θυρίδα σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Ημαθίας και της Χαλκιδικής.

Κατά τις έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    το συνολικό χρηματικό ποσό των 45.515 ευρώ,
    επιταγή ποσού 5.000 ευρώ και συναλλαγματική ποσού 4.500 ευρώ,
    (38) κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών,
      (9) φορητοί ηλεκτρονικούς υπολογιστές,
      (3) tablet,
      (6) φορητές μονάδες αποθήκευσης (USB),
    (14) κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim
    (13) μάρκες καζίνο συνολικής αξίας 9.120 ευρώ, τράπουλες χαρτοπαιξίας και άλλες μάρκες πονταρίσματος,
    (4.150) δελτία συμμετοχής στοιχηματισμού του Ο.Π.Α.Π.,
    βιβλιάρια καταθέσεων, πιστωτικές κάρτες καθώς και διάφορα έγγραφα και σημειώσεις.
Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή αστυνομικών των  Υποδιευθύνσεων Οικονομικής Αστυνομίας και Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας καθώς και Εισαγγελικών Λειτουργών.
Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας για εξέταση και το χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων.
Τα αποτελέσματα των ερευνών, με την ολοκλήρωση τους, θα υποβληθούν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.