«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ
 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή
   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες το μεσημέρι στο Αγρίνιο, αφού παραβίασαν κλειδαριά πόρτας οικίας, ιδιοκτησίας 47χρονης ημεδαπής  αφαίρεσαν κοσμήματα, συνολικής αξίας (12.000) ευρώ.

Σύλληψη ημεδαπού για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, 39χρονος ημεδαπός για παραμέληση εποπτείας του 16χρονου ανήλικου υιού του, ο οποίος...

χθες το πρωί στο Αγρίνιο, ενεργώντας από κοινού μαζί με έναν ακόμη άγνωστο ανήλικο δράστη εισήλθαν σε  προαύλιο χώρο οικίας 80χρονης ημεδαπής και αφαίρεσαν το πορτοφόλι της, που περιείχε το χρηματικό ποσό των πέντε ευρώ, ένα ασύρματο τηλέφωνο και ένα κλειδί της οικίας της.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπής για κατοχή ναρκωτικών
  
Συνελήφθη, χθες το πρωί στην Πάτρα,  από αστυνομικούς  της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, 27χρονη ημεδαπή, διότι σε  αστυνομικό έλεγχο που της διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή της και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή
  
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι από 06.11.2016 έως 07.11.2016 στο Ριόλο Αχαίας  αφαίρεσαν από οικία ιδιοκτησίας 63χρονου ημεδαπού, οικιακές συσκευές, μια γεννήτρια παράγωγης ηλεκτρικού ρεύματος και ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα συνολικής  αξίας δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ. Οι δράστες αναζητούνται.


Σύλληψη  ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
  
Συνελήφθη, χθες το βράδυ στην Πάτρα, από Αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, 22χρονος ημεδαπός, διότι σε  αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης και ένας  μεταλλικός τριφτής με υπολείμματα της ίδιας ουσίας.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστου-ων δράστη-ων για κλοπή

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών  για κλοπή, οι οποίοι χθες το μεσημέρι στην Ποροβίτσα Ακράτας εισήλθαν σε κατοικία 54χρονης ημεδαπής και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των τριακοσίων ευρώ, προσωπικά και οικιακά είδη καθώς και τιμαλφή  συνολικής αξίας δώδεκα χιλιάδων πεντακοσίων (12.500) ευρώ. Οι δράστες αναζητούνται.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αλλοδαπού για παράβαση του Νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας

Από τους αστυνομικούς του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος  χθες το βράδυ στην Πάτρα,  προκάλεσε σωματικές βλάβες στην 13χρονη κόρη του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά. Ο δράστης αναζητείται στα όρια του αυτοφώρου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη έξι ημεδαπών για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί στη Γαστούνη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, τέσσερις γυναίκες και δυο άνδρες, ηλικίας από 21 έως 35 ετών, διότι  κατά την διενέργεια  στοχευμένων  αστυνομικών ελέγχων, διαπιστώθηκε ότι ηλεκτροδοτούσαν παράνομα τις οικίες τους.

***
Συνελήφθη ακόμα ένα μέλος της σπείρας που διέπραττε κλοπές στην Ηλεία

Πρόκειται για 35χρονο ημεδαπό ενώ εξιχνιάστηκαν ακόμη πέντε κλοπές που είχε διαπράξει σε καταστήματα και οικίες


Συνελήφθη, χθες (07-11-2016) το μεσημέρι, στη Γαστούνη από αστυνομικούς  του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης, 35χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για διακεκριμένες κλοπές. 

Ειδικότερα, ο 35χρονος χθες τα ξημερώματα στη Γαστούνη διέρρηξε καφετέρια ημεδαπού και αφαίρεσε από το εσωτερικό της μια τηλεόραση, ένα αποκωδικοποιητή, ένα κινητό τηλέφωνο και τρόφιμα.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης, οι οποίοι εντόπισαν το δράστη στην ίδια περιοχή να διαφεύγει με τα κλοπιμαία και τον συνέλαβαν, μετά από πεζή καταδίωξη. Τα αντικείμενα που αφαίρεσε κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του  Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας προέκυψε ότι ο 35χρονος, είχε διαπράξει με την ίδια μεθοδολογία, στην Γαστούνη, πέντε συνολικά κλοπές και συγκεκριμένα τρεις σε καταστήματα, μια σε ιατρείο και μια κλοπή οχήματος.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του δράστη είχε σχηματιστεί από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας δικογραφία για συμμετοχή του σε σπείρα που διέπραττε κλοπές στην Ηλεία. ΣΧΕΤ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 06-11-2016: Συνελήφθη μέλος σπείρας που διέπραττε κλοπές στην Ηλεία

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.


***
Συνελήφθη ακόμη ένα μέλος της εγκληματικής οργάνωσης των αρχαιοκαπήλων

Πρόκειται για 39χρονο ημεδαπό σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πατρών


Συνελήφθη, χθες (7-11-2016) το βράδυ στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 39χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Πατρών για συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση των αρχαιοκαπήλων, που είχε εξαρθρώσει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών τον προηγούμενο μήνα.

Ειδικότερα, σε βάρος του 39χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της παράβασης νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και της υπεξαίρεσης μνημείων κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Ανακριτή Πατρών.

Υπενθυμίζεται ότι, η εγκληματική οργάνωση είχε εξαρθρωθεί από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ενώ είχαν συλληφθεί είκοσι έξι μέλη της και είχε κατασχεθεί πληθώρα αρχαίων αντικειμένων. (ΣΧΕΤ. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 05-10-2016:Παρουσίαση υπόθεσης εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης διεθνικού χαρακτήρα που δραστηριοποιείται στην αρχαιοκαπηλία) 

***
Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα οδικής ασφάλειας


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά τη διάρκεια του μήνα Οκτωβρίου του έτους 2016, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.
Α. Τροχαία ατυχήματα
Στη εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας σημειώθηκαν 37 τροχαία ατυχήματα έναντι 55 που είχαν συμβεί τον Οκτώβριο του 2015. Ειδικότερα:
  • σημειώθηκαν 4 θανατηφόρα ατυχήματα έναντι 3 τον Οκτώβριο του 2015.
  • Δεν σημειώθηκαν τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό, έναντι 5 τον Οκτώβριο του 2015.
  • σημειώθηκαν 33 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμων έναντι 47 τον Οκτώβριο του 2015.

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών καταγράφηκαν συνολικά 44 παθόντες έναντι 72 τον Οκτώβριο του 2015:
Ειδικότερα:
  • καταγράφηκαν  4 νεκροί έναντι 4 τον Οκτώβριο του 2015.
  • Δεν καταγράφηκαν σοβάρα τραυματίες, έναντι 5 τον Οκτώβριο του 2015.
  • καταγράφηκαν  40 ελαφρά τραυματίες έναντι 63 τον Οκτώβριο του 2015.
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων - δυστυχημάτων όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν :
  • Υπερβολική ταχύτητα
  • Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
  • Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
  • Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
  • Παραβίαση προτεραιότητας
  • Μη τήρηση απόστασης ασφαλείας
  • Αίτια αναφερόμενα σε οδηγούς
  • Αίτια αναφερόμενα σε πεζούς
  • Αίτια ερευνώνται
Β. Δράσεις τροχονομικής αστυνόμευσης
Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή των ατυχημάτων σε όλο το οδικό της δίκτυο.
Ενδεικτικά το μήνα Οκτώβριο του 2016 συγκροτήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας 241 συνεργεία αλκοολομέτρησης, ενεργήθηκαν 5491 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 229 παραβάσεις.
Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν εκτός των άλλων και 3476 επικίνδυνες παραβάσεις.
Ειδικότερα βεβαιώθηκαν :
  • 1761
για υπερβολική ταχύτητα
  • 521
για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση
  • 417
για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
  • 92
για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
  • 85
για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
  • 73
για την παραβίαση προτεραιότητας
  • 74
για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
  • 179
για αντικανονικό προσπέρασμα
  • 13
για μη χρήση παιδικών καθισμάτων
  • 87
για Κ.Τ.Ε.Ο.
  • 116
για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά
  • 58
για επικίνδυνους ελιγμούς κατά την οδήγηση


Γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας
Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας, με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.
Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και την κατάσταση του οδοστρώματος ακολουθώντας πάντα τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει :
  • Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και στον έλεγχο του οχήματος.
  • Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά.
  • Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας.
  • Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας.
  • Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα, στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας.
  • Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος.
  • Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα.
  • Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη.
  • Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα.
  • Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ.
  • Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς.
Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.