«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι από την  25.10.2016 έως 27.10.2016 αφού παραβίασαν πόρτα διαμερίσματος  ιδιοκτησίας 67χρονης ημεδαπής, εισήλθαν σε αυτό και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ, κοσμήματα και δύο φορητούς υπολογιστές συνολικής αξίας δεκαοχτώ  χιλιάδων (18.000) ευρώ.  Οι δράστες αναζητούνται.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για οπλοκατοχή και επικίνδυνη σωματική βλάβη

Συνελήφθη, χθες το βράδυ στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς  της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας,  30χρονος ημεδαπός, ο οποίος...
αποπειράθηκε με τη  χρήση μαχαιριού να προκαλέσει σωματική βλάβη σε 29χρονο ημεδαπό.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για απειλή και παράνομη οπλοκατοχή
   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία για απειλή και παράνομη οπλοκατοχή  σε βάρος 34χρονου ημεδαπού, ο οποίος απείλησε με πιστόλι 36χρονη ημεδαπή. Ο δράστης αναζητείται.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ενός αλλοδαπού για παράβαση  του  Τελωνειακού Κώδικα
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Β’ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, ένας 42χρονος υπήκοος Πακιστάν, διότι κατείχε (150) πακέτα τσιγάρων διαφόρων εταιρειών και  (200) γραμμάρια καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.


Σύλληψη ενός ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Αίγιο, από αστυνομικούς της  Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, 32χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια συσκευασία, που περιείχε μικροποσότητα κάνναβης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Τροχαίο ατύχημα με παράσυρση ανήλικης πεζής
με τραυματισμό και εγκατάλειψη   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας σχηματίστηκε δικογραφία για τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό και εγκατάλειψη, σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος χθες το απόγευμα στην Ανδραβίδα, οδηγώντας αυτοκίνητο παρέσυρε ένα ανήλικο κορίτσι, ηλικίας δυόμιση ετών, το οποίο έπαιζε εξωτερικά της οικίας του. Αποτέλεσμα του τροχαίου ήταν ο τραυματισμός της ανήλικης, η οποία μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου και στη συνέχεια στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών, όπου νοσηλεύεται. Ο δράστης αναζητείται.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη ενός αλλοδαπού για καταδικαστικές αποφάσεις
   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Ναύπακτο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, 47χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας,  διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος εκκρεμούσαν: 1) ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πρέβεζας και διάταξη Εφετών Ιωαννίνων για ληστεία καθώς και 3) απόφαση του Μονομελούς  Πλημμελειοδικείου  Πρέβεζας, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δέκα μηνών και πενήντα πέντε  ημερών για παράβαση του Νόμου περί Αλλοδαπών.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστου δράστη για παράβαση της   νομοθεσίας περί όπλων

Από τους αστυνομικούς του  Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων σε βάρος αγνώστου δράστη, ο οποίος χθες το πρωί στην Κατούνα, προέβη σε άσκοπους πυροβολισμούς. Οι αστυνομικοί κατά την εξερεύνηση του τόπου του περιστατικού βρήκαν και κατέσχεσαν επτά  κάλυκες πολεμικού τυφεκίου.  

Σύλληψη ενός  ημεδαπού για υπεξαίρεση
        
Συνελήφθη, χθες το πρωί στην Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, 45χρονος ημεδαπός, ο οποίος αφαίρεσε 17 λίτρα πετρέλαιο από ρεζερβουάρ φορτηγού του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας.


***
Αστυνομικές εξορμήσεις στη Δυτική Ελλάδα
Πραγματοποιήθηκαν χθες στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας
Συνελήφθησαν (46) δράστες, ενώ ελέχθησαν συνολικά (786) άτομα και (677) οχήματα
Βεβαιώθηκαν (178) τροχονομικές παραβάσεις
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, της μη νόμιμης μετανάστευσης και των τροχαίων ατυχημάτων, πραγματοποιήθηκαν από την (25-10-2016) έως και την (27-10-2016), στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, σε περιοχές της  Αχαΐας, Ακαρνανίας, Ηλείας και Αιτωλίας.
Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, με τη συμμετοχή αστυνομικών των Υπηρεσιών Ασφαλείας, των τοπικών Αστυνομικών Τμημάτων, των Υπηρεσιών Τροχαίας, των Ομάδων Δ.Ι.Α.Σ., Ο.Π.Κ.Ε. και Ο.Ε.Π.Τ.Α. των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ακαρνανίας, Ηλείας και Αιτωλίας.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικές επιχειρήσεις είχαν τα εξής αποτελέσματα :
Ελέχθησαν:  (786) άτομα και (677) οχήματα.
Προσήχθησαν: (70) άτομα στις αστυνομικές υπηρεσίες.
Συνελήφθησαν : (46) άτομα, από τα οποία:
•    (10) άτομα για παράβαση διατάξεων υγειονομικού κανονισμού,
•    (12) άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
•    (10) αλλοδαποί για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών,

•    (4) άτομα για καταδικαστικές αποφάσεις,
•    (1) άτομο για κατοχή ναρκωτικών,
•    (2) ημεδαποί  για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, 
•    (1) ημεδαπός για ένταλμα σύλληψης,
•    (6) άτομα για παράβαση λοιπών ειδικών ποινικών νόμων
Βεβαιώθηκαν :
•    (178) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Υπογραμμίζεται ότι, οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθότι είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας.