«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Ο ταχυδρόμος χτυπάει πάντα δυο φορές

Ο ταχυδρόμος χτυπάει πάντα δυο φορές
Τη μία σε χτυπάει από κάτω

Ποτέ δεν περιμέναμε να ακούσουμε από «επίσημα χείλη», ως απάντηση στην ερώτηση μας, γιατί ο Δήμος Αγρινίου δεν χρηματοδοτήθηκε για να υλοποιήσει έργα υποδομής στον τομέα της ύδρευσης, όπως πρόσφατα  άλλες πόλεις της Περιφέρειας, ότι ο φάκελος των μελετών «πήγε σε λάθος διεύθυνση».
Πραγματικά αυτό μας ξεπερνάει.
Και είναι το λιγότερο. Το περισσότερο έχει να κάνει με την ίδια την λειτουργία του Δήμου, η οποία...
δεν έχει αφεθεί στον αυτόματο πιλότο, αλλά , όπως αποδεικνύεται, φαντάζει ως σκάφος παραδομένο στους ανέμους, χωρίς κανέναν πιλότο να ορίζει τις τύχες, όσων υψιπετούν εντός του.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Γκρίζης για το θέμα, διεξάγεται ΕΔΕ. Ανεξάρτητα όμως και πέρα απ’ αυτό η δημοτική αρχή θα πρέπει να αντιληφθεί, ότι η λειτουργία της στο Δήμο είναι μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση, η οποία απαιτεί δουλειά, εγρήγορση και αποτελεσματικότητα. Από τη μια, καμία ώριμη μελέτη δεν υπήρχε, ούτε υπάρχει δύο χρόνια τώρα, για την αξιοποίηση  προγραμμάτων σχολικής στέγης κι από την άλλη, ακόμα και αν υπάρξουν, υπάρχει κίνδυνος να χαθούν τα χρήματα, γιατί κάποιοι ανίκανοι δεν ξέρουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.
Θα αρκεστούμε μόνο σε αυτό το μικρό σχόλιο, γι’ αυτό το «φουλ του τίποτα» που μας απάντησε προχθές η Δημοτική Αρχή, με τη ελπίδα ότι σύντομα θα μάθουμε τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης ΕΔΕ, αφού η εμπειρία μας έχει δείξει, ότι η ΕΔΕ που πραγματοποιούνται από την υπηρεσία, μάλλον για να συσκοτίζουν τα γεγονότα γίνονται και όχι για να τα φωτίσουν.