«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Ημερίδα με θέμα «Ασφαλές διαδίκτυο- Σχολικός και Διαδικτυακός Εκφοβισμός» στο Ρίο Πατρών

 Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης

Ημερίδα με θέμα «Ασφαλές διαδίκτυο- Σχολικός και Διαδικτυακός Εκφοβισμός» πραγματοποιήθηκε σήμερα (4 Μαΐου 2015) στο ξενοδοχείο «Porto Rio» στο Ρίο Πατρών.

Την Ημερίδα διοργάνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης, συνοδευόμενος από...
τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσο Μαυρόπουλο, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη, τον  Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου κ. Βασίλη Μαστρογιάννη, τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαϊας, Ταξίαρχο Ιωάννη Σεϊντή.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη απεύθυνε χαιρετισμό, κατά τον οποίο, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«…Η προστασία των παιδιών από τις επιθέσεις είναι προληπτική, είναι κοινωνική, είναι αποτρεπτική, είναι σημαντική, είναι η σύγχρονη μορφή απλώματος του χεριού της Αστυνομίας προς τη κοινωνία, προς την οικογένεια, προς το δάσκαλο, προς το ίδιο το παιδί….

...Για αυτό πρέπει όλοι μας, ως γονείς, ως δάσκαλοι, να προσέχουμε, ο εχθρός σε αυτή τη περίπτωση δεν έχει πρόσωπο. Αυτό είναι το διακύβευμα και αυτή είναι η γραμμή άμυνας μας.»

Την εναρκτήρια ομιλία πραγματοποίησε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ενώ απηύθυναν χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας κ. Γρηγόριος Αλεξόπουλος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και ο Περιφερειακός Διεύθυντης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Γιαννόπουλος Κωνσταντίνος.

Το θέμα της Ημερίδας ανέπτυξαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Σφακιανακης Εμμανουήλ και Αξιωματικοί Ειδικών Καθηκόντων της ίδιας Υπηρεσίας, οι ψυχολόγοι της ΓΕ.Π.Α.Δ. Δυτικής Ελλάδας, Αστυνόμος Β’ (Ε.Κ.) Ιωάννα Τσάκωνα και Υπαστυνόμος Α’ (Ε.Κ.) Θεοδώρα Χασάπη,  οι εκπρόσωποι της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, κα Σοφία Χριστοπούλου και κ. Νικόλαος Μάνεσης και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δυτικής Ελλάδας, κ. Αντώνιος Χαροκόπος.

Στην Ημερίδα παρευρέθηκαν, επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κα Χριστίνα Σταρακά, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας κα Αναστασία Τογιοπούλου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας και Πρόεδρος του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας κ. Δημήτριος Δριβίλας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Ματσούκας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας Αστυνομικός Διευθυντής Νικόλαος Κοτρωνιάς, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας Αστυνομικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, καθώς και τα προεδρεία των Συνδικαλιστικών Ενώσεων  Αξιωματικών και Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Ελλάδας.

Την Ημερίδα παρακολουθήσαν σχολικοί σύμβουλοι και Διευθυντές της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, μέλη συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.