«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 31-10-2016

Προσλήψεις για τη στελέχωση του Ογκολογικού Ξενώνα – Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η τροποποίηση του προϋπολογισμού

Η στελέχωση με προσωπικό του Ιδρύματος Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών «Η Ελπίδα» μέσω της τροποποίησης του ήδη εγκεκριμένου οικονομικού προϋπολογισμού για το 2016 του Ιδρύματος, εγκρίθηκε από τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.
Η τροποποίηση γίνεται, όπως τόνισε στην εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος, προκειμένου να καλυφθεί η ανάγκη πρόσληψης πέντε (5) υπαλλήλων στον Ογκολογικό Ξενώνα και ειδικότερα....

 4 υπαλλήλων ΤΕ Νοσηλευτικής και ενός ακόμα ΤΕ Κοινωνικού Λειτουργού.
«Δυστυχώς η αυτόνομη, σωστή και εύρυθμη λειτουργία του αυτά τα τρία χρόνια δεν έχει επιτευχθεί, καθώς η έλλειψη προσωπικού πάντοτε αποτελούσε τροχοπέδη. Πλέον μπορούμε να πούμε, πως σε λίγο καιρό, το Ίδρυμα θα έχει προσωπικό για να μπορεί αυτόνομα, να συμβάλλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Όπως τόνισε, μοναδικός σκοπός της δημιουργίας του Ιδρύματος, από την αρχή, είναι για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η διαμονή και η σίτιση ογκολογικών ασθενών και πιθανόν των συνοδών τους, που υποβάλλονται σε θεραπευτική αγωγή σε νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας.
«Ευελπιστούμε πως με την ολοκλήρωση των διαδικασιών αυτών, όλα θα λειτουργούν σε σωστότερη βάση και θα μπορούν έτσι να εξυπηρετούνται καλύτερα οι ασθενείς» κατέληξε ο κ. Κατσιφάρας.
Στην αρχή της συνεδρίασης ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε τόσο στις επαφές που έχουν ήδη γίνει με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για το θέμα της Πατρών – Πύργου και οι οποίες θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, όπως επίσης για την εγκατάσταση των προσφύγων στην περιοχή του Ρίου και για τις μέχρι τώρα ενέργειες που έχουν γίνει ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από τις καταστροφές της πρόσφατης κακοκαιρίας που έπληξε για μία ακόμη φορά την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και ιδίως την Αιτωλοακαρνανία.


***
Συνάντηση του Απ. Κατσιφάρα με τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας Α. Ανδρικόπουλο

Η ενίσχυση της ασφάλειας των συμπολιτών μας, η εξάλειψη της εγκληματικότητας και η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο.
Αρχικά τονίστηκε η αγαστή συνεργασία που έχει η Περιφέρεια με την Ελληνική Αστυνομία και ειδικότερα με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών.
Συζητήθηκε και η αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. με τις παρεμβάσεις που είχε κάνει και η Περιφέρεια και τη θετική ανταπόκριση του Αρχηγείου της Αστυνομίας, για να μην κλείσουν ή συγχωνευτούν αστυνομικά τμήματα της περιοχής που είναι αναγκαία για την ασφάλεια των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας.
«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είχε θέσει ως πρωταρχικό στόχο την ενίσχυση των υπηρεσιακών δυνατοτήτων της ΕΛ.ΑΣ. για να μπορεί η αστυνομία να ασκεί πλήρως τα καθήκοντά της και να μπορεί να ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες. Και αυτό πράξαμε με την προμήθεια μέσω του ΕΣΠΑ 2007-2013, 39 αστυνομικών οχημάτων, 19 δικύκλων μοτοσικλετών, αλλά και του αναγκαίου εξοπλισμού της Τροχαίας, με συσκευές ελέγχου ταχύτητας, αλκοολόμετρα κ.α. συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 1 εκατ. ευρώ» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.
Από την πλευρά του ο Γενικός Επιθεωρητής, αντιστράτηγος Α. Ανδρικόπουλος, ζήτησε εκ νέου χρηματοδότηση για εξοπλισμό από τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, με τον Περιφερειάρχη να δεσμεύεται την εξέταση του αιτήματος κατά την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ.
Επιπλέον,  τέθηκαν και σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή, όπως είναι η εξάλειψη κάθε είδους παραβατικότητας και εγκληματικότητας, καθώς και η συλλογική προσπάθεια ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας και η τροχονομική πρόληψη στους δρόμους των Π.Ε. Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγος Φώτης Τσόλκας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας Ιωάννης Σεϊντής, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρης Δριβίλας.



***

Βελτίωση της Παλαιάς Εθνικής Οδού από την Πάτρα έως την Κάτω Αχαΐα, έργο ύψους 3,2 εκατ. ευρώ

Ένα μεγάλο και σύγχρονο έργο με τίτλο «Συντηρήσεις στην Π.Ε.Ο. Πατρών-Πύργου (τμήμα: όρια πρώην Δήμου Παραλίας έως Κάτω Αχαΐα)» ξεκινά από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Το έργο, προϋπολογισμού 3.200.000 ευρώ, περιλαμβάνει εργασίες συντήρησης και βελτίωσης της βατότητας της Παλαιάς Εθνικής Οδού Πατρών-Πύργου στο τμήμα από τα όρια του τέως Δήμου Παραλίας έως και την Κάτω Αχαΐα, ενώ έχει διάρκεια δεκαοκτώ (18) μήνες και προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2018.
«Ένα σημαντικό έργο ξεκινά. Με ελλιπείς πόρους έχουμε κάνει ένα σχεδιασμό με έργα και παρεμβάσεις ώστε να θωρακίσουμε το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Περιφέρειάς μας. Βασικός στόχος μας είναι να συντηρήσουμε και να διασφαλίσουμε την καλή κατάσταση των δρόμων μας, σε μια εποχή που οι πόροι είναι σχεδόν εξαφανισμένοι. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε περισσότερα χρήματα για να συνεχίσουμε τη συντήρηση των δρόμων» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσιφάρας: «Τη στιγμή που το κεντρικό κράτος αναβάλλει συνεχώς την κατασκευή της Πατρών – Πύργου και γενικότερα την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού, εμείς ως Περιφέρεια, προσπαθούμε με μηδαμινούς πόρους να ανακατασκευάσουμε και να συντηρήσουμε δρόμους παλιούς που αποτελούν μόνο κίνδυνο για τους οδηγούς».
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος με την ευκαιρία υπογραφής της σύμβασης, σημείωσε πως «πρόκειται για ένα μεγάλο έργο σύγχρονων προδιαγραφών παίρνει σάρκα και οστά. Οι πολίτες της Πάτρας και της Κάτω Αχαΐας θα έχουν πλέον έναν δρόμο που θα μειώνει σημαντικά τον χρόνο πρόσβασης προς τις δύο πόλεις και παράλληλα θα αυξάνει την ασφάλεια διέλευσης που ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες ήταν περιορισμένη λόγω κυκλοφοριακού φόρτου. Η διασύνδεση των πόλεων είναι πρωταρχικός στόχος για την ανάπτυξη της Περιφέρειας μας, για αυτό άλλωστε και ο Περιφερειάρχης έκανε πριν λίγο καιρό την ένταξη Προαστιακού και σήμερα έχει ξεκινήσει να κατασκευάζεται το έργο».
Συγκεκριμένα, με το έργο προβλέπεται να εκτελεστούν:
·        Ασφαλτικές εργασίες τμηματικά καθ’ όλο το μήκος των 18 χλμ.,
·        Διαγράμμιση στο σύνολο της οδού,
·        Αντικατάσταση φθαρμένων και κατεστραμμένων πινακίδων,
·        Κοπή θάμνων και παρόδιας βλάστησης για τη βελτίωση της ορατότητας της οδού,
·        Καθαρισμός τάφρων,
·        Απόφραξη και καθαρισμός οχετών σε όλο το μήκος της οδού,
·        Κατασκευή κρασπεδορείθρων, πεζοδρομίων και ηλεκτροφωτισμού στην περιοχή της Παραλίας του Δήμου Πατρέων,
·         Κατασκευή αγωγών αποχέτευσης ομβρίων.