«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

«Η θέση των μικρών και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων για τις αγροτικές κινητοποιήσεις»

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΝΗΣΩΝ
Τα «αντικειμενικά» και «πλουραλιστικά» μέσα ενημέρωσης, κυρίως πανελλαδικής εμβέλειας (τηλεόραση, ραδιόφωνο, τύπος), για μια ακόμη φορά αγνοούν και αποσιωπούν τη μη ταυτισμένη με τις θέσεις τους άποψη.

Έτσι λοιπόν και στο θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων, έχοντας επιλέξει την εμφάνιση και προβολή συγκεκριμένων εκπροσώπων, παραπληροφορούν και παραπλανούν.

Η ΟΕΣΒΔΕΝ αποδοκιμάζει έντονα και δημόσια τις περιφρονητικές και επιθετικές δηλώσεις του Προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδη κατά των αγροτών.

Η ΕΣΕΕ διαχρονικά έχει κοινό βηματισμό με τις πλέον νεοφιλελεύθερες και εχθρικές προς τις άλλες κοινωνικές ομάδες, θέσεις των βιομηχάνων, των πολυκαταστημάτων και το επιμελητηριακό κατεστημένο.

Οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι έμποροι που ζούμε και εξαρτόμαστε από το αγροτικό εισόδημα, στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα τους και τις δυναμικές κινητοποιήσεις τους, που άλλωστε όπως έχει αποδεχτεί είναι και οι μόνες που αναδεικνύουν τα προβλήματά τους.

Η ΟΕΣΒΔΕΝ ζητά από τους αγρότες:
 Να μην συγχέουν τις ακραίες θέσεις του Προέδρου της ΕΣΕΕ με αυτές των μικρών εμπόρων
και
 Να θυμούνται πάντα ότι εμείς βρισκόμαστε μαζί τους, σε κοινό μέτωπο, τόσο απέναντι στις πολυεθνικές και τους εκπροσώπους τους, όσο και στα εξαρτημένα μέσα πληροφόρησης που πασχίζουν να μας φιμώσουν.
Για το Δ.Σ. της ΟΕΣΒΔΕΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ - Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΩΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ- ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΗΜΑΣ