«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν δύο ανήλικοί δράστες για κλοπή σε περίπτερο, στη Ναύπακτο

Συνελήφθησαν, χθες (10-5-2015) το βράδυ, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, δύο ανήλικοι (ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας) ηλικίας 15 ετών, σε βάρος των οποίων, σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.

Με τις κατηγορίες παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων βαρύνονται και οι δύο γονείς των ανηλίκων, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα....
χθες (10-5-2015) αργά το απόγευμα, οι δύο δράστες ενεργώντας από κοινού μετέβησαν σε περίπτερο, 56χρονου ημεδαπού, στη Ναύπακτο, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (395) ευρώ και τράπηκαν σε φυγή.

Άμεσα αστυνομικοί πραγματοποίησαν αναζητήσεις στην περιοχή, όπου λίγη ώρα αργότερα εντόπισαν τους δύο δράστες και τους συνέλαβαν.

Στην κατοχή τους, οι Αστυνομικοί  βρήκαν και κατέσχεσαν, το χρηματικό ποσό που είχαν αφαιρέσει, το οποίο και αποδόθηκε στον παθόντα.

Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του Εισαγγελέα  Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.
***
Συνελήφθη  28χρονος ημεδαπός στην Αμαλιάδα για ληστεία

Ο συλληφθείς μαζί με ένα 19χρονο ημεδαπό, που αναζητείται, αφαίρεσαν με σωματική βία από 57χρονο ημεδαπό το χρηματικό ποσό των (600) ευρώ

Συνελήφθη, προχθές (8-5-2015) το πρωί στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, ένας 28χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου  σχηματίστηκε  δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία.

Την ίδια κατηγορία αντιμετωπίζει και ένας 19χρονος ημεδαπός, συνεργός του 28χρονου, ο οποίος αναζητείται.

Ειδικότερα, ο 19χρονος στις (8-5-2015) το πρωί, στην Αμαλιάδα,  με την άσκηση σωματικής βίας αφαίρεσε από τον 57χρονο, τη στιγμή που κινούνταν πεζός, το πορτοφόλι του, που περιείχε το χρηματικό ποσό των (600) ευρώ και τράπηκε σε φυγή.

Σε ότι αφορά τον 28χρονο συνεργό του, από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι επιτηρούσε τον χώρο για να διευκολύνει τον συνεργό του να αφαιρέσει το πορτοφόλι από τον παθόντα.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τον 28χρονο στην Αμαλιάδα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του.


Συνελήφθη 72χρονος ημεδαπός για κλοπές στο Τραγανό Ηλείας

Εξιχνιάστηκαν (3) κλοπές σε αρτοποιεία στην Αμαλιάδα και στα Καλύβια και μια κλοπή αυτοκινήτου

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 18χρονου συνεργού του

Συνελήφθη, χθες (9-5-2015) νωρίς το πρωί, στο Τραγανό Ηλείας, από αστυνομικούς των μικτών περιπολιών Αμαλιάδας και Ανδραβίδας – Βάρδας, ένας 72χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράνομη οπλοκατοχή.

Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και ένας 18χρονος ημεδαπός, συνεργός του συλληφθέντα, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

Ειδικότερα, στις (9-5-2015) νωρίς το πρωί,  οι δύο δράστες ενεργώντας από κοινού, μετέβησαν με αυτοκίνητο που είχαν αφαιρέσει στις (6-5-2015) από ημεδαπό στην Πάτρα, σε τρία αρτοποιεία στην Αμαλιάδα και στα Καλύβια και αφαίρεσαν τρείς ταμειακές μηχανές και ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί των μικτών περιπολιών, οι οποίοι εντόπισαν και ακολούθησαν τους δράστες, καταφέρνοντας να συλλάβουν τον 72χρονο ενώ ο 18χρονος τράπηκε σε φυγή.

Σε έρευνα που ακολούθησε εντός του αυτοκινήτου που οδηγούσαν οι δράστες, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τρείς ταμειακές μηχανές και ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή που είχαν αφαιρέσει από τα αρτοποιεία, ένα μαχαίρι και ένα ζευγάρι ελαστικά γάντια.

Σημειώνεται ότι, τα κλοπιμαία που κατασχέθηκαν  και το αυτοκίνητο που είχαν αφαιρέσει οι δράστες θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.


Ως προς τον τρόπο δράσης, οι  δράστες είχαν αφαιρέσει τις πινακίδες του αυτοκινήτου, για να δυσχεράνουν το έργο των αστυνομικών, ενώ ο 72χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητο και ο 18χρονος παραβιάζοντας τις θύρες των καταστημάτων, εισέρχονταν στο εσωτερικό τους και αφαιρούσε τις ταμειακές μηχανές.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του συνεργού του.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας.





Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα οδικής ασφάλειας.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά τη διάρκεια του μήνα Απριλίου του έτους 2015, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.
Α. Τροχαία ατυχήματα
Στη εδαφική αρμοδιότητα της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας  σημειώθηκαν 53 τροχαία ατυχήματα έναντι 33 που είχαν συμβεί τον Απρίλιο του 2014. Ειδικότερα σημειώθηκαν :
  • 4 θανατηφόρα ατυχήματα έναντι 5 τον Απρίλιο του 2014.
  • 5 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμων έναντι 6 τον Απρίλιο του 2014.
  • 44 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμων έναντι 22 τον Απρίλιο του 2014.

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών καταγράφηκαν συνολικά 78 παθόντες έναντι 54 τον Απρίλιο του 2014:
Ειδικότερα καταγράφηκαν :
  • 5 νεκροί όσοι και τον Απρίλιο του 2014.
  • 5 σοβαρά τραυματίες έναντι 7 τον Απρίλιο του 2014.
  • 68 ελαφρά τραυματίες έναντι 42 τον Απρίλιο του 2014.
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων - δυστυχημάτων όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν :
  • Υπερβολική ταχύτητα
  • Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
  • Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
  • Επιδεικτικοί ελιγμοί κατά τη διάρκεια οδήγησης
  • Μη τήρηση απόστασης ασφαλείας
Β. Δράσεις τροχονομικής αστυνόμευσης
Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή των ατυχημάτων σε όλο το οδικό της δίκτυο.
Ενδεικτικά το μήνα Απρίλιο του 2015 συγκροτήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας 276 συνεργεία αλκοολομέτρησης, ενεργήθηκαν 7.335 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 200 παραβάσεις.
Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν εκτός των άλλων και 4.329 επικίνδυνες παραβάσεις.
Ειδικότερα βεβαιώθηκαν :
·        2.800
για υπερβολική ταχύτητα
  • 283
για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση
  • 423
για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
  • 78
για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
  • 79
για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
  • 21
για την παραβίαση προτεραιότητας
  • 50
για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
  • 310
για αντικανονικό προσπέρασμα
  • 4
για μη χρήση παιδικών καθισμάτων
  • 162
για Κ.Τ.Ε.Ο.
  • 93
για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά
  • 26
για επικίνδυνους ελιγμούς κατά την οδήγηση


Γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας
Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας, με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.
Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και την κατάσταση του οδοστρώματος ακολουθώντας πάντα τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει :