«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Παρουσίαση του βιβλίου “ΦΩΝΕΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ” της Ελένης Πριοβόλου

“ΦΩΝΕΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ” της Ελένης Πριοβόλου

H Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αγρινίου σας και προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου “ΦΩΝΕΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ” της Ελένης Πριοβόλου.

 Την Άνοιξη του 2015 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ το “ΦΩΝΕΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ” της Ελένης Πριοβόλου. Πρόκειται για ιστορίες ανθρώπων, που ζουν σε μια μικρή λουτρόπολη του Ιονίου και τους παρακολουθεί εξονυχιστικά το αόρατο μάτι. Άνθρωποι που δεν έζησαν όπως ήθελαν να ζήσουν και προσπαθούν να διασώσουν μνήμες από τον κίνδυνο της οριστικής λήθης, άλλοι που έπαιξαν σε λάθος ρόλους κι έζησαν ευσεβείς πόθους κι αβίωτους έρωτες, μικρές επαναστάσεις και... μεγάλες υποταγές, ήρωες που θέλουν να φωνάξουν, αλλά οι φωνές τους βγαίνουν ελεύθερα μόνο μέσα στο νερό.

Η Ελένη Πριοβόλου γεννήθηκε στο Αγγελόκαστρο Μεσολογγίου και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες.  Γράφει αναζητώντας την ευρυθμία και την καθαρότητα του λόγου. Η τάση να αναπαριστά με σύμβολα τον κόσμο τη στράτευσε στο παραμύθι, το οποίο υπηρετεί μέχρι σήμερα. Έχει καταθέσει είκοσι βιβλία για παιδιά και εφήβους, πέντε μυθιστορήματα για μεγάλους κι ένα βιβλίο με ιστορίες. Το 2010 τιμήθηκε με το Βραβείο Αναγνωστών του ΕΚΕΒΙ για το  μυθιστόρημά της “όπως ήθελα να ζήσω” και απέσπασε απ' το περιοδικό «Διαβάζω» για το βιβλίο της “το σύνθημα”(2009)το βραβείο Λογοτεχνικού Βιβλίου για μεγάλα παιδιά. Από τις εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ είναι υπό έκδοση το βιβλίο της με τίτλο «μετά φόβου».

Η παρουσίαση θα γίνει στο Εντευκτήριο Τρένου Δήμου Αγρινίου την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016  και ώρα 7.00 το απόγευμα. 

Για το βιβλίο θα μιλήσει η κ. Κατερίνα Λιβιτσάνου – Ντάνου, φιλόλογος