«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν δυο αλλοδαποί στην Πάτρα για πώληση λαθραίων καπνικών προϊόντων 
Κατασχέθηκαν περισσότερα από 420 πακέτα τσιγάρων και 350 γραμμάρια λαθραίου καπνού
Συνελήφθησαν, χθες (26-11-2016) το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, δυο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 42 και 53 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα....
στο πλαίσιο καταπολέμησης της παράνομης διακίνησης καπνικών προϊόντων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στους δυο αλλοδαπούς, οι οποίοι διέθεταν προς πώληση σε διερχόμενους πολίτες πακέτα τσιγάρων και καπνό, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Πιο συγκεκριμένα, ο 42χρονος διέθετε προς πώληση (134) πακέτα λαθραίων τσιγάρων και (350) γραμμάρια λαθραίου καπνού, ενώ ο 53χρονος διέθετε (289) πακέτα λαθραίων τσιγάρων.  

Οι αστυνομικοί του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, κατέσχεσαν όλα τα λαθραία καπνικά προϊόντα, καθώς και το χρηματικό ποσό των (430) ευρώ, που είχαν αποκομίσει οι δράστες από τις παράνομες πράξεις τους.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.   

***
Συνελήφθη 27χρονος  στο Αγρίνιο για ληστείες σε βάρος πεζών γυναικών

Ο δράστης είχε αφαιρέσει, με την άσκηση σωματικής βίας, δύο κινητά τηλέφωνα και μικρό χρηματικό ποσό

Συνελήφθη, χθες (26-11-2016) το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 27χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για ληστεία.

Ειδικότερα, ο δράστης χθες, πρώτες πρωινές ώρες, στο Αγρίνιο επιτέθηκε σε μια 25χρονη, πεζή, ημεδαπή και με την άσκηση σωματικής βίας, της αφαίρεσε μικρό χρηματικό ποσό και το κινητό της τηλέφωνο. Μετά από λίγα λεπτά με την ίδια μεθοδολογία επιτέθηκε σε 18χρονη, πεζή, ημεδαπή και τις αφαίρεσε την τσάντα της, που περιείχε μικρό χρηματικό ποσό και το κινητό της τηλέφωνο.

Από την μεθοδική έρευνα, που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία του δράστη, ο οποίος εντοπίστηκε στο Αγρίνιο και συνελήφθη.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο του 27χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα κινητά τηλέφωνα των θυμάτων και προσωπικά τους αντικείμενα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη  ημεδαπού για κατοχή  ναρκωτικών
    
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, 35χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δυο συσκευασίες με μικροποσότητα κάνναβης.

Σύλληψη ημεδαπού για οπλοκατοχή
   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Αίγιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, 30χρονος ημεδαπός, διότι σε  αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, βρέθηκε και κατασχέθηκε  μια  αυτοσχέδια ατσάλινη ράβδος.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για ζωοκλοπή
   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού σχηματίστηκε δικογραφία για ζωοκλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι από 25-11-2016 έως και 26-11-2016, στη  Γουριά Αιτωλοακαρνανίας, αφαίρεσαν από στάβλο 33χρονου ημεδαπού, οκτώ αμνοερίφια. 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Τροχαίο ατύχημα με ελαφρύ τραυματισμό ανηλίκου
   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας σχηματίστηκε δικογραφία για τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό, που έλαβε χώρα χθες το μεσημέρι στο 12ο χλμ Πρέβεζας – Λευκάδας, στον Άγιο Νικόλαο, κατά το οποίο φορτηγό που οδηγούσε 40χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα να  τραυματιστεί ελαφρά ένας 11χρονος ομοεθνής του, που ήταν συνεπιβάτης στο όχημά του. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας.