«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Άρση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη Ν.Ε.Ο. Αντιρρίου - Ιωαννίνων
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους πολίτες ότι, αίρεται η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς και οι λοιπές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που είχαν ανακοινωθεί ότι θα ισχύσουν από το Σάββατο (9/5/2015) και ώρα 07.00΄ έως την Δευτέρα (11/5/2015) και ώρα 05.00’ ,στην χ/θ 89+000 της Νέας Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων (κόμβος Κουβαρά).
Επίσης, αίρεται  η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς και...
οι λοιπές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που είχαν ανακοινωθεί ότι θα ισχύσουν από το Σάββατο (9/5/2015) και ώρα 08.00΄, έως την Δευτέρα (11/5/2015) και ώρα 06.00 ΄, επί της Ν.Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων, από την χιλιομετρική θέση 5+000 έως την χιλιομετρική θέση 11+000.
Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.
(Σχετ 7-5-2015 Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Νέα Εθνική Οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων )
(Σχετ 8-5-2015 Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Νέα Εθνική Οδό Αντιρρίου- Ιωαννίνων).


Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί σε Τραγανό και Καβάσιλα Ηλείας για διακεκριμένες κλοπές και φθορές

Εξιχνιάστηκαν (3) κλοπές αυτοκινήτων καθώς και (7) κλοπές σε καταστήματα σε περιοχές της Βόρειας Ηλείας

Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη και μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, δέκα κλοπές αυτοκινήτων και καταστημάτων, σε περιοχές της βόρειας Ηλείας.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, χθες (8-5-2015) το μεσημέρι στο Τραγανό και στα Καβάσιλα Ηλείας, από αστυνομικούς Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, δύο ημεδαποί άνδρες,  ηλικίας 32 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε - κακουργηματικού χαρακτήρα -δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι δράστες είχαν διαπράξει από τις (27/4/2015) μέχρι και τις (7/5/2015), σε περιοχές της βόρειας Ηλείας  (3) κλοπές αυτοκινήτων καθώς και (7) κλοπές σε διάφορα καταστήματα ( μίνι μάρκετ, οπωροπωλείο, ενδυμάτων, πρατήριο υγρών καυσίμων και άλλα υγειονομικού ενδιαφέροντος).

Σε ότι αφορά τον τρόπο δράσης, οι δράστες είχαν αναπτύξει συγκεκριμένη μεθοδολογία, δρώντας κυρίως νυχτερινές ώρες  σε περιοχές της βόρειας Ηλείας, όπου αφαιρούσαν αυτοκίνητα από τους ιδιοκτήτες τους και τα χρησιμοποιούσαν ως μέσα για την μετάβαση τους και την διαφυγή τους από τους τόπους των κλοπών.

Με τα κλεμμένα αυτοκίνητα μετέβαιναν στα καταστήματα, παραβίαζαν τις θύρες ή τα παράθυρα αυτών και στη συνέχεια αφαιρούσαν χρήματα από τις ταμειακές μηχανές, και εμπορεύματα (τσιγάρα, ενδύματα κ.α.).

Στη συνέχεια εγκατέλειπαν τα αυτοκίνητα σε διάφορες αγροτικές οδούς, αφού προηγουμένως είχαν προκαλέσει φθορές σε αυτά.

Τα τρία αυτοκίνητα που είχαν αφαιρεθεί από τους ιδιοκτήτες τους, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς των τοπικών αστυνομικών Τμημάτων και αποδόθηκαν σε αυτούς.

Από την προανάκριση που ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας, προέκυψε ότι το χρηματικό ποσό και τα εμπορεύματα που είχαν αφαιρέσει οι δράστες καθώς και οι φθορές που είχαν προκαλέσει στα καταστήματα, ανέρχονται συνολικά στο ποσό των (7.380) ευρώ.

Κατά την εξερεύνηση ενός εκ των οχημάτων που είχαν κλαπεί οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.


Συνελήφθη 35χρονος ημεδαπός για διακεκριμένες κλοπές στη Πάτρα

Ο δράστης είχε καταδικαστεί σε (9) έτη και (6) μήνες κάθειρξη για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και υφαίρεση

Συνελήφθη, χθες (7-5-2015) το βράδυ, στη Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 35χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου είχαν εκδοθεί δύο καταδικαστικές αποφάσεις για  διακεκριμένες κλοπές και υφαίρεση.

Ειδικότερα, ο 35χρονος είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης (9) ετών και (6) μηνών με αποφάσεις του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας και του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών. 


Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί στο Αίγιο για κλοπή

Οι δράστες αφαίρεσαν προστατευτικά κιγκλιδώματα από τη Νέα Εθνική Οδό Πατρών - Κορίνθου

Συνελήφθησαν, χθες (7-5-2015) το βράδυ, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, δύο ημεδαποί ηλικίας 50 και 42 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Ειδικότερα, οι δράστες είχαν αφαιρέσει (11) προστατευτικά κιγκλιδώματα (μπάρες) στο 182ο χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής οδού Πατρών Κορίνθου και τα φόρτωσαν στο φορτηγό αυτοκίνητο του 50χρονου.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο δράστες, στο προαναφερόμενο τόπο.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το όχημα των δραστών ως μέσο τέλεσης της κλοπής και τα προστατευτικά κιγκλιδώματα, τα οποία θα αποδοθούν στον υπεύθυνο της εταιρείας συντήρησης της οδού.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου. 


Η  Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος  ενημερώνει τους πολίτες ότι κακόβουλοι χρήστες του Διαδικτύου, που υποδύονται όμορφες γυναίκες, προσεγγίζουν κυρίως άνδρες, τους οποίους προτρέπουν σε διαδικτυακό σεξ, με στόχο να τους βιντεοσκοπήσουν και να τους εκβιάσουν

Η προσέγγιση των θυμάτων γίνεται κυρίως μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης και εικονικών «δωματίων επικοινωνίας» (chatrooms)

Παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για την αποφυγή αθέμιτης καταγραφής προσωπικών τους δεδομένων και εκβίασης τους και να μην πείθονται από τέτοιου είδους κακόβουλες  προσεγγίσεις μέσω Διαδικτύου

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της προληπτικής δράσης της, ενημερώνει τους πολίτες για την πρόληψη και αποφυγή κακόβουλων πράξεων και συνεχώς μεταλλασσόμενων μορφών εγκλημάτων, μέσω του Διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανακοινώνεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, άτομα προσεγγίζουν ανυποψίαστους χρήστες του Διαδικτύου, κυρίως άνδρες, τους οποίους  προτρέπουν σε διαδικτυακό σεξ (cybersex) και προβαίνουν στην αθέμιτη βιντεοσκόπηση τους.

Στη συνέχεια, προκειμένου να μην δημοσιοποιήσουν τις εν λόγω βιντεοσκοπήσεις σε διάφορες ιστοσελίδες και να μην αποστείλουν το υλικό σε φίλους των θυμάτων στα κοινωνικά δίκτυα, ζητούν από τους ανυποψίαστους χρήστες, χρηματικά ποσά, μέσω συστημάτων και εταιρειών ηλεκτρονικών πληρωμών-ταχυμεταφοράς σε λογαριασμούς και χώρες παραλαβής των χρημάτων στο εξωτερικό.

Η προσέγγιση των θυμάτων γίνεται κυρίως μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης και εικονικών «δωματίων» επικοινωνίας (chatrooms), με το πρόσχημα της επικοινωνίας και συζήτησης. Μάλιστα, οι δράστες, για να επιτύχουν ευκολότερα το στόχο τους, δημιουργούν προφίλ στα οποία εμφανίζονται ψευδώς, ως όμορφες και γοητευτικές γυναίκες, τοποθετώντας και σχετικές φωτογραφίες.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρακαλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για την αποφυγή τέτοιου είδους κακόβουλων συμπεριφορών μέσω Διαδικτύου και συστήνει:

·        Να μην συνομιλούμε με αγνώστους στο Διαδίκτυο.
·        Να μην συναινούμε στο άνοιγμα κάμερας και βίντεο για συνομιλίες με αγνώστους στο Διαδίκτυο.
·        Να είμαστε επιφυλακτικοί και προσεκτικοί στα αιτήματα φιλίας και τις προσεγγίσεις που δεχόμαστε μέσω Διαδικτύου.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

·        Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88
·        Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
·        Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones), με λειτουργικό σύστημα iOS-android: CYBERKID.
·        Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR  


Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστήριου για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας
Οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας συνεχίζονται
Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία χθες (07-05-2015) το πρωί, σε περιοχή της Αθήνας, ημεδαπός ιδιοκτήτης καταστήματος – ενεχυροδανειστηρίου, ύστερα από διενέργεια ελέγχου για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Ειδικότερα, μετά από επιτόπιο φορολογικό έλεγχο που διενέργησε κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, διαπιστώθηκε πως δύο (2) πελάτες, οι οποίοι είχαν προβεί σε συναλλαγή με το κατάστημα (πώληση τιμαλφών έναντι χρηματικού ποσού), δεν έλαβαν τα προβλεπόμενα από το νόμο φορολογικά στοιχεία, αξίας ύψους άνω των πεντακοσίων (500) ευρώ, κατά την αγορά αγαθών, με αποτέλεσμα την απόκρυψη των συναλλαγών.
Ακολούθησε λεπτομερής φορολογικός έλεγχος και συλλέχθηκαν φορολογικά και λοιπά στοιχεία προς περαιτέρω έλεγχο και επεξεργασία.
Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι στο κατάστημα απασχολούνταν δύο (2) εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν αναγράφονταν στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Για τα αποτελέσματα των ελέγχων θα ενημερωθούν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Ι.Κ.Α., Δ.Ο.Υ. κ.λπ.) για την επιβολή των σχετικών κυρώσεων.
Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε σήμερα (08-05-2015) στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.





Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Νέα Εθνική Οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων
Οι ρυθμίσεις αποσκοπούν στην διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους πολίτες ότι, στο πλαίσιο εκτέλεσης εργασιών στην Νέα Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις,  με σκοπό την διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, στην χ/θ 89+000 Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων (κόμβος Κουβαρά), από το Σάββατο (9/5/2015) και ώρα 07.00΄ έως την Δευτέρα (11/5/2015) και ώρα 05.00΄ :

·        Απαγορεύεται η είσοδος οχημάτων, μεικτού βάρους, έως 3,5 τόνων, με κατεύθυνση από Ιωάννινα προς Αντίρριο, στην ευρεία παράκαμψη Αγρινίου – Ιόνια Οδός, και εκτρέπεται η κίνηση τους στην Ε.Ο. Αντιρρίου Ιωαννίνων, μέσω Αγρινίου, όπου στην διασταύρωση Μακρυνείας χ/θ 58+000 Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων θα εκτρέπονται προς Αντίρριο μέσω  της  Επαρχ. Οδού Ζευγαρακίου – Γαβαλού – Κάτω Μακρυνού -γέφυρα Μπανιά – Ναυπάκτου- Αντιρρίου.

·        Η κυκλοφορία των οχημάτων μεικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων (λεωφορεία – φορτηγά), με κατεύθυνση από Ιωάννινα προς Αντίρριο, θα διεξάγεται από την χ/θ 89+000 Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων (κόμβος Κουβαρά), κανονικά στην Ιόνια Οδό έως την 11+000 χ/θ Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων (θέση Κλόκοβα), όπου η κυκλοφορία θα διακόπτεται και θα δίνεται εκ περιτροπής ανά δύο ώρες για τα εν λόγω οχήματα.
Η Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας συνιστά στους οδηγούς να τηρούν τις ρυθμιστικές πινακίδες και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.
(Σχετ 7-5-2015 Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Νέα Εθνική Οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων )


Συνελήφθησαν (6) ημεδαποί στην Πάτρα για ληστεία και απόπειρα εκβίασης

Οι δράστες απαιτούσαν, με απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας και της περιουσίας  εμπόρου λαϊκής αγοράς να τους παραδώσει χρήματα

Αφαίρεσαν από τον έμπορο προϊόντα αξίας (8.000) ευρώ επειδή δεν τους κατέβαλε τα χρήματα

Συνελήφθησαν, χθες (7-5-2015) το μεσημέρι στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, έξι ημεδαποί άνδρες και συγκεκριμένα, ένας 53χρονος, ένας 34χρονος, δύο 32χρονοι και δύο 30χρονοι σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε – κακουργηματικού χαρακτήρα – δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της ληστείας κατά συναυτουργία, της απόπειρα εκβίασης και της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα εκβίασης.

Ειδικότερα, στις (6.5.2015) το μεσημέρι, στην Πάτρα σε λαϊκή αγορά ο 32χρονος ενεργώντας κατ’ εντολή του 53χρονου, πεθερού του, απαίτησε εκβιαστικά από 36χρονο έμπορο με απειλές κατά της σωματικής του ακεραιότητα και της περιουσίας του, το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ.

Όταν ο 36χρονος αρνήθηκε να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό οι έξι δράστες, από κοινού, με την άσκηση βίας και με απειλές, απέσπασαν από τον πάγκο του, όλο το εμπόρευμα του, συνολικής αξία (8.014) ευρώ, το οποίο φόρτωσαν στο φορτηγό αυτοκίνητο του 53χρονου και τράπηκαν σε φυγή.

Κατά το προανακριτικό έργο, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εντόπισαν χθες (7.5.2015) το μεσημέρι, σε άλλη λαϊκή αγορά στην Πάτρα, τους έξι δράστες και τους συνέλαβαν.

Σε κοντινή απόσταση από τη λαϊκή αγορά εντοπίστηκε και κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς το φορτηγό του 53χρονου, το οποίο ήταν έμφορτο με το εμπόρευμα του 36χρονου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ θα αποδοθεί το εμπόρευμα που κατασχέθηκε στον παθόντα.