«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή  ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Αίγιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, 20χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε...
μικροποσότητα κάνναβης κι ένας πλαστικός τρίφτης με υπολείμματα της ίδιας ουσίας.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού και δύο αγνώστων δραστών για κλοπή
   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας  σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού και δυο αγνώστων συνεργών του,  οι οποίοι χθες το απόγευμα, στο Τραγανό Ηλείας, ενεργώντας από κοινού αφαίρεσαν  μεταλλικά αντικείμενα αξίας (1000) ευρώ από στάβλο 37χρονου ημεδαπού. Οι δράστες αναζητούνται.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος τριών αγνώστων ημεδαπών γυναικών για κλοπή
   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος τριών αγνώστων ημεδαπών γυναικών, οι οποίες χθες το μεσημέρι στον Πύργο εισήλθαν σε  οικία 47χρονης ημεδαπής και αφαίρεσαν από συρτάρι  υπνοδωματίου κοσμήματα συνολικής αξίας  (2000) ευρώ. 


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστικές αποφάσεις   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου  67χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε  απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Δυτικής Στερεάς Ελλάδος, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης ενός έτους για κλοπή εγγράφου -  επιταγής.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Σύλληψη   ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας 25χρονος ημεδαπός, διότι σε  αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.


Σύλληψη   ημεδαπού για πλαστογραφία πιστοποιητικών και παραβάσεις του  Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

   
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, 16χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που στην Εθνική οδού Αντιρρίου Ιωαννίνων, στον κόμβο Αγίου Δημητρίου, οδηγούσε αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης,  ενώ κατά τον έλεγχο των εγγράφων του, επέδειξε στους αστυνομικούς  δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και άδεια ικανότητας οδήγησης, συγγενικού του προσώπου, με σκοπό να τους παραπλανήσει.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ


Σύλληψη ενός ανήλικου ημεδαπού για κλοπή
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 16χρονος ημεδαπός,  ο  οποίος ενεργώντας από κοινού με άγνωστο συνεργό του, είχαν αφαιρέσει ενδύματα συνολικής αξίας εβδομήντα ευρώ περίπου, από δύο καταστήματα στο κέντρο της πόλης. Τα ενδύματα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους υπεύθυνους των καταστημάτων.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή
   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι από 1-10-2016 μέχρι και 10-11-2016, σε περιοχή της Πάτρας, μετέβησαν σε χώρο εταιρείας που έχει διακόψει την λειτουργία της, όπου αφαίρεσαν εσωτερικές πόρτες αλουμίνιου, τρεις μονάδες κλιματιστικών, δέκα τροχούς από σταθμευμένα οχήματα, ένα παλιό πολύγραφο - μουσειακό κομμάτι και δύο δετικές μηχανές. Οι δράστες αναζητούνται.


Σύλληψη ενός ημεδαπού, για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 49χρονος ημεδαπός, διότι προσέβαλλε την γενετήσια αξιοπρέπεια δύο ημεδαπών γυναικών με φράσεις και άσεμνες χειρονομίες.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Τρείς συλλήψεις ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθησαν, χθες, σε τρεις ξεχωριστές περιπτώσεις, από αστυνομικούς  του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου και της Ομάδας Πρόληψη και Καταστολής Εγκληματικότητας Ηλείας, τρεις ημεδαποί άνδρες ηλικίας, 57,52 και 23 ετών διότι  σε αστυνομικούς ελέγχους που τους διενεργήθηκαν, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν, ανά περίπτωση, συσκευασίες με μικροποσότητες κάνναβης, πέντε ναρκωτικά δισκία και ένα τσιγαριλίκι.


Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στη Γαστούνη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης, ένας 33χρονος ημεδαπός διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης επτά μηνών και χρηματική ποινή πεντακοσίων ευρώ για παράβαση της αγροτικής νομοθεσίας.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστου δράστη για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας ζώων συντροφιάς
   


Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμαλιάδας  σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι στις 10/11/2016 στην Αμαλιάδα, προέβησαν στην θανάτωση ενός  αδέσποτου σκύλου, παρέχοντάς του δηλητηριασμένη τροφή.  

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας ένας 46χρονος ημεδαπός, διότι  σε αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν, δύο χάρτινες συσκευασίες με μικροποσότητες κάνναβης και ένα ναρκωτικό δισκίο.

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 55χρονος ημεδαπός διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αγρινίου, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών ετών και έξι μηνών και έντεκα ημερών για παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών.

***
Εξιχνιάστηκαν είκοσι έξι κλοπές σε οικίες στην Αιγιαλεία

Δράστης είναι ένας 39χρονος υπήκοος Αλβανίας τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί


Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, είκοσι τρεις τετελεσμένες κλοπές και τρεις απόπειρες κλοπής, που είχαν λάβει χώρα από πέρυσι τον Σεπτέμβρiο, μέχρι φέτος τον Φεβρουάριο, σε διάφορες περιοχές της Αιγιαλείας.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες κλοπές σε βάρος ενός 39χρονου υπηκόου Αλβανίας, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, προέκυψε ότι ο δράστης είχε διαπράξει σε Νέο Ερινεό, Λόγγο, Σελιανίτικα, Άβυθο, και Ροδοδάφνη Αιγιαλείας, τουλάχιστον είκοσι κλοπές και τρεις απόπειρες κλοπής σε οικίες.

Ο 39χρονος, αφού παραβίαζε τα παράθυρα και τις πόρτες των κατοικιών εισέρχονταν στο εσωτερικό τους και αφαιρούσε χρηματικά ποσά, κοσμήματα,  είδη ένδυσης, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις (42.000) ευρώ.

Σημειώνεται ότι ό δράστης έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοιες υποθέσεις, ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ είχε καταδικαστεί και σε πολυετή κάθειρξη για τα παραπάνω αδικήματα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 39χρονου θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.

***
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη 39χρονος ημεδαπός για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη 39χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.
Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης έγινε στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων του Εθνικού Γραφείου της Europol και του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις Η.Π.Α., για εντοπισμό (5) ηλεκτρονικών ιχνών χρηστών, που κατείχαν και διαμοίραζαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων εντός της ελληνικής επικράτειας.
Για τα στοιχεία αυτά ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.
Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που επακολούθησε καθώς και από αλληλογραφία με τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών προέκυψαν ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούσαν στον 39χρονο ημεδαπό.
Στο πλαίσιο αυτό, διενεργήθηκε χθες (10-11-2016), από κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρουσία Δικαστικού λειτουργού, έρευνα στην οικία του 39χρονου, σε περιοχή της Αττικής, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 
•    σταθερός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ψηφιακό αποθηκευτικό μέσο,
•    κινητό τηλέφωνο,
•    εσωτερικός σκληρός δίσκος,
•    εξωτερικό μέσο αποθήκευσης τύπου USB,
•    κάρτα αποθήκευσης και
•    πλήθος αρχείων (βίντεο και φωτογραφίες) με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.
Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήριά θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.
Ο δράστης με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
•    Τηλεφωνικά: 11188
•    Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
•    Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
•    Μέσω twitter: @CyberAlertGR

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ακαρνανίας


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, την ερχόμενη εβδομάδα (14-11-2016 έως 19-11-2016),  θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 14-11-2016 και κατά τις ώρες 16:00 έως 23:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσού, ακολουθώντας δρομολόγιο, Χαλκιόπουλο – Μαλεσιάδα -  Περδικάκι - Βρουβιανά – Αυλάκι. 
•    Την Τρίτη 15-11-2016     και κατά τις ώρες 17:00 έως 23:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Φυτείες - Παπαδάτες – Κονοπίνα – Τρύφος - Κομποτή - Αετός – Αρχοντοχώρι.
•    Την Τετάρτη 16-11-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κάτω Μυρτιά – Σιταράλωνα - Παμφίο – Μαραθιάς  - Κάτω Χρυσοβίτσα – Λευκό – Ταξιάρχης – Καλλιθέα.
•    Την Πέμπτη 17-11-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Βλασίου ακολουθώντας το δρομολόγιο, Χούνη - Άγιος Βλάσιος - Αμπέλια – Ποταμούλα.
•    Την Παρασκευή 18-11-2016 και κατά τις ώρες 18:00 έως 24:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Δρυμός - Παλιάμπελα – Πάλαιρος - Μύτικας - Κανδήλα - Βάρνακα – Παναγούλα. 
•    Το Σάββατο 19-11-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κεχρινιάς – Βαρετάδα – Αριάδα – Αμπελάκι –  Λουτρό - Πτελιά – Ανοιξιάτικο. 

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αχαΐας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, την ερχόμενη εβδομάδα (14-11-2016 έως 20-11-2016), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 14-11-2016  και κατά τις ώρες 15:00 έως 21:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, ακολουθώντας δρομολόγιο, Ματαράγκα -     Άγιος Κωνσταντίνος – Σπάτα -  Μιχόι – Κάνδαλος – Άνω Βελίτσες  - Κάτω Βελίτσες.
•    Την Τρίτη 15-11-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άνω Βλασία – Κάτω Βλασία – Μετόχι – Μάνεσι – Λάπατα – Νεοχώρι – Μεγάλος Ποντιάς – Μικρός Ποντιάς – Καρούσι.
•    Την Τετάρτη 16-11-2016 και κατά τις ώρες 15:00 έως 21:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδρίτσας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κριθαράκια – Κυπαρίσσι – Άγιος Δημήτριος – Αλεποχώρι – Σπαρτιά – Βελιμάχι – Ερυμάνθεια - Χιόνα.
•    Την Πέμπτη 17-11-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 16:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Τριπόταμα – Άγιος Βασίλειος – Πάος – Βεσίνι – Χόβολη – Πέυκο – Αμυγδαλιά – Σκοτάνη – Φίλια - Λευκάσιο. 
•    Την Παρασκευή 18-11-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμπελόκηποι – Βελλά – Όαση – Εξοχή – Περθώρι – Σελιανά – Μοναστήρι – Αιγές.  
•    Το Σάββατο 19-11-2016 και κατά τις ώρες 09:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άλσος – Μάγειρας – Αράχωβα – Αρραβωνίτσα – Μυρόβρυση – Βερίνο – Γρηγόρη – Λάκκα – Μερτίδι – Άγιος Κωνσταντίνος. 
•    Την Κυριακή 20-11-2016 και κατά τις ώρες 09:00 έως 16:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Γουμενίσσα – Δροσάτο – Κορφές – Πετσακοί – Βάλτα – Πλατανιώτισσα.