«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ του αντινομάρχη Αιτωλ/νίας Δημοσθένη Καπώνη

ΠΡΟΣ: ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ
Υπ΄ όψιν κου Σπυρίδωνα Στάμου
Προεδρεύοντος Αντιπροέδρου του Δ.Σ Αγησιλάου 10 Τ.Κ. 10210
ΑΘΗΝΑ

Κύριε Στάμου
Με την δημοσίευση της υπ αρθμ΄ 19/2009 προκήρυξής σας σχετικά με το θερινό πρόγραμμα εκδρομών του έτους 2010, με έκπληξη διαπιστώσαμε την απουσία του Νομού Αιτωλοακαρνανίας ως προορισμού, κάτι το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία.
Η εξέλιξη αυτή, αν λάβετε υπόψη σας την άσχημη οικονομική συγκυρία αλλά και τα συσσωρευμένα προβλήματα του τουριστικού κλάδου, θα δημιουργήσει μια σειρά εκρηκτικών προβλημάτων στους τουριστικούς μας επιχειρηματίες και θα συμβάλει στην επιπλέον αναπτυξιακή υστέρηση του Νομού μας.
Και όλα αυτά όταν είναι γνωστά στους πάντες τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, τα οποία με την σειρά τους συνθέτουν ένα μεγάλο αριθμό συγκριτικών πλεονεκτημάτων που συναινούν στον προγραμματισμό και στην ανάπτυξη πολλαπλών και αξιόλογων τουριστικών δραστηριοτήτων.
Είναι γεγονός ότι η Αιτωλοακαρνανία με τους πλούσιους φυσικούς και πολιτισμικούς πόρους που διαθέτει έχει κατορθώσει τα τελευταία χρόνια να αναπτύξει ένα δίκτυο τουριστικών προορισμών με αξιόλογες υποδομές τόσο στα παράλια όσο και στην ενδοχώρα της.
Προς αυτήν την κατεύθυνση συνηγορούν τα ψηλά βουνά με τα σπάνια δάση, οι καταπράσινες πεδιάδες, τα μεγάλα ποτάμια και οι φυσικές και τεχνητές λίμνες, οι προστατευμένοι από διεθνείς συνθήκες σπάνιοι υγρότοποι, καθώς και οι πανέμορφες παραλίες και γραφικές παραθαλάσσιες πόλεις και χωριά.
Επίσης η παρουσία σπουδαίων αρχαιολογικών χώρων και ιστορικών μνημείων ( αρχαία θέατρα, κάστρα, κλπ), από την προϊστορία μέχρι τους νεότερους χρόνους, αλλά και η ύπαρξη αξιόλογων χώρων λατρείας του χριστιανισμού καθώς και θρησκευτικών μνημείων που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλο τον Νομό μας, συμπληρώνουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που τον καθιστούν μοναδικό και αυθεντικό σε κάθε ανθρώπινη αίσθηση.
Ένα άλλο επίσης βασικό σημείο που συνηγορεί στην ένταξη του Νομού μας στα προγράμματά σας είναι η προσβασιμότητά του, δεδομένου ότι αυτή έχει καταστεί πλέον παρά πολύ εύκολη από όλες τις οδικές αρτηρίες της χώρας μας.
Αυτό γίνεται ευκολότερα κατανοητό εάν λάβετε υπόψη σας την πρόσφατη λειτουργία της Εγνατίας οδού η οποία έχει αλλάξει όλα τα κυκλοφοριακά δεδομένα στην Δυτική Ελλάδα , την υποθαλάσσια ζεύξη του Ακτίου, αλλά και την γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου η οποία πέρα του ότι έχει άρει τον αποκλεισμό του Νομού μας από την κεντρική και την Νότιο Ελλάδα, αποτελεί από μόνη της ένα ακόμη αξιοθέατο της ευρύτερης περιοχής.
Επομένως δεν νομίζουμε ότι υπάρχει κάποιος ουσιαστικός σε σχέση με τον στόχο των προγραμμάτων σας λόγος, ο οποίος να αποκλείει το νομό μας από αυτά.
Ωστόσο αντιλαμβανόμενοι την δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας μας η οποία προφανώς έχει συμβάλει στην μείωση του προϋπολογισμού των ετήσιων εκδρομικών σας προγραμμάτων, είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε μια ανάλογη με άλλους Νομούς της χώρας μας μείωση του προϋπολογισμού που μας αναλογεί.
Εκείνο το οποίο δεν μπορούμε όμως να κατανοήσουμε και να εξηγήσουμε είναι η παντελής απουσία του Νομού μας από όλα το προγράμματα της Εργατικής Εστίας για το 2010.
Έχοντας υπ΄ όψιν τα παραπάνω θεωρούμε πως μέσα από μια άμεση διορθωτική σας παρέμβαση στην ήδη εκδοθείσα προκήρυξη σας, θα εντάξετε εκ νέου την Αιτωλοακαρνανία στο εκδρομικό σας πρόγραμμα του 2010, αποκαθιστώντας έτσι μια μεγάλη αδικία που σε πρώτη φάση μόνο σαν ατυχές γεγονός θα μπορούσαμε να εκλάβουμε.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Δημοσθένης Καπώνης
ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΜ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ
Ν. Α. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ