«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός  στο Αγρίνιο για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

 Κατασχέθηκαν περισσότερα από (600) γραμμάρια φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης και εκριζώθηκαν δύο δενδρύλλια

Συνελήφθη, χθες (5-11-2016), το απόγευμα, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, ένας 48χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία  για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα...

οι αστυνομικοί αξιοποιώντας στοιχεία που συνέλεξαν κατά τις προανακριτικό τους έργο, διενήργησαν έρευνα σε ποιμνιοστάσιο του δράστη,  όπου βρήκαν και κατέσχεσαν φυτικά αποσπάσματα κάνναβης (φούντες και μικρά κλαδιά), συνολικού βάρους (627) γραμμαρίων, τα οποία είχαν συλλεχθεί πρόσφατα.

Επιπλέον, σε έρευνα που ακολούθησε, σε κτήμα, δίπλα από το ποιμνιοστάσιο, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν δύο δενδρύλλια κάνναβης, που καλλιεργούσε ο 48χρονος.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.
 
***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη  ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, 48χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό  έλεγχο που του διενεργήθηκε  διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του  εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ναυπλίου, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών ετών, για παράβαση του νόμου περί Ναρκωτικών.

Σύλληψη  ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση  
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, 42χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του  εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης επτά ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.


Σύλληψη  ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση  
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, 32χρονος ημεδαπός, διότι σε  αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του  εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης πέντε ετών και έξι μηνών, για  ληστεία.

Σύλληψη  ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση  
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, 44χρονος ημεδαπός , διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε  διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί  ποινή φυλάκισης επτά μηνών, για κλοπή.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη δυο ημεδαπών  για απόπειρα κλοπής
  
Συνελήφθησαν, σήμερα τα ξημερώματα στο Αγρίνιο από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, δυο ημεδαποί ηλικίας 16 και 15 ετών, οι οποίοι  αφού παραβίασαν  πόρτα πρακτορείου ΟΠΑΠ, ιδιοκτησίας 47χρονου ημεδαπού,  αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν αντικείμενα από το εσωτερικό του, χωρίς να ολοκληρώσουν την πράξη τους.


***
 Συλλήψεις στην Πάτρα και στο Ρίο για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών

Συνελήφθησαν σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις δύο ημεδαποί άνδρες και κατασχέθηκαν περισσότερα από (120) γραμμάρια κάνναβης
Συνελήφθησαν, χθες (5-11-2016),στην Πάτρα και στο Ρίο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας, 25 και 50 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν, δύο ξεχωριστές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και της μεταφοράς ναρκωτικών.

Στην πρώτη περίπτωση, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, χθες το απόγευμα στην Πάτρα, πραγματοποίησαν έλεγχο στον 25χρονο, τη στιγμή που αποβιβάζονταν από αυτοκίνητο που οδηγούσε, κατά τον οποίο βρήκαν στην κατοχή του κατέσχεσαν μια συσκευασία, που περιείχε (46,5) γραμμάρια κάνναβης.

Στην δεύτερη περίπτωση, οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, χθες το βράδυ, στο Ρίο, πραγματοποίησαν έλεγχο στον 50χρονο, κατά τον οποίο βρήκαν σε αποσκευές που μετέφερε, μια συσκευασία, που περιείχε (74,7) γραμμάρια κάνναβης, καθώς και το χρηματικό ποσό των (340) ευρώ, τα οποία κατέσχεσαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.
 
***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Εξιχνίαση κλοπών – Σχηματισμός δύο δικογραφιών σε βάρος ημεδαπών
Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, δύο κλοπές σε οικίες, που είχαν λάβει χώρα φέτος, τον Απρίλιο και τον Ιούνιο, στην Πάτρα και σχηματίστηκαν δύο ξεχωριστές δικογραφίες, σε βάρος δυο ημεδαπών, ηλικίας 21 και 14 ετών. Ειδικότερα, ο 14χρονος, στις 26-4-2016 είχε εισέλθει από ανασφάλιστη πόρτα σε οικία 70χρονης ημεδαπής και αφαίρεσε διάφορα χρυσά κοσμήματα, συνολικής αξίας τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ, ενώ ο 21χρονος στις 19-6-2016 είχε εισέλθει σε οικία 65χρονου ημεδαπού και αφαίρεσε κοσμήματα συνολικής αξίας (4.000) ευρώ.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη ενός ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών  
Συνελήφθη, χθες το πρωί, σε περιοχή του Πύργου από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου,  ένας 20χρονος ημεδαπός, διότι  σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες που περιείχαν μικροποσότητες κάνναβης.


Σύλληψη δύο ημεδαπών για κλοπή
Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 27 και 22 ετών, οι οποίοι είχαν αφαιρέσει, στην ίδια περιοχή, από οικία ημεδαπής, τριάντα έξι κιλά μπρούτζινων βρυσών και χάλκινων σωληνώσεων, συνολικής αξίας (900) ευρώ. Οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν τα κλοπιμαία σε εταιρεία ανακύκλωσης στα Καβάσιλα Ηλείας, ενώ στην συνέχεια τα απέδωσαν στην νόμιμη κάτοχό τους.


Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Αμαλιάδα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας  ένας 31χρονος ημεδαπός, διότι  σύμφωνα με Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πατρών, ανακλήθηκε η υπό όρο απόλυση που του είχε χορηγηθεί με παλαιότερη βούλευμά του,  ενώ διατάθηκε η σύλληψη του και η έκτιση ποινής που αφορά καταδικαστική απόφαση για κλοπές.


Σύλληψη ημεδαπού που αναζητούνταν με ένταλμα σύλληψης
Συνελήφθη, χθες αργά το βράδυ, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 64χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Ηλείας  για έκδοση και λήψη εικονικών φορολογικών στοιχείων κατ εξακολούθηση


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 54χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του απόφαση Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Δυτικής Στερεάς Ελλάδος, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών μηνών και στέρηση της άδειας ικανότητας οδηγήσεως για δύο έτη,  για οδήγηση αυτοκινήτου υπό την επίδραση ναρκωτικών.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη αλλοδαπού για στέρηση άδεια ικανότητας οδήγησης  
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στη Βόνιτσα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, ένας 45χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι οδηγούσε αυτοκίνητο χωρίς να κατέχει άδεια ικανότητας οδήγησης.
***
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στα Τίρανα Αλβανίας, όπου συναντήθηκε με τον Αλβανό ομόλογό του, Γενικό Διευθυντή Αστυνομίας Αλβανίας, κ. Haki Cako
Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στα Τίρανα Αλβανίας την 04 Νοεμβρίου 2016, όπου και συναντήθηκε με τον Αρχηγό της Αλβανικής Αστυνομίας, Γενικό Διευθυντή κ. Haki Cako.
Στη συνάντηση, τον κ. Αρχηγό συνόδευαν, η Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ηλίας Ξανθάκης, ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Αστυνομικός Διευθυντής Φώτιος Γραικούσης και ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Αστυνομικός Διευθυντής, Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος.
Κύρια θέματα της συνάντησης αποτέλεσαν η καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών και η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, οι προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές και η ενίσχυση της διμερούς αστυνομικής συνεργασίας με περαιτέρω πρωτοβουλίες και δράσεις. Ειδικότερα, αποφασίσθηκε ο ορισμός σημείων επαφής για την ανταλλαγή πληροφοριών, η πραγματοποίηση συναντήσεων εμπειρογνωμόνων για θέματα οργανωμένου εγκλήματος, τρομοκρατίας και μετανάστευσης, καθώς και παροχή εκπαιδεύσεων από την Ελληνική Αστυνομία προς την Αστυνομία της Αλβανίας.
Επίσης, ο κ. Αρχηγός, έγινε δεκτός από τον Υπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας, κ. Samir Tahiri, σε εθιμοτυπική συνάντηση κατά την οποία συζητήθηκαν διμερή θέματα αστυνομικής συνεργασίας. Ειδικότερα, ο Αλβανός Υπουργός έθεσε το θέμα διελεύσεων πολιτών της χώρας  του προς την Ελλάδα. Ο κ. Αρχηγός υπογράμμισε ότι η Ελληνική Αστυνομία εφαρμόζει πλήρως τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το κεκτημένο SCHENGEN, καθώς και τα κριτήρια που απαιτούνται για την είσοδο υπηκόων τρίτων χωρών στο χώρο SCHENGEN.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης στα Τίρανα, ο κ. Αρχηγός συναντήθηκε με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και πάσης Αλβανίας, κ. Αναστάσιο. Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την ευαρέσκειά του για το έργο και τη συνεισφορά της Ελληνικής Αστυνομίας στην ειρηνική διαβίωση και ασφάλεια των πολιτών. Από την πλευρά του ο κ. Αρχηγός, εξήρε την προσφορά του Αρχιεπισκόπου στην Ορθοδοξία και τον άνθρωπο και εξέφρασε την ηθική υποστήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας στο έργο που επιτελεί.
Επίσης κατά την επίσκεψη στα Τίρανα ο κ. Αρχηγός και η ελληνική αντιπροσωπεία συναντήθηκαν, με την Πρέσβη της Ελλάδας στην Αλβανία, κα Ελένη Σουρανή.

***
Συνελήφθη μέλος σπείρας που διέπραττε κλοπές στην Ηλεία


Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία όλων των μελών της σπείρας και πρόκειται για τέσσερις ημεδαπούς άνδρες

Εξιχνιάστηκαν δώδεκα κλοπές σε οικίες και καταστήματα

Συνελήφθη, χθες (5-11-2016) το βράδυ στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς  του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης ένας 31χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Με τις ίδιες κατηγορίες βαρύνονται, ακόμη τρείς ημεδαποί άνδρες και συγκεκριμένα δύο 25χρονοι και ένας 35χρονος, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Επιπλέον, έχει συλληφθεί για το αδίκημα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, ένας 32χρονος ημεδαπός, ενώ για το ίδιο αδίκημα, κατηγορούνται ακόμη τρεις ημεδαποί άνδρες ηλικίας 47, 60 και 65 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, τα μέλη της σπείρας, από το βράδυ της 4-11-2016 μέχρι και το απόγευμα της 5-11-2016, στα Λεχαινά Ηλείας, εισήλθαν σε αποθήκη ημεδαπού και αφαίρεσαν ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα αξία (500) ευρώ, το οποίο πούλησαν στη συνέχεια στον 32χρονο συλληφθέντα.

Στο πλαίσιο στοχευμένων ερευνών, οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες το βράδυ, στη Γαστούνη τον 31χρονο και τον συνέλαβαν, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε σε αποθήκη του 32χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χορτοκοπτικό, το οποίο αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχο του.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, τα μέλη της σπείρας, είτε ενεργώντας από κοινού ή σε μικρότερες ομάδες με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραξαν από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι και χθες (5-11-2016), σε Γαστούνη, Λεχαινά, Λευκοχώρι και Σταφιδόκαμπο Ηλείας, δώδεκα συνολικά κλοπές, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος περίπου (9.000) ευρώ.

Οι δράστες διέπραξαν δέκα κλοπές σε οικίες και δύο σε καταστήματα, όπου αφαιρούσαν κυρίως γεωργικά και άλλα εργαλεία, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και έπιπλα, τα οποία πωλούσαν στη συνέχεια, στους υπόλοιπους τέσσερις κλεπταποδόχους

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση διάπραξης τεσσάρων κλοπών, τον προηγούμενο μήνα σε  οικία ημεδαπού στο Λευκοχώρι, όπου οι δράστες είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, ηλεκτρικές συσκευές, έπιπλα ακόμη και τα παράθυρα και την κεντρική πόρτα της οικίας.

Σημειώνεται, ότι ο 25χρονος είναι έγκλειστος σωφρονιστικού καταστήματος, ενώ είχε συλληφθεί πριν από λίγες ημέρες σε περιοχή της Ηλείας, διότι είχε παραβιάσει τακτική άδεια που του είχε χορηγηθεί, από το προαναφερόμενο κατάστημα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ κατασχέθηκε το αυτοκίνητο του 35χρονου ως μέσο τέλεσης εγκληματικών πράξεων.

Την προανάκριση ενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λεχαινών.

***
Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι για κλοπές ποδηλάτων του Δήμου Πατρέων και κλοπές σε αυτοκίνητα



Οι δράστες είχαν διαπράξει τέσσερις κλοπές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ είχαν αφαιρέσει από πλατεία δύο δημοτικά ποδήλατα



Συνελήφθησαν, χθες (5-11-2016) τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αχαΐας και του Τμήματος Τροχαίας Πατρών, δύο αγόρια ηλικίας 14 και 13 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, η 29χρονη μητέρα του 13χρονου, ενώ αναζητείται για να συλληφθεί και η 30χρονη μητέρα του 14χρονου, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Ειδικότερα, οι δύο δράστες ενεργώντας από κοινού, διέρρηξαν με  θραύση τζαμιών, τέσσερα σταθμευμένα αυτοκίνητα σε χώρο στάθμευσης, στην Πάτρα, από τα οποία αφαίρεσαν πορτοφόλια, δηλωτικά και προσωπικά έγγραφα των ιδιοκτητών και των κατόχων τους.

Στη συνέχεια αφαίρεσαν από πλατεία στην Πάτρα, δύο ποδήλατα του Δήμου Πατρέων, τα οποία βρέθηκαν από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκαν, στον τόπο που είχαν διαπράξει τις κλοπές στα αυτοκίνητα.

Για τη σύλληψη των δραστών κινητοποιήθηκαν άμεσα οι αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αχαΐας και του Τμήματος Τροχαίας Πατρών, οι οποίοι συνέλαβαν τους δράστες, σε κοντινή απόσταση από τον τόπο του περιστατικού.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Την προανάκριση ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

***

Μηνιαία Δραστηριότητα της Ελληνικής Αστυνομίας

(Συλλήψεις - Εξιχνιάσεις - Εξαρθρώσεις - Κατασχέσεις)



Η Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία συλλήψεων, εξιχνιάσεων, εξαρθρώσεων και κατασχέσεων για το μήνα Οκτώβριο για όλη την εδαφική της περιφέρεια. 

Κατά τη διάρκεια του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2016, από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Ελλάδας, (Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Ακαρνανίας και Αιτωλίας) συνελήφθησαν συνολικά  - 423- άτομα. Ειδικότερα :

  • 3
για ληστείες
  • 61
για κλοπές/διαρρήξεις
  • 74
για ναρκωτικά
  • 44
για καταδιωκτικά έγγραφα
  • 99
για παράνομη είσοδος & παραμονή
  • 142
για λοιπά αδικήματα



Εξιχνιάστηκαν συνολικά 427 υποθέσεις. Ειδικότερα:



  • 5
για ληστείες
  • 132
για κλοπές/διαρρήξεις
  • 60
για ναρκωτικά
  • 230
για λοιπά αδικήματα





Εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας:




Κατασχέθηκαν ενδεικτικά:

  • 48,40
γραμμάρια ηρωίνης περίπου
  • 1,40
γραμμάρια κοκαΐνης περίπου
  • 36.469,70
γραμμάρια κάνναβης περίπου
  • 44
δενδρύλλια κάνναβης
  • 32
δισκία ναρκωτικών
  • 25.687,70
ευρώ
  • 60
μαχαίρια, γκλοπ, γεμιστήρες κ.λπ.
  • 1
πολεμικά τυφέκια, υποπολυβόλα
  • 20
κυνηγητικά όπλα
  • 8
πιστόλια, replica, περίστροφα, κρότου
  • 12
φυσίγγια
  • 750,00
πακέτα τσιγάρων
  • 5.720
γραμμάρια λαθραίου καπνού