«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Πρωθυπουργός πως τοποθετείται η κυβέρνηση στην κατάσταση αυτή που χειροτερεύει τη ζωή των εργατικών – λαϊκών οικογενειών.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ του Κ.Κ.Ε.
Προς τον Πρωθυπουργό

Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα βρίσκονται αντιμέτωποι με τη γενικευμένη επίθεση της κυβέρνησης στους μισθούς και στις συντάξεις, τα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα, την υγεία και την παιδεία.
Είναι μια επίθεση που αφορά κάθε πτυχή της ζωής των εργατικών – λαϊκών οικογενειών με οδυνηρές συνέπειες.
Στο αντιλαϊκό οπλοστάσιο προστίθενται συνεχώς και νέα μέτρα, ενώ στο στόχαστρο έχει μπει ακόμα και ο 14ος μισθός.
Η πραγματικότητα είναι ότι όλα αυτά τα αντεργατικά μέτρα έχουν αποφασιστεί από καιρό πριν στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τη σύμφωνη γνώμη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., συμπεριλαμβάνονται στα προγράμματα τους και υπηρετούν την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.
Η καπιταλιστική κρίση, τα ελλείμματα και το δημόσιο χρέος χρησιμοποιούνται ως προσχήματα για την επίσπευση και την επέκταση των πιο αντιδραστικών αλλαγών.
Οι εργαζόμενοι, όπως δείχνουν και οι πρόσφατες εργατικές, λαϊκές κινητοποιήσεις, αντιπαρατίθενται στην αντιλαϊκή πολιτική, καταδικάζουν τα μέτρα που μειώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις, καταδικάζουν την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, την εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας, διεκδικώντας αιτήματα που συνδέονται με την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών.
Συνεχώς και πιο πλατιά κατανοείται ότι υπεύθυνη για την κρίση, τα ελλείμματα και το χρέος είναι η πλουτοκρατία που αυξάνει τα κέρδη της και η πολιτική που την υπηρετεί.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Πρωθυπουργός πως τοποθετείται η κυβέρνηση στην κατάσταση αυτή που χειροτερεύει τη ζωή των εργατικών – λαϊκών οικογενειών.

Η Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ
Αλέκα Παπαρήγα