«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Διαβάστε στη Ναυπακτία press

ΕΧΑΣΕ Ο ΣΩΚΟΣ (σ)το Leader Αλιείας
Δικαίωση για την Αιτωλική που πήρε το πρόγραμμα
Ηπολιτική διαμάχη μεταξύ Θύμιου Σώκου και Αιτωλικής Αναπτυξιακής που είχε ξεσπάσει με αφορμή το Leader Αλιείας, έληξε με ήττα του νομάρχη. Με την απόφαση 269/19-02-2010 της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνας Μπατζελή, η Αιτωλική είναι μέσα στις 9 εταιρείες πανελλαδικά που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα, ενώ η ΑΝΑΙΤ ΑΕ, εταιρεία με κύριο μέτοχο τη Νομαρχία, όχι.Τη “δόξα” προσπάθησε να κλέψει ο Παπαθανάσης, που την προηγούμενη εβδομάδα ηττήθηκε κατά κράτος απ' το Νομάρχη στο θέμα της Πολεοδομίας, παραχωρώντας συνέντευξη Τύπου μαζί με τον δήμαρχο Μεσολογγίου Γ. Αναγνωστόπουλο. Όλοι, βέβαια γνωρίζουν ότι περισσότερο διακοσμητικός είναι ο ρόλος του στην Αιτωλική, οπότε η προσπάθειά του δεν πείθει κανέναν και περισσότερο για λόγους αποπροσανατολισμού έγινε. Το μερίδιο της... νίκης ανήκει περισσότερο στον Γιάννη Μπουλέ, διευθύνοντα σύμβουλο της Αιτωλικής, αλλά και στον κ. Αναγνωστόπουλο, οι οποίοι αμφότεροι τράβηξαν το περισσότερο “κουπί” στην όλη ιστορία. Νικητής και η Ναυπακτία, καθώς στην πρόταση της ΑΝΑΙΤ δεν συμπεριελαμβανόταν η περιοχή μας.

Πολεοδομία Άδειες στη Νομαρχία...μέχρι νεωτέρας
Όπως δηλώνει στη “N” ο αρμόδιος αντινομάρχης Γιάννης Λύτρας, οι πολίτες θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται από το Γραφείο Πολεοδομίας της Νομαρχίας έως ότου κοινοποιηθεί και επίσημα η απόφαση του ΣτΕ με την οποία ακυρώνεται το Προεδρικό Διάταγμα. Ιδιαιτέρως κρίσιμο κρίνεται το μεταβατικό στάδιο καθώς το παρελθόν φοβίζει.

Καλλικράτης, Ορεινό Δήμο ζητούν οι επαγγελματίες
Με επιστολή - ψήφισμα 24 επαγγελματίες του Δήμου Αποδοτίας ζητούν τη δημιουργία Δήμου Ορεινής Ναυπακτίας, ώστε να μην αποδυναμωθεί το όνειρο της αναγέννησης των χωριών...

Κολλημένη η αποχέτευση
Τη στιγμή που η ΔΕΥΑΝ αδυνατεί να αποπληρώσει τον ΦΠΑ που χρωστά στον εργολάβο της αποχέτευσης,το έργο συνεχίζει να παραμένει μετέωρο. Ο Δήμος από την πλευρά του περιμένει ένα..θαύμα ,κατηγορώντας παράλληλα την...αντιπολίτευση για την έλλειψη χρημάτων με αφορμή το 500ευρω!

Μονοδρομήθηκε και η Ψανή
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του δημάρχου νακαρπωθεί τις εξελίξεις στην υπόθεση του ΕΠΑΛ, φάνηκε για μία ακόμα φορά ότι ο ρόλος του Δήμου στις εξελίξεις είναι τελείως διακοσμητικός. Ελπίζουμε στον ΟΣΚ για την επισκευή, κι αν όχι στη συνέχεια...βλέπουμε και κάνουμε.